fbpixel

Search icon
Search
New Entries in SKG: Τα νέα openings στη Θεσσαλονίκη που κάνουν το φθινόπωρο καλύτερο
CITY VIBES

New Entries in SKG: Τα νέα openings στη Θεσσαλονίκη που κάνουν το φθινόπωρο καλύτερο

Οι νέοι dine&drink προορισμοί που υποδέχεται η πόλη


Μεθυστικά αρώματα και γεύσεις που εξιτάρουν τον ουρανίσκο. Η Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο είναι πιο όμορφη από ποτέ. Δημιουργεί νέους χώρους, εισάγει καινούριες προτάσεις στον χώρο της γαστρονομίας και καταφέρνει να παραμένει επίκαιρη ό,τι και να γίνει. Και αυτόν τον χειμώνα, επιλέγουμε την πόλη μας ως έναν must-visit προορισμό για όσους μένουν εδώ αλλά και γι' αυτούς που κάνουν απλά μια στάση. Την εξερευνούμε και να προσπαθούμε με τη σειρά μας να σας συστήνουμε ό,τι πιο φρέσκο πρωταγωνιστεί αυτήν τη στιγμή σε αυτήν.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα SKG New Entries! 

Delifish by Trizoni στην Agora Modiano

11.jpg

Μια νέα γαστρονομική πρόταση στο street food φέρνει ο όμιλος Trizoni με την είσοδό του στην Αγορά Μοδιάνο, με κινητήριες δυνάμεις το μεράκι και την εμπειρία 40 χρόνων επιτυχημένης πορείας. Η γευστική καινοτομία ακούει στο όνομα Delifish και αναπτύσσεται στην κάτω πλευρά της ξεχωριστής, σε αρχιτεκτονική ταυτότητα και σε ιστορική σημασία, Αγοράς Μοδιάνο, επί της οδού Βασ. Ηρακλείου 33. Ενταγμένη στο ξεκάθαρο concept της new age ψαροφαγίας, η αυθεντική προσέγγιση τόσο στις κλασικές εκδοχές των fish΄n chips όσο και σε πρωτοποριακές συνθέσεις fish burgers και tacos de pescado, δημιουργεί ένα γευστικό περίβλημα υψηλής διατροφικής αξίας και απαράμιλλης γεύσης στο κέντρο της πόλης, εντός της πιο ζωντανής γωνιάς της Αγοράς Μοδιάνο.

Info: Αγορά Μοδιάνο, Ερμού 24 και, Βασ. Ηρακλειου 33, @delifish_by_trizoni

Mazu Bar Restaurant

mazu-27.jpg

Παίρνοντας το όνομά του από τη Μazu, τη θεά-προστάτιδα των ταξιδιωτών και φύλακα των υδάτων, το πιο πρόσφατο απόκτημα της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο της bar restaurant σκηνής, έχει αυτήν τη μαγική ενέργεια που όλοι περιμέναμε. Η κομψότητα, η πολυτέλεια, αλλά και η γοητεία μιας άλλης εποχής ένωσαν τις δυνάμεις τους, με φόντο το γραφικό Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Παλιά Παραλία, για να προτείνουν κάτι το ιδανικό: ένα σκηνικό αίγλης που συνδυάζει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Φιλοσοφία των ανθρώπων του είναι ότι το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή, αλλά μια πύλη προς τον πολιτισμό, την παράδοση και τη σύνδεση με τη φύση. Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα του Mazu έχει αφιερωθεί σε μία αποστολή: να βρει τις καλύτερες πρώτες ύλες, να παρουσιάσει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και να τιμήσει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Μεσογείου. Το εστιατόριο παρουσιάζει έναν ιδιαίτερο γαστρονομικό οδηγό με γεύσεις από τις μεσογειακές ακτές και ελληνικά πιάτα με έμφαση τόσο στο καλό κρέας όσο και στο φρέσκο ψάρι.

Info: Mazu Bar Restaurant, Λεωφ. Νίκης 7, @mazu_thessaloniki

Pommes

snapinstaapp-369875509-746518550572487-3038507493474673099-n-1080.jpg

Το Pommes Concept προσδίδει τη λέξη "fine" στην street food φιλοσοφία και φυσικά δίνει στην κλασική πατάτα ένα νέο twist. Ένας προσεγμένος χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε ώστε να είναι αντίστοιχος της ποιότητας του μενού του. Προσεγμένο φαγητό και ελαφρώς γκουρμέ. Oι εστιατορικές ομάδες των Miami και UMA έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, με μοναδικό urban χαρακτήρα, όπου από το υπέροχο μπαλκόνι του βλέπει κανείς τα αρχαία της πόλης. Όλα φτιάχνονται στο χέρι, ενώ τα υλικά προστίθενται στην επιλογή από πατάτες που θα κάνετε. Ένας νόστιμος προορισμός που επανασυστήνει το αγαπημένο μας comfort food.

Info: Ισαύρων 5, @pommes______

Koru Inspired Cuisine 

koru-inspired-cuisine-inside.jpg

Το Koru inspired cuisine, το νέο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης στην οδό Ολύμπου 15 με ελληνική δημιουργική κουζίνα προσφέρει πιάτα βασισμένα στις υπέροχες ελληνικές πρώτες ύλες αλλά και με μια σύγχρονη δημιουργική ματιά. Εδώ, οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα γευστικό γαστρονομικό αποτέλεσμα που από τη μια ανασύρει στη μνήμη μαγειρικές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και ταυτόχρονα οδηγεί σε νέα μαγειρικά μονοπάτια. Ένας όμορφος και προσεγμένος χώρος που γεννήθηκε με πολλή αγάπη και φροντίδα, ώστε να συστήνει μια μοναδική εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας. H ανοιχτή κουζίνα δίνει τη δυνατότητα να βιώσετε το απόλυτο κλίμα παρέας, όπου θα μοιράζεστε κοινές συγκινήσεις. Ένας χώρος με σχεδιασμό modern vintage ολοκληρώνει ευχάριστα τη συνολική σας εμπειρία. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στη βυζαντινή εκκλησία των 12 Αποστόλων στα δυτικά τείχη της πόλης.

Info: Ολύμπου 15, @koru.inspired.cuisine

Balboa ERGON Agora

snapinstaapp-369708905-18013196335826608-6553651751228261083-n-1080.jpg

Το Balboa γεννήθηκε ως μια ιδέα που συνδυάζει την απόλυτη street food εμπειρία με την εξαιρετική ποιότητα και την ιδιαίτερη φιλοσοφία των ανθρώπων του Ergon. Στόχος ήταν να θεωρείται τόσο ουσιαστικό, όσο είναι και μια γαστρονομική «συνουσία». Το μενού του είναι δυνατό, περιεκτικό και καλά ανεπτυγμένο, ταξιδεύοντας από τα food trucks της Νέας Υόρκης μέχρι τις μοναδικές μεξικάνικες τακερίες. Στεγασμένο πλέον στον επάνω όροφο του Ergon Agora στην Παύλου Μελά, προσφέρει λαχταριστές προτάσεις burger, signature ποτά και all-time classic snacks. Επιμένοντας πάντα στην πρωτοτυπία, το Balboa έχει ήδη αφήσει το δικό του, μοναδικό αποτύπωμα.

Info: Παύλου Μελά 42, @balboafood

Jacaranda

snapinstaapp-357352485-17865907352954840-910108586646145469-n-1080.jpg

Δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και την πρώτη ύλη, το νέο premium food track της Πυλαίας προσφέρει handmade γεύσεις από εξαιρετικά νόστιμα κρέατα. Φανταστικές χειροποίητες πίτες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε από το πρωί, σε συνδυασμό με tasteful energy bars και μπισκότα που θα σας ενθουσιάσουν! Με μότο, taste and roll, στο Jacaranda θα ανακαλύψετε τις πιο λαχταριστές street food επιλογές, από burgers μέχρι γευστικά sandwich και συνοδευτικά που θα απογειώσουν τα βράδια σας σε ένα ρομαντικό σκηνικό.

Info: Στέλιου Καζαντζίδη 24, Πυλαία, @jacaranda_skg

Local

snapinstaapp-376021828-154427977706625-1662463416987327907-n-1080.jpg

Ένα από τα πιο εμβληματικά κεντρικά σημεία της πόλης, που μας χαρίζουν «ανάσα» ξεκούρασης και εκλεπτυσμένης γαστριμαργικής ευχαρίστησης. Το Local φροντίζει πάντα να δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα για καφέ, ποτό ή φαγητό, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Πλέον, το αγαπημένο spot των Θεσσαλονικιών μεγαλώνει και δημιουργεί έναν επιπλέον χώρο επί της Παλαιών Πατρών, προσφέροντάς μας ακόμη έναν λόγο για να το επισκεφτούμε και να απολαύσουμε τα best-selling πιάτα του, βιώνοντας τον παλμό του κέντρου.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, @localthessaloniki

Dacristo

image00001.jpeg

To premium deli shop που έχει γίνει σήμα-κατατεθέν της υψηλού ποιότητας γαστρονομίας, αποκτά ακόμα έναν χώρο ακριβώς δίπλα στον ήδη υπάρχον εστιατόριό του επί της οδού Παλαιών Πατρών. Θέτοντας πάντα στο επίκεντρο την καλή πρώτη ύλη και τις πιο εμπνευσμένες γεύσεις, το Dacristo μας συστήνει τον νέο του high-designed χώρο που αποπνέει exclusive ατμόσφαιρα και πάει ένα βήμα παραπέρα ένα work meet-up, μία οικογενειακή συνάντηση ή ένα romantic dinner.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 13, @dacristodeli