fbpixel

Search icon
Search
Road trip: 4+1 μαγικοί προορισμοί σε απόσταση 60' από τη Θεσσαλονίκη
TRAVEL

Road trip: 4+1 μαγικοί προορισμοί σε απόσταση 60' από τη Θεσσαλονίκη

Ετοιμαστείτε μία super αναζωογονητική απόδραση


Η αλήθεια είναι πως όσα συμβαίνουν γύρω μας, επιβαρύνουν σημαντικά την ψυχολογία μας. Όλος αυτός ο καταιγισμός αρνητικών ειδήσεων, όλες αυτές οι καταστροφές... Η καθημερινότητα είναι πραγματικά βαριά, ωστόσο, όσο περνάει από το χέρι μας, είναι σημαντικό να προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους. Τι καλύτερο -λοιπόν- από μία σύντομη απόδραση; Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μία τοποθεσία που μας επιτρέπει να κάνουμε πολλά, μικρά short-trips, καθώς γύρω της συναντά κανείς μαγικούς προορισμούς κι εμείς, συγκεντρώσαμε μερικούς από αυτούς που βρίσκονται πραγματικά μία... ανάσα από αυτήν κι αξίζει να τους προσθέσετε στην bucket-list σας.

Break από όλους κι από όλα!

Αριδαία 

shutterstock-1014729259.jpg

Μια πόλη που δεσπόζει στον εύφορο κάμπο της Αλμωπίας, ανάμεσα σε αμπέλια και θεόρατες ακακίες. Μία πόλη με πολύ ιδιαίτερα vibes, που έχει αλλάξει πολλές φορές το όνομά της, αλλά έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα και την ομορφιά της. Η Αριδαία, μοιάζει πάντα το ίδιο σαγηνευτική και το ίδιο μαγευτική, παραμένοντας πιστή στην μακεδονίτικη παράδοσή της, με τους locals να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν με την καλύτερη διάθεση τους visitors, που καταφθάνουν σε αυτήν, για να τη θαυμάσουν από κοντά. Μερικές μόλις ώρες είναι αρκετές για να την εξερευνήσετε και να αφήσετε την αύρα της να σας ταξιδέψει σε μία άλλη εποχή, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να συνδυάσουν το short-trip τους, με μία επίσκεψη και στα Λουτρά Πόζαρ. Ό,τι κι αν κάνετε, είναι σίγουρο πως τα τοπία και οι εικόνες που θα συναντήσετε στην Αριδαία θα σας αποζημιώσουν!

Λιτόχωρο 

shutterstock-366146531.jpg

Βρίσκεται στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κατερίνη κι αυτός ακριβώς είναι κι ο λόγος, που το καθιστά must-visit προορισμό για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύντομο κι εύκολο ταξίδι. Το Λιτόχωρο συνδυάζει με τον πιο ιδανικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα και ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και τη μακεδονίτικη ομορφιά του. Τα λιθόστρωτα σοκάκια, οι πέτρινες βρύσες κι οι μικρές, παραδοσιακές πλατείες συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ φημίζεται για τη γαστρονομία του, με τους ντόπιους να δημιουργούν μικρούς θησαυρούς με εκλεκτά, ολόφρεσκα προϊόντα. Αν ψάχνετε να βρείτε έναν προορισμό που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη και θα βοηθήσει το μυαλό σας να ξεφύγει από όλους κι από όλα, τότε αυτό είναι το ιδανικό μέρος για εσάς.

Χαλκιδική

shutterstock-757858081-1.jpg

Αποτελεί -σταθερά- αγαπημένη επιλογή κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και οι περισσότεροι, την επιλέγουν καθώς διαθέτει πολλές, διαφορετικές παραλίες. Άλλες φημίζονται για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους, άλλες είναι πιο ήσυχες, πιο απομονωμένες, άλλες τα συνδυάζουν όλα. Η Χαλκιδική -ωστόσο- δε θα πρέπει να θεωρείται must-visit μόνο για το καλοκαίρι. Είναι εξίσου εντυπωσιακή και τώρα, μπαίνοντας στην fall-season, καθώς αποκτά νέα χρώματα και νέα αρώματα. Ακόμη καλύτερα, αν θέλετε να ανακαλύψετε νέα μέρη, τα οποία δεν έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα, αξίζει να βρεθείτε στα όρεινα σημεία της και να γνωρίσετε από κοντά τα γραφικά χωριουδάκια της, με την σπουδαία γαστρονομία και τα αμέτρητα τοπία, που θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας. Η Αρναία, ο Ταξιάρχης και η Μεγάλη Παναγιά, είναι μερικά μόνο από τα πανέμορφα ορεινά χωριά της Χαλκιδικής και σίγουρα, αν τους δώσετε μία ευκαιρία, θα σας αποζημιώσουν.

Λίμνη Κερκίνη

shutterstock-1732174759.jpg

Ένας ακόμη μαγευτικός προορισμός που βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και προσφέρεται για εξερεύνηση και πλήρη αποφόρτιση. Η λίμνη Κερκίνη, βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών, μόλις 40 χλμ. από την πόλη και περίπου 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη κι αυτό που -μάλλον- λίγοι γνωρίζουν, είναι πως δημιουργήθηκε με ανθρώπινη παρέμβαση, όταν το 1932 κατασκευάστηκε το πρώτο φράγμα στα νερά του ποταμού Στρυμόνα. Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό κυρίως από το Στρυμόνα και λιγότερο από τους Κερκινίτη και Κρούσια και η πλούσια βλάστηση γύρω της, συνθέτει ένα πανέμορφο σκηνικό, που σαγηνεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Δώστε μία ευκαιρία σε αυτό το πανέμορφο μέρος κι οργανώστε μία απόδραση μερικών ωρών, που θα σας αναζωογονήσει και θα σας γεμίσει με ευχάριστα συναισθήματα. Αξία ανεκτίμητη!

Νάουσα 

shutterstock-1464695486.jpg

Πρόκειται -κατά γενική ομολογία- για μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ημαθίας, που βρίσκεται μόλις 90 χιλιόμετρα μακριά και μοιάζει ιδανική για μία απολαυστική, μονοήμερη εξόρμηση. Η Νάουσα είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους αποζητούν ένα σύντομο break από όλους κι από όλα, καθώς τα συνδυάζει όλα! Must-visit για όσους καταφθάνουν σε αυτήν, θεωρείται το Άλσος του Αγίου Νικολάου με τα εντυπωσιακά, αιωνόβια πλατάνια, ενώ -φυσικά- δε θα πρέπει να παραλείψετε και μία βόλτα στο κέντρο της πόλης. Μία στάση στα μικρά, παραδοσιακά ταβερνάκια με την εκλεκτή γαστρονομία και τους τοπικούς μεζέδες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε, πως η Νάουσα φημίζεται για το ξινόμαυρο κρασί της. Αφήστε τους experts του είδους να σας καθοδηγήσουν κι ετοιμαστείτε να βιώσετε μία μοναδική εμπειρία, που θα αλλάξει αμέσως τη διάθεσή σας και θα σας γεμίσει με εικόνες, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά σας.

Μία μικρή φθινοπωρινή απόδραση είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε!