Το φετινό καλοκαίρι απέχει μόλις μια ανάσα μακριά, από την ήδη «ζεστή» ατμόσφαιρα, που προσφέρουν οι μήνες της άνοιξης. Η Χαλκιδική και οι ιδιαίτερες γωνιές της, προσφέρουν απλόχερα αξέχαστες εμπειρίες και απολαύσεις, μέσα από διάφορες εικόνες ονειρικών τοπίων και μαγικών νερών, που κατακλύζουν την περιοχή.
Το Sani Resort, αναγνωρισμένο για τη διάρκεια και την εκλεπτυσμένη αξία του στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, ετοιμάζεται να προσφέρει μια σειρά μοναδικών Fine Dining επιλογών, διοργανώνοντας για 13η χρονιά τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό στην Ελλάδα, το Sani Gourmet.
Φέτος, πρωταγωνιστές του επιτυχημένου φεστιβάλ είναι οκτώ παγκοσμίως αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι της κουζίνας, οι οποίοι συγκεντρώνουν συνολικά 15 αστέρια Michelin, ενώ βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους. Από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου, τα εστιατόρια του πολυτελούς resort, Water, Katsu, Fresco και Byblos, θα αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο παλμό, συμμετέχοντας σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών.
Για ακόμη μια χρονιά, το Sani Resort φρόντισε να ικανοποιήσει τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων, δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν εξαίρετα δείπνα, να δοκιμάσουν τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε παράλληλες δραστηριότητες και να μυηθούν σε διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες με σημεία αναφοράς τις κουζίνες τεσσάρων ηπείρων: της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας.
Who is WhoThomas Bühner
Εκπρόσωπος της Γερμανίας, ο σεφ Thomas Bühner περιλαμβάνεται στους μόλις δέκα συμπατριώτες του, που διαθέτουν τρία αστέρια Michelin. Ο ίδιος δε βρίσκεται απλά στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής της χώρας του, εδώ και είκοσι χρόνια –αλλά είναι ένας από τους βασικούς δημιουργούς της. Το 1996, κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin, μετά από πέντε χρόνια δουλειάς στην κουζίνα του εστιατορίου La Table, στο Dortmund. Τα ευφυή και κομψά πιάτα του επισφράγισαν την επιτυχία του με ακόμα δυο αστέρια, το 1998 και το 2012. Οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ το πιο πρόσφατο καταφύγιο του σεφ αποτελεί το βραβευμένο εστιατόριο του La Vie, στο Osnabruck της Γερμανίας.
Info: Μπορείτε να γευτείτε τις φρέσκες, καθαρές και ζωηρές γεύσεις του Thomas Bühner στο εστιατόριο Water στις 10, 11 και 12 Μαΐου.
Η σύγχρονη γαλλική μαγειρική παράδοση βρίσκεται στα καλύτερα της, αφού ερμηνεύεται σε μια σειρά εξαιρετικών πιάτων, εμπνευσμένα από τη διάστερη σεφ, Stephanie Le Quellec. Με πυρήνα τη φιλοσοφία της μαγειρικής της και με γεύσεις του Γαλλικού νότου, παρουσιάζει γενναιόδωρες επιλογές, αφήνοντας τα υλικά να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν», όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια. Εκλεπτυσμένη αλλά ανεπιτήδευτη, είναι η νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011, καθώς και κάτοχος δύο αστεριών Michelin, το 2014 και το 2018, για το περίφημο παριζιάνικο La Scène, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Prince de Galles. Υπό τη διεύθυνσή της είναι επίσης το μπαρ Les Heures και το εστιατόριο Patio, στο ίδιο κτίριο. Το φαγητό της διακρίνεται ως αποτελεσματικό, εποχιακό και διασκεδαστικό.
Info: Η Stephanie θα μαγειρέψει για το κοινό του Sani Gourmet στις 13 και 14 Μαΐου, στο εστιατόριο Water.
Ο διακεκριμένος σεφ Simon Rogan θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως ο Νο 1 δεξιοτέχνης των καλύτερης ποιότητας υλικών, στην πανέμορφη περιοχή της Αγγλίας, Lake District, όπου και εδρεύει. Άνοιξε το φημισμένο εστιατόριο του L’Enclume, το 2002 και σύντομα έλαβε το πρώτο του αστέρι Michelin, όπως και ένα ακόμη το 2013. Η φύση αποτελεί την μεγαλύτερη έμπνευσή του, κάνοντας τον να ξεκινήσει το δικό του αγρόκτημα, από το οποίο προμηθεύεται φρέσκα εποχιακά προϊόντα. Ωστόσο, το Aulis L’Enclume, το Rogan & Co, το Roganic και το Aulis London είναι μερικά από τα επτά στο σύνολό τους, επιτυχημένα εστιατόρια, όπου εδρεύει. Δύο από τα οποία έχουν κερδίσει από ένα ακόμη αστέρι Michelin, όπως και την έγκριση κριτικών και κοινού. Τα πιάτα του διακρίνονται από εξαιρετικής ποιότητας λαχανικά, βότανα, λουλούδια και φρούτα, δημιουργώντας γεύσεις μελετημένες και γεμάτες φρεσκάδα.
Info: Το κοινό του Sani Gourmet θα έχει την ευκαιρία να γευτεί την κουζίνα του Simon Rogan στις 10, 11 και 12 Μαΐου, στο εστιατόριο Byblos Caviar.
Ως ο πρώτος σεφ στην ιστορία, που κατακτά αστέρι Michelin, στη νοτιοανατολική Ασία για την ινδική κουζίνα του, ο Manjunath Mural γνωρίζει καλά την υψηλή γαστρονομία. Ξεκινά το 1993, στην πόλη Bangalore, όπου σπούδασε ξενοδοχειακά με ειδίκευση στην παραγωγή φαγητού. Έπειτα από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, το 2007, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο Singapore Gourmet Hunt, ενώ δύο χρόνια αργότερα γίνεται ακόμα γνωστότερος στο ευρύ κοινό, μέσα από τη συμμετοχή του και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, στον μαγειρικό διαγωνισμό του Channel News Asia. Έχει λάβει ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο The Song of India, το οποίο αποτελεί ύμνο στην αυθεντική ινδική κουζίνα, με σημεία αναφοράς την κληρονομιά, την καταγωγή και τις ρίζες του ίδιου.
Info: Ο σεφ Manjunath Mural θα σερβίρει ινδικά γευστικά θαύματα στο εστιατόριο Byblos Cavia στις 13 και 14 Μαΐου.
Αυτός ο δυναμικός Βραζιλιάνος σεφ έχει μαθητεύσει δίπλα στους καλύτερους γαστρονόμους και συνεχίζει να απολαμβάνει της εκτίμησης απαιτητικών κριτικών και κοινού. Από το αστέρι Michelin του, μέχρι το βραβείο Prix au Chef del’Avenir, της Διεθνούς Ακαδημίας Γαστρονομίας, η αφρόκρεμα της υψηλής κουζίνας αποθεώνει τις γευστικές δημιουργίες του. Άνοιξε το δικό του εστιατόριο Lasai, στο Rio de Janeiro, το 2011. Αφήνοντας μια πολλά υποσχόμενη τραπεζική καριέρα για να κυνηγήσει το αληθινό του πάθος, τη μαγειρική, η μεγαλύτερή του έμπνευση, όπως λέει ο ίδιος, είναι ο κήπος του φημισμένου εστιατορίου του.
Info: Ο Rafa Costa e Silva θα μαγειρέψει για τους προσκεκλημένους του Sani Gourmet στο εστιατόριο Katsu στις 10, 11 και 12 Μαΐου.
Θεωρείται η απόλυτη έκφραση της Iαπωνικής κουζίνας «Kyo-ryori». Πρόκειται για μια μαγειρική παράδοση τουλάχιστον 700 ετών που προέρχεται από τα μαγειρεία του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Σήμερα, ο Takagi Kazuo χαίρει μεγάλου σεβασμού και αναγνώρισης ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτού του μαγειρικού ύφους. Η προσπάθεια του αεικίνητου σεφ, του έχει ήδη εξασφαλίσει δύο αστέρια Michelin μέχρι σήμερα. Τα αισθητικά άρτια πιάτα του, μιλούν με όλες τις αισθήσεις τους, μέσα από χρωματιστές γευστικές δημιουργίες, που η όψη τους θυμίζει πολύτιμα πετρώματα. Το εστιατόριο του, «Kyoto cuisine TAKAGI» κατέχει δύο αστέρια Michelin από το 2010, ενώ ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του, Takagi Kazuo είναι επίσης σύμβουλος σεφ, του ξενοδοχείου Shangri-La της Ταϊπέι και του μενού της αλυσίδας ξενοδοχείων, Intercontinental.
Info: O σεφ Takagi θα παρουσιάσει μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο εστιατόριο Katsu, στις 13 και 14 Μαΐου, στο πλαίσια του Sani Gourmet.
Ένας πραγματικός σταρ της γαστρονομικής σκηνής, ο γεννημένος στη Σουηδία, Αμερικανός, Fredrik Berselius είναι ο εκπρόσωπος της trendy μαγειρικής, ύφους New Nordic και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Aska. Μέρος της εμπειρίας του δείπνου που κάνει το Aska -το οποίο σημαίνει «στάχτη» στα Σουηδικά- να ξεχωρίζει είναι πως οι σεφ του, σερβίρουν αυτοπροσώπως τα πιάτα τους, τα εξηγούν και απαντούν στις διάφορες ερωτήσεις του κοινού. Ο Fredrik εξερευνά με πάθος τη σχολή της Νέας Σκανδιναβικής Κουζίνας, χρησιμοποιώντας υλικά της και δημιουργώντας μια καινούργια μαγειρική παράδοση.
Info: Μπορείτε να τα δοκιμάσετε στο Sani Gourmet, στο εστιατόριο Fresco στις 10, 11 και 12 Μαΐου.
Γεννημένος στη Μελβούρνη, από Λιβανέζους γονείς και εκπαιδευμένος στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ταξιδεύει για χρόνια, ανά την υφήλιο, σε αναζήτηση συνταγών, τεχνικών και έμπνευσης. Η καριέρα του, τον έχει πάει από τη θέση του Executive Chef του MoMo στη Μελβούρνη, στο εστιατόριο του Zahira Hotel στο Ντουμπάι και στο Petersham Nurseries Café του Λονδίνου -το οποίο επανέκτησε το δεύτερο αστέρι Michelin του χάρη σ’ αυτόν. Μάλιστα, ο γνωστός σεφ, έχει βραβευτεί για τη συνεισφορά του στη λιβανέζικη μαγειρική κουλτούρα. Ο Malouf έχει ουσιαστικά εφεύρει ξανά παραδοσιακά πιάτα, αποθεώνοντας τη «νέα κουζίνα της Μέσης Ανατολής» και συστήνοντας την σε όλο τον πλανήτη.
Info: Τις γευστικές δημιουργίες του Greg Malouf θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε στο Sani Gourmet, στις 13 και 14 Μαΐου, στο εστιατόριο Fresco.
Sani Gourmet Side Monthly Events
Φέτος, τo Sani Gourmet επεκτείνει τη δράση του, καθιερώνοντας ένα γαστρονομικό μηνιαίο ημερολόγιο. Ο θεσμός Sani Gourmet Side Monthly Events ξεκινά δυναμικά, με μια σειρά διαφόρων εκδηλώσεων για τους μήνες Μάιο-Οκτώβριο.
Τον μήνα Μάιο εγκαινιάζει η Annabel Karmel, η Νο 1 Αγγλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων μαγειρικής, με υψηλή διατροφική αξία, παρουσιάζοντας ένα άρτιο menu για παιδιά.
Τον Ιούνιο, ο pastry σεφ Graham Horniglod θα παρουσιάσει τα 25 χρόνια εμπειρίας του μέσα από ντελικάτα και αρωματικά γλυκά, ενώ τον Ιούλιο ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ettore Botrini θα δώσει ένα ακόμα ρεσιτάλ γαστρονομικής αριστείας, στο εστιατόριο Fresco, του Sani Dunes.
Στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, ο Mauro Collagreco έρχεται να μαγειρέψει στο εστιατόριο Water, του Sani Asterias. Ο πολυβραβευμένος σεφ, με ρίζες από την Ιταλία και την Αργεντινή, πρόκειται να δημιουργήσει το νέο menu του Water. Με έμπνευση το φυσικό τοπίο του Sani και τα άριστης ποιότητας υλικά της Χαλκιδικής, θα εκθειάσει και θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο εκλεκτές ελληνικές, και όχι μόνο, γεύσεις.
Τον Σεπτέμβριο, η «επιτομή της Thai κουζίνας» - όπως την αποκαλούν, η σεφ Apiradee Thirakomen ή Thiou, θα παρουσιάσει στο εστιατόριο Asian, τις γεύσεις της χώρας της μέσα από πιάτα που «ενώνουν» την Ευρώπη με την Ταϋλάνδη.
Ολοκληρώνοντας μια έντονη σεζόν, τον Οκτώβριο, ο διακεκριμένος Χρύσανθος Καραμολέγκος θα μεταφέρει τους θαμώνες του εστιατορίου Ντομάτα, σ' ένα γαστρονομικό ταξίδι–ωδή στην ελληνική κουζίνα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς Έλληνες σεφ της γενιάς του.
To Sani Resort έχει καταφέρει να προάγει την ύψιστη αισθητική και ποιότητα στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας, καθώς συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους και διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ του πλανήτη, οι οποίοι συμμετέχουν συνολικά ως επίσημοι σύμβουλοι στην έμπνευση και την ανάπτυξη του menu του διακεκριμένου resort.
Extra Info: 10-14 Μαΐου, Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τηλ. 23740 99500,