fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Είμαι η beauty editor κι αυτά είναι τα πιο χρήσιμα tips μου για την εφαρμογή του concealer σας

Ανακαλύψτε τις αγαπημένες μας φόρμουλες για τα καλύτερα αποτελέσματα στο μακιγιάζ σας


Είμαι η beauty editor κι αυτά είναι τα πιο χρήσιμα tips μου για την εφαρμογή του concealer σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το concealer ανήκει σίγουρα στην κατηγορία των πιο απαραίτητων προϊόντων μακιγιάζ. Μπορεί να φωτίσει τα μάτια σας, να καλύψει τις ατέλειες και ακόμη και να δώσει στο πρόσωπό σας μια ανασηκωμένη όψη - χάρη στα Tik Tok beauty hacks. Μεταξύ των πολλών ερωτήσεων που δέχομαι ως beauty editor, πολλές αφορούν το concealer - ποια είναι η σωστή απόχρωση, εάν πρέπει να εφαρμόζεται πριν ή μετά το foundation και πολλά άλλα στα οποία μπορώ πλέον να σας απαντήσω με ασφάλεια μετά από ενδελεχή έρευνα και εμπειρία στην τοποθέτησή του. 

Παρακάτω θα βρείτε τις απαντήσεις μιας beauty editor στις 8 πιο συχνές ερωτήσεις για την εφαρμογή του concealer!

1. Πόσο πιο ανοιχτό πρέπει να είναι το concealer από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας;

Μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε μια απόχρωση πολύ πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματός σας για να φαίνεστε όσο το δυνατόν πιο φωτεινή και ξύπνια. Αλλά κατά κανόνα, ένα concealer περισσότερο από μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το δέρμα σας μπορεί να δείχνει σταχτί και γκρίζο, οπότε προσπαθήστε να βρείτε κάποια ισορροπία. Για να δείξετε πραγματικά λαμπερή, θα χρειαστείτε πρώτα ένα διορθωτικό χρώματος από κάτω για να μην φαίνεται γκρι. 

2. Πώς μπορείτε να σταματήσετε το creasing του concealer;

Είτε χαμογελάμε, είτε συνοφρυωνόμαστε, το πρόσωπό μας κινείται φυσικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε είναι αδύνατο να σταματήσουμε εντελώς το concealer από το να δημιουργεί πτυχές. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα. Οι κυριότερες αιτίες είναι η χρήση καθόλου ή υπερβολικής ποσότητας κρέμας ματιών. Ομοίως, η εφαρμογή πολύ παχιάς στρώσης concealer θα προκαλέσει αναπόφευκτα creasing, και τέλος η μη χρήση αρκετής πούδρας - ή η πολύ γρήγορη εφαρμογή της - θα επιδεινώσει επίσης το πρόβλημα. Το μακιγιάζ σας είναι πάντα τόσο καλό όσο και η περιποίησή σας, οπότε επενδύστε σε μια καλή κρέμα ματιών για να προετοιμάσετε την περιοχή και περιμένετε να απορροφηθεί πλήρως πριν εφαρμόσετε το concealer. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι απαλή και λεία - όχι υγρή ή κολλώδης.

b9231f47e8ed6cee7cff7576a45376d9.jpg

3. Δάχτυλα, πινέλο ή σφουγγαράκι - Ποιο είναι καλύτερο για την εφαρμογή του concealer;

Το σωστό πινέλο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την εφαρμογή του concealer - ειδικά κάτω από τα μάτια. Μπορεί να κάνει την εφαρμογή γρήγορη και εύκολη και να αποθέσει ακριβώς τη σωστή ποσότητα προϊόντος. Η δική μου τεχνική είναι να απλώσω το προϊόν με ένα πινέλο και στη συνέχεια να περάσω το concealer ελαφρά κάτω από το μάτι. Μετά από αυτό, χρησιμοποιώ το δάχτυλο του δαχτυλιδιού μου για να χτυπήσω το προϊόν για να το αναμείξω σε ένα λείο φινίρισμα. Η ζεστασιά του δαχτύλου σας βοηθά τα πάντα να "λιώσουν" στο δέρμα - ιδανικό αν θέλετε μια πιο φυσική εμφάνιση. Αν θέλετε το concealer σας να παραμείνει όλη την ημέρα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγαράκι για να "πιέσετε" πραγματικά το προϊόν στο δέρμα. Αυτό δίνει ένα πιο airbrushed αποτέλεσμα, το οποίο λατρεύω - στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε πούδρα για να το σταθεροποιήσετε. 

4. Συμβουλές για την εύρεση της σωστής απόχρωσης concealer για το καλοκαίρι και το χειμώνα;

Η επιδερμίδα μας τείνει να είναι πιο χλωμή και ωχρή το χειμώνα, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα concealer που είναι ελαφρύτερο και σε πιο ψυχρούς τόνους κατά τους χειμερινούς μήνες. Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας εκτίθεται σε περισσότερο ηλιακό φως και τείνει να παίρνει περισσότερο χρυσαφένιο τόνο, οπότε επιλέξτε πιο ζεστές αποχρώσεις για να ταιριάζει. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα χωρίς μακιγιάζ, δοκιμάστε την απόχρωση κάτω από τα μάτια σας και αφήστε την να κατασταλάξει για μερικά λεπτά για να δείτε το πραγματικό χρώμα. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο φυσικό φως για να το ελέγξετε ξανά - ο τεχνητός φωτισμός μπορεί να είναι απατηλός.

5. Χρειάζεστε όντως ένα primer ματιών ή αρκεί το concealer;

Αν δεν φοράτε σκιά ματιών από πάνω, μια ελαφριά εφαρμογή concealer με πούδρα μπορεί να εξουδετερώσει τυχόν δυσχρωμίες και να φωτίσει την περιοχή. Ωστόσο, αν φοράτε μακιγιάζ ματιών από πάνω, θα απέφευγα να τοποθετήσετε πρώτα concealer. Οι περισσότερες φόρμουλες του έχουν ένα ενυδατικό στοιχείο και φυσικά έχουμε περισσότερη λιπαρότητα στο βλέφαρο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ολίσθηση της σκιάς ματιών. Ωστόσο, εάν διαθέτετε ένα καλό setting powder τότε το primer ματιών ενδέχεται να είναι περιττό. 

c14b2b8b1e990d1d8f55dcc4dffc190a.jpg

6. Πρέπει να το εφαρμόζετε πριν ή μετά το foundation;

Διαφορετικοί άνθρωποι -συμπεριλαμβανομένων των make-up artists- έχουν τις δικές τους προτιμήσεις, αλλά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Όλα εξαρτώνται από την τελική εμφάνιση που θέλετε να πετύχετε. Για μια πιο φυσική, φρέσκια εμφάνιση, προτιμώ να εφαρμόζω πρώτα το concealer. Μόλις εξουδετερώσετε τυχόν δυσχρωμίες, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεστε τόσο μεγάλη κάλυψη όσο νομίζετε αλλού - συχνά, μια μικρή δόση foundation ή ενυδατικής κρέμας με χρώμα είναι το μόνο που χρειάζεστε. Για πιο λαμπερό μακιγιάζ με πλήρη κάλυψη, εφαρμόζω πρώτα το foundation και μετά το concealer για να φωτίσω το εσωτερικό του προσώπου και να ισορροπήσω ένα πιο smokey μάτι.

7. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το εφαρμόσετε;

Τα βίντεο του TikTok έχουν εμπνεύσει πολλές από εμάς να δοκιμάσουν νέες τεχνικές concealer. Συχνά όμως, φαίνονται ελκυστικές μόνο στην κάμερα. Μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε τι είναι οπτικά ευχάριστο για μια φωτογραφία και τι φαίνεται καλό στην πραγματική ζωή. Η συμβουλή μου; Κοιτάξτε το δέρμα σας στον καθρέφτη και εξετάστε πού βρίσκεται ο αποχρωματισμός. Τείνουμε να έχουμε περισσότερο αποχρωματισμό στην εσωτερική γωνία του ματιού και κοντά στις βλεφαρίδες, αλλά όχι τόσο πολύ στο εξωτερικό μέρος του ματιού. Αν το concealer είναι πιθανό να εμφανίσει πτυχές κάπου, οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι εκεί, οπότε χρησιμοποιήστε concealer εκεί που το χρειάζεστε περισσότερο. Τούτου λεχθέντος, αν θέλετε να δοκιμάσετε την τριγωνική εφαρμογή, το θέμα είναι να εφαρμόσετε το concealer σας σε αυτό το σχήμα, στο πλάι της μύτης και στις εξωτερικές γωνίες των ματιών για ένα ανασηκωμένο, αψεγάδιαστο βλέμμα. Λειτουργεί επίσης καλά για όσους έχουν κοκκινίλες ή δυσχρωμίες γύρω από τη μύτη.

snapinstaapp-420648707-1305215623429495-4565343276686768117-n-1080.jpg

8. Τέλος, αν το concealer σας "ξεφλουδίζει", τι μπορείτε να κάνετε;

Το ξεφλούδισμα είναι αυτό που συμβαίνει όταν έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολλή ποσότητα από ένα προϊόν περιποίησης. Οι πλούσιες φόρμουλες είναι συχνά η αιτία - ειδικά όταν δεν έχουν μείνει αρκετή ώρα για να απορροφηθούν σωστά. Για να αποφύγετε το pilling, χρησιμοποιήστε μια ελαφριά κρέμα ματιών με βάση το νερό και φυλάξτε τις πιο παχύρευστες φόρμουλες για τη νύχτα. Εφαρμόστε μόνο μια μικρή ποσότητα από ό,τι κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε και εστιάστε την εφαρμογή γύρω από το περίγραμμα του ματιού σας. Αφήστε την ένα ή δύο λεπτά να σταθεροποιηθεί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το concealer σας.

Ανακαλύψτε τα 8 αγαπημένα μας concealer για τα makeup looks σας!

 Revealer Super Creamy & Brightening Concealer

Revealer Super Creamy & Brightening Concealer

Kosas

BUY HERE
 Luminous Silk Lightweight Liquid Concealer

Luminous Silk Lightweight Liquid Concealer

Armani

BUY HERE
 Future Cream All Over - Concealer

Future Cream All Over - Concealer

Milk Makeup

BUY HERE
 Modern Radiance Concealer

Modern Radiance Concealer

Vieve

BUY HERE
 Dior Backstage Face & Body Flash Perfector Concealer

Dior Backstage Face & Body Flash Perfector Concealer

Dior Backstage

BUY HERE
 Vanish Airbrush Concealer

Vanish Airbrush Concealer

Hourglass

BUY HERE
 Skin Fetish - Sublime Perfection Concealer

Skin Fetish - Sublime Perfection Concealer

Pat McGrath Labs

BUY HERE
 Real Flawless Weightless Perfecting Concealer

Real Flawless Weightless Perfecting Concealer

Laura Mercier

BUY HERE

Κεντρική φωτογραφία: @christinanadin