fbpixel

Search icon
Search
Queen Elizabeth's dining rules: Οι 5 διατροφικές της συνήθειες που μας ενέπνευσαν
LIFE & CAREER

Queen Elizabeth's dining rules: Οι 5 διατροφικές της συνήθειες που μας ενέπνευσαν

Ο πρώην chef του Buckingham Palace, Darren McGrady, αποκαλύπτει τις αγαπημένες της γαστρονομικές απολαύσεις


Διαχρονικό elegance και πειθαρχημένος τρόπος σκέψης δόμησαν την προσωπικότητα της μακροβιότερης μονάρχη της παγκόσμιας ιστορίας. Πριν λίγες ημέρες, η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ σκόρπισε τη θλίψη σε όλον τον κόσμο. Η ίδια ξεχώρισε ως ηγετική μορφή, καθώς η βασιλεία της διήρκησε επτά δεκαετίες. Πολλά είναι τα στοιχεία της καθημερινότητάς της, τα οποία συνεχίζουν ακόμη να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας και να μας εμπνέουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι διατροφικές της συνήθειες, οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην δόμηση των πιάτων πολλών διεθνών restaurants. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού magazine "Food & Wine", ο πρώην chef του Buckingham Palace, Darren McGradyμοιράζεται τις αγαπημένες της γαστρονομικές απολαύσεις μέσα από το βιβλίο του "Eating Royally: Συνταγές και αναμνήσεις από την κουζίνα του παλατιού". 

Ο ίδιος κατέχει μια βαθιά γνώση των κεντρικών της επιλογών, καθώς εργάστηκε ως προσωπικός της μάγειρας για δεκαπέντε χρόνια. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του, τα κύρια γνωρίσματα του ημερήσιου menu που εκείνη ακολουθούσε, ήταν η απλότητα, οι soft γεύσεις και και η διατροφική ισορροπία. Όπως ο McGrady περιγράφει, η ίδια ήταν λάτρης ενός "healthy eating" προγράμματος, όμως αυτό δεν την σταματούσε από το να γεύεται και εκλεπτυσμένα dishes, όπως scones με μαρμελάδα και κρέμα γάλακτος. 

featured-5-3.webp
Darren McGrady
Οι 5 διατροφικές της συνήθειες που λειτούργησαν ως βασική πηγή έμπνευσης στη γαστρονομική ταυτότητα αρκετών restaurants του κόσμου! 

Gin Cocktails

c041900a85b212399a5e70258325dbb8.jpg

Σύμφωνα με "Food & Wine", ο δημοφιλής chef έχει παραδεχτεί ότι η βασίλισσα είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τις γεύσεις των gin cocktails. Αυτός είναι και ο λόγος που η ίδια δημιούργησε τη δική της drink collection, με συστατικά από τους κήπους των Buckingham Palace και Sandringham House. 

Earl Grey Tea

c949e9a79993a0ea98ac6d0a64d138d1.jpg

Σύμφωνα με τον McGrady: "Η βασίλισσα ξεκινούσε κάθε μέρα με μια κανάτα Early Grey, ένα παραδοσιακό μαύρο τσάι με άρωμα περγαμόντο, το οποίο έπινε με γάλα και χωρίς ζάχαρη". Το συγκεκριμένο tea label συνδέθηκε άρρηκτα με την ίδια, αλλά και την προσωπική της food culture, στοιχείο που αύξησε με ταχύτατους ρυθμούς την παγκόσμια δημοτικότητά του. 

Tea afternoon menu

f6e869f0a52e8d01ddd99dcc9c298ffb.jpg

Αποτελούσε μια από τα πιο αγαπημένα exclusive εδέσματα της Βασίλισσας, τα οποία γευόταν κατά τη διάρκεια του traditional βρετανικού afternoon menu. Τα deluxe μικρά sandwich με κομμένη την κρούστα τους και γεμιστά με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα ήταν το κατάλληλο συνοδευτικό στο απογευματινό της τσάι. 

Luxurious meat & fish dishes

18c4d446b76f9a57b9510bc3ddab4e40.jpg

Μεγάλη ήταν η απόλαυση της Βασίλισσας όσον αφορά σε πιάτα με κυρίαρχο συστατικό τα υψηλής ποιότητας κρέατα θηραμάτων, καθώς και ψάρια άγριας αλίευσης. Στα συγκεκριμένα luxurious dishes, η ίδια είχε διαχρονική αδυναμία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ελάφι, άγρια πουλιά ή άλλα θηράματα, αλλά και σολομός που ψαρευόταν από τον ποταμό Dee στο κάστρο Balmoral. αποτελούσαν βασικά βραδινά πιάτα με τη συνοδεία λαχανικών. 

Σοκολατένιο dessert 

38518e3d8f9fb6b7a9189651d596060c.jpg

Είναι ευρέως διαδεδομένη η αγάπη της Βασίλισσας Ελισάβετ ως προς τα al time classic σοκολατένια cakes. Όπως αναφέρουν οι βασιλικοί chefs, το συγκεκριμένο dessert ήταν κάτι που ζητούσε καθημερινά όσο υπήρχε. Αποτελούσε ένα έδεσμα με άκρως βασιλική ταυτότητα, που αργότερα ενέπνευσε διεθνείς αλυσίδες ζαχαροπλαστείων, αλλά και την πλειονότητα παγκόσμιων pastry chefs, δίνοντας, μάλιστα, την ονομασία της Βασίλισσας στο συγκεκριμένο cake.