fbpixel

Search icon
Search
Salonica Bar Show: 5 insiders των πολυσύχναστων spots της πόλης μάς μιλούν για όσα θα βιώσει η Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα
CITY VIBES

Salonica Bar Show: 5 insiders των πολυσύχναστων spots της πόλης μάς μιλούν για όσα θα βιώσει η Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα

Το Salonica Bar Show και η Salonica Bar Week οργανώνεται για πρώτη φορά


Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για τη φιλοξενία, την εξωστρέφεια αλλά και τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα. Το παραπάνω επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά με την διοργάνωση του πρώτου Salonica Bar Show, το οποίο θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ΔΕΘ Helexpo Θεσσαλονίκης. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για μία έκθεση που στοχεύει στην εκπαίδευση, την έμπνευση και τη σύνδεση επαγγελματιών του spirits industry. Έχει ως βασική αρχή την εξερεύνηση του μαγευτικού κόσμου των ποτών, παρέχοντας μια ευκαιρία συνάντησης για μάθηση, καινοτομία και δικτύωση. 

Όπως κάθε μεγάλη διοργάνωση, έτσι κι αυτή θα συνοδεύεται από διάφορα events, που θα διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα. Το Salonica Bar Week θα δώσει πνοή ανανέωσης στα bars και στη διασκέδαση της πόλης, ενώ ταυτόγχρονα θα μας χαρίσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε επαγγελματίες από τα bars όλης της χώρας. Η πιο συναρπαστική εβδομάδα της πόλης ξεκινάει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και λήγει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. Εναρκτήριο λάκτισμα θα είναι το μεγαλύτερο cocktail party, το Salonica Bar Week Opening Party, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ HELEXPO!

Εμείς συνομιλήσαμε με 5 experts των πιο διάσημων bars της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας όλα όσα θα βιώσουμε τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτουν με ποιον τρόπο θα αφήσουν οι ίδιοι το στίγμα τους σ' αυτό το εγχείρημα. 

Cheers!

Αχιλλέας Θανασούδας - Co-owner Purovōku Project

lola-cover-9.jpg

Πείτε μας δύο λόγια για το πρώτο Bar Show που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρώτο Bar Show στην πόλη μας είναι γεγονός, και μόνο χαρούμενοι πρέπει να είμαστε γι' αυτό. Ήταν ένα θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό και να που έγινε πραγματικότητα.

Με ποιον τρόπο θα είστε μέρος αυτής της διοργάνωσης και τι να περιμένουμε από τη συμμετοχή σας; 

Όπως και αλλά μαγαζιά στην πόλη έτσι και εμείς στο Purovoku Project θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια όσο μπορούμε. 

Ποια θα είναι η signature πινελιά σας

Στόχος κάθε έκθεσης είναι να προσελκύσει κόσμο του κλάδου και όχι μόνο. Να δείξουμε τις προσπάθειες που γίνονται. Έτσι και εμείς θα έχουμε τους δικούς μας καλεσμένους από παγκόσμιου φήμης μαγαζιά τις Ελλάδας και τους εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια του Bar Show θα έχουμε μαζί μας τα εξής Bars. The Bar In Front Of The Bar (Athens), Baba Au Rum (Athens), Mirror Cocktail Bar (Bratislava) 29/9, 30/9 και 1/10 αντίστοιχα.

Πιστεύετε ότι αυτή ενέργεια θα ανοίξει νέους δρόμους στη βραδινή ζωή της πόλης κι αν ναι με ποιον τρόπο; 

Όπως προανέφερα στόχος είναι να επισκεφτούν την πόλη και τα bars όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο της πόλης να συναναστραφεί και να δοκιμάσει ποτά από παγκοσμίου φήμης bars. 

Ποια συνεργασία θα ξεχωρίζατε από το project και που θα απολαύσετε εσείς το πότο σας; Νομίζω δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, θα χαρώ πολύ που θα δούμε φίλους που τους συναντάμε σπάνια σε κάποιο μέρος στον κόσμο αλλά αυτή την φορά θα είναι στην πόλη μας. Το ποτό μου θα το απολαύσω σίγουρα στο Purovoku αλλά και σε όσα περισσότερα μαγαζιά προλάβω να επισκεφτώ. 

Με ποιο ποτό στο χέρι θα σας βρει εσάς η βραδιά; 

Όλοι οι φίλοι που ξέρουν ότι πάντα θα με πετύχεις έξω με ένα ή και με παραπάνω Gin & Soda.


    Θωμάς Κανδυλιάρης - Bar & Operations Manager of Ergon Foods & Shareholder at Vogatsikou | 3

    lola-cover-10.jpg

    Πείτε μας δύο λόγια για το πρώτο Bar Show που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

    Το Θεσσαλονίκη Bar Show είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας και αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για να συνδεθούμε με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, αλλά και με τους καταναλωτές. Ξεκινά την Κυριακή 29/9 και συνεχίζεται τη Δευτέρα στη ΔΕΘ, ενώ μετά ακολουθεί το Salonica Bar Week, που θα φιλοξενηθεί σε διάφορα bar της Θεσσαλονίκης με ξεχωριστά events και guest shifts από Έλληνες και ξένους bartenders. Είναι μια πλατφόρμα για να αναδείξουμε τη δουλειά μας και την καινοτομία στο bartending.

    Με ποιον τρόπο θα είστε μέρος αυτής της διοργάνωσης και τι να περιμένουμε από τη συμμετοχή σας; Ποια θα είναι η signature πινελιά σας;

    Στην έκθεση θα συμμετέχουμε με την Ergon Foods, προωθώντας δύο νέα μη αλκοολούχα προϊόντα μας: το Naked Swim, ένα sparkling tea, και τα Eddy Smoothies. Παράλληλα, το Vogatsikou 3 θα διοργανώσει μια σειρά από events, ξεκινώντας την Κυριακή με τον guest DJ LE CROQUE, και συνεχίζοντας με guest bartenders όπως το Schofield's Bar από το Manchester, το Nipperkin από το Λονδίνο και το Candelaria από το Παρίσι. Η signature πινελιά μας θα είναι η προσπάθεια να φέρουμε το speakeasy concpet του Candelaria στη Θεσσαλονίκη, με ένα event που θα συνοδεύεται από τα εκλεκτά tacos του Balboa της Ergon.

    Πιστεύετε ότι αυτή η ενέργεια θα ανοίξει νέους δρόμους στη βραδινή ζωή της πόλης κι αν ναι με ποιον τρόπο;

    Σίγουρα πιστεύω ότι το Bar Show θα μας δώσει την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από το μπαρ και πόσο μεράκι και χρόνος επενδύεται στην προετοιμασία κάθε ποτού. Παράλληλα, θα ανοίξει νέες πόρτες για συνεργασίες και θα συμβάλλει στην εξέλιξη της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας καινοτομία και μοναδικές εμπειρίες.

    Ποια συνεργασία θα ξεχωρίζατε από το project και που θα απολαύσετε εσείς το ποτό σας;

    Όλες οι συνεργασίες μας είναι μοναδικές, αλλά θα ξεχώριζα το event της Τετάρτης με το Candelaria από το Παρίσι. Το Candelaria είναι ένα speakeasy bar κρυμμένο πίσω από μια τακερία, και ανυπομονούμε να φέρουμε αυτό το ξεχωριστό concept στο μαγαζί μας. Μαζί με το Balboa της Ergon, που θα αναλάβει το φαγητό, θα προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες μας. Εκεί σίγουρα θα απολαύσω κι εγώ το ποτό μου.

    Με ποιο ποτό στο χέρι θα σας βρει η βραδιά;

    Θα δοκιμάσω πολλά ποτά από τα events, αλλά στο τέλος της βραδιάς θα χαλαρώσω με ένα κλασικό Scotch n Soda, που πάντα με ευχαριστεί.


    Ανδρέας Λαγουδής - Manager at Cevicheria 

    lola-cover-11.jpg


    Πείτε μας δύο λόγια για το πρώτο Bar Show που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

    Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μοναδική κουλτούρα στην εστίαση και τη φιλοξενία. Μια διοργάνωση σαν το Salonica Bar Week είναι ευκαιρία για τους επισκέπτες να βιώσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, μια ευκαιρία για όλους μας να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας.

    Με ποιον τρόπο θα είστε μέρος αυτής της διοργάνωσης και τι να περιμένουμε από τη συμμετοχή σας; Ποια θα είναι η signature πινελιά σας;

    Η Cevicheria, εκτός του ότι φιλοξενεί τρία guest events με καλεσμένους από Ελλάδα και εξωτερικό - Barro Negro, SexyFish, Bar Te Kila -, είναι ο χώρος που θα διεξαχθεί το workshop του SexyFish.

    Η signature πινελιά μας, θα είναι ένα unique show το βράδυ της Τρίτης με guests το SexyFish

    Πιστεύετε ότι αυτή η ενέργεια θα ανοίξει νέους δρόμους στη βραδινή ζωή της πόλης; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο;

    Είναι ένα gathering που δίνει το έναυσμα ενός πολύ vibrant χειμώνα. Το ότι θα μαζευτούμε άνθρωποι του bar και θα ανταλλάξουμε ενέργειες και εμπειρίες, θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη την πόλη.

    Ποια συνεργασία θα ξεχωρίζατε από το project και πού θα απολαύσετε εσείς το ποτό σας;

    Τα events «εκτός έδρας» που δεν θα έχανα αν μπορούσα θα ήταν το Campari Academy X Apallou και το Baba au Rum X Purovoku. Το απόγευμα της Δευτέρας θα με βρει στο Tribeca, να δοκιμάζω τα ποτά των καλών μου φίλων από το Thema της Αλεξανδρούπολης.

    Με ποιο ποτό στο χέρι θα σας βρει εσάς η βραδιά;

    Ανυπομονώ για για τη Smokey Margarita του Barro Negro. Μάλλον για τις Smokey Margaritas!


    Θοδωρής Σταματίου - Bar Manager at Cin Cin 

    lola-cover-12.jpg

    Πείτε μας δύο λόγια για το πρώτο Salonica Bar Week που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

    Μερικά από τα καλύτερα bar της Βορείου Ελλάδος θα συνυπάρξουν σε ένα μοναδικό για την πόλη event, δημιουργώντας δεκάδες guests shifts, parties, pop up bars. Η αλήθεια είναι πως η πόλη είχε την ανάγκη από μία ανανέωση, κυρίως σε ότι αφορά τα bars και την ψυχολογία τους, αλλά και τον κόσμο.  Πιστεύω ότι θα βιώσουμε μια διαφορετική ενέργεια, η οποία θα έχει σκοπό την ανάδειξη και την προβολή τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και τις βραδινής ζωής της.

    Με ποιον τρόπο θα είστε μέρος αυτής της διοργάνωσης και τι να περιμένουμε από τη συμμετοχή σας; Ποια θα είναι η signature πινελιά σας

    To Cin Cin συμμετέχει ενεργά, διοργανώνοντας back to back events τόσο για τους bartenders όσο και για τους φίλους του fine drinking. H πινελιά μας θα είναι η ενημέρωση και η διασκέδαση που θα προσφέρουμε με βραβευμένους καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεχωρίζει το The Court bar της Ρώμης, που συγκαταλέγεται στα 500 καλύτερα bar του κόσμου, και ο ιδρυτής του, Matteo Zed, leader στο διεθνές πανόραμα του mixology.

    Πιστεύετε ότι αυτή ενέργεια θα ανοίξει νέους δρόμους στη βραδινή ζωή της πόλης κι αν ναι με ποιον τρόπο;

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη η διοργάνωση του Salonica Bar Show θα ανοίξει ορίζοντες στους καλεσμένους ώστε να γνωρίσουν και να δουν πτυχές των bar που δεν έχουν προσέξει. Aκόμη σημαντικότερα είναι όλα τα pop up events που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας σε μια εβδομαδιαία γιορτή με αγάπη για το fine drinking, το bartending και όλες τις νέες τάσεις που συναντούμε σε βραβευμένα bar του εξωτερικού. 

    Ποια συνεργασία θα ξεχωρίζατε από το project και που θα απολαύσετε εσείς το πότο σας;

    Σίγουρα όλα τα bar έχουν ενδιαφέροντες καλεσμένους αλλά η συμμετοχή του Matteo Zed από το The Court Rome, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα highlights του Salonica Bar Week. Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα βρίσκομαι από νωρίς στο Cin Cin όπου ο καλεσμένος μας θα ετοιμάζει τις παρασκευές για τα μοναδικά σε γεύση cocktails του. Πραγματικά, τα ποτά του είναι εμπειρία ζωής και θα σας πρότεινα να κάνετε ήδη την κράτησή σας για να τα απολαύσετε κι εσείς.

    Με ποιο ποτό στο χέρι θα σας βρει εσάς η βραδιά;

      Για αρχή πάντα με μία Paloma για «προθέρμανση», αλλά σίγουρα αργότερα με τις μοναδικές δημιουργίες που θα έχουν ετοιμάσει όλοι οι guest bartenders. Διψάμε για νέες γεύσεις, περίεργους συνδυασμούς και mix που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας.


      Γιώργος Τερζάκης - Bar Development Manager at Apallou Group

      lola-cover-13.jpg


      Πείτε μας δύο λόγια για το πρώτο Bar Show που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

      Το Salonica Bar Show αποτελεί αναμφισβήτητα μια τεράστια ευκαιρία εξωστρέφειας. Αρχικά, θα αναδειχθεί η ποιότητα πολλών επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες αλλά και οι locals θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μαγαζιά από όλη την Ελλάδα & εταιρείες ποτών που παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον.

      Με ποιον τρόπο θα είστε μέρος αυτής της διοργάνωσης και τι να περιμένουμε από τη συμμετοχή σας; Ποια θα είναι η signature πινελιά σας;

      Έχοντας μόλις ανοίξει τις πόρτες του νέου Apallou Bar Ristorante Italiano, με νέο αέρα από τη γείτονα χώρα, με φινέτσα, νοστιμιά και εξαιρετικά vibes, θα βάλουμε τα δυνατά μας να αναδείξουμε όλα τα παραπάνω στο μέγιστο κι ως συνήθως να προσφέρουμε αληθινή φιλοξενία και όμορφες στιγμές, τόσο στον κόσμο που θα μας επισκεφθεί, όσο και στους επαγγελματίες bartenders- προσκεκλημένους που θα έχουμε στις 30/9, 1/10 & 2/10.

      Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30/9 φιλοξενούμε την ακαδημία της Campari, την Τρίτη 1/10 την ομάδα bar από το Urbana Gastroteka της όμορφης Αρκαδίας και την Τετάρτη τους εξαιρετικούς Δημήτρη Καραπάνο και Βασίλη Σγουρομάλλη, bar directors του Bungalow 7 της Αθηναϊκής Riviera.

      Πιστεύετε ότι αυτή η ενέργεια θα ανοίξει νέους δρόμους στη βραδινή ζωή της πόλης; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο;

      Σίγουρα θα βοηθήσει την πόλη μας στον παράγοντα της εξωστρέφειας. Μη ξεχνάμε πως τα bar shows ανά τον κόσμο προσελκύουν τόσο κόσμο της διοργανώτριας πόλης, όσο και της επαρχίας αλλά και κόσμο από όλη την υδρόγειο!

      Ποια συνεργασία θα ξεχωρίζατε από το project και πού θα απολαύσετε εσείς το ποτό σας;

      Δεν ξεχωρίζω κάποια συνεργασία, καθώς πρόκειται για πολύ καλούς επαγγελματίες του κλάδου. Και τα 3 events θα μας αφήσουν πολύ όμορφες αναμνήσεις και θα αποτελέσουν το talk of the town.

      Με ποιο ποτό στο χέρι θα σας βρει εσάς η βραδιά;

      Τα ωραία βραδιά εξελίσσονται απρόοπτα. Μπορώ να σας πω πως δεν θα είναι μόνο 1! Οι 3 πιθανότερες επιλογές είναι gin tonic, margarita ή ένα καλοφτιαγμένο daiquiri. Salut!

      Info: To Salonica Bar Show & η Salonica Bar Week θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου