fbpixel

Search icon
Search
Q&A: Η Ευγενία Σαμαρά μέσα από 24 ερωτήσεις
#GREEKSDOITBETTER

Q&A: Η Ευγενία Σαμαρά μέσα από 24 ερωτήσεις

Ένα χαμογελαστό κορίτσι με πολύ ταλέντο


Την Ευγενία Σαμαρά τη γνώρισα πριν από αρκετά χρόνια μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Imagine. Μια χαρακτηριστική φωνή που ήξερε να επιλέγει τις καλύτερες μουσικές και ένα κορίτσι που σήμερα έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε αυτό που σίγουρα ονειρευόταν... σε μια γυναίκα που έχει μάθει να διεκδικεί αυτά που της ανήκουν.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτή, ήταν η χρονιά της αφού σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το πρώτο της ξεκίνημα στο ραδιόφωνο, ο κόσμος την απολαμβάνει μέσα από το θέατρο και την επιτυχία της χρονιάς «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», μια παράσταση σίγουρα θα αφήσει ιστορία. Όσο για τον τηλεοπτικό ρόλο της Μελίνας στο σειρά «Όσο έχω εσένα«, το μόνο σίγουρο είναι ότι τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Χαμόγελο, ταλέντο, και ηρεμία είναι όσα μπορεί κανείς να διακρίνει πίσω από τη φιγούρα της, με τις επιλογές της να επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζει πολύ καλά τι ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή της, ως άνθρωπος και καλλιτέχνης. Άλλωστε, αυτές οι γυναίκες είναι που αποτελούν τα πρότυπα που θέλουμε να έχουμε. Όχι μια ακόμη influencer που βασίζεται σε χιλιάδες followers, όχι μια ακόμη που επιζητεί την αναγνώριση μέσα από τις φωτογραφίες, αλλά κάποια που δουλεύει σκληρά για να αποδείξει -σε όλους- πως η νέα γενιά ηθοποιών αξίζει μια ευκαιρία που ίσως να μη της έχει χαριστεί.

Παρακάτω θα γνωρίσετε την Ευγενία μέσα από τις λέξεις της. Αυτές που ξέρει πώς να επιλέγει προσεκτικά φυλακίζοντας μέσα τους έννοιες που ψάχνουν ορισμό. Safe travels σε αυτό το κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που αγαπάει τους φίλους της, τη δουλειά της, είναι λάτρης της καλής αισθητικής και αιώνια κυνηγός της αγάπης. 

1. Πως θα χαρακτηρίζατε με τρεις λέξεις την πορεία σας μέχρι στιγμής; Θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω συνεπή, αποφασιστική και αρκετά απροσδόκητη.

2. Τι σημαίνει για εσάς η Θεσσαλονίκη; Η πόλη είναι το μέρος που μεγάλωσα. Οπότε, για εμένα Θεσσαλονίκη σημαίνει αυτόματα οικογένεια.

3. Κάθε φορά που επιστρέφετε τι σας αρέσει να κάνετε; Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βλέπω αγαπημένους μου ανθρώπους. Κάθε φορά ανυπομονώ!

4. Δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω το αγαπημένο σας μαγαζί. Δεν έχω ένα μόνο στέκι. Σε μια πόλη που αγαπάω τόσο, δε θα μπορούσα να διαλέξω. 

eugenia-samara3.jpg

5.  Ποιο χαρακτηριστικό σας πιστεύετε ότι, αν είχαν περισσότεροι άνθρωποι, θα γινόταν ο κόσμος καλύτερος; Σίγουρα την ευγένεια. 

6. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ανάμνηση που σας κάνει να χαμογελάτε; Ευτυχώς είναι πάρα πολλές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο μια. Νομίζω πως αυτός είναι και ο στόχος κάθε ανθρώπου τελικά. Οι πολλές στιγμές που τον κάνουν να χαμογελά.

7. Ποια συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας; «Μη σταματάς πουθενά».

8. Ποια είναι η μεγαλύτερη κατάκτησή σας μέχρι στιγμής; Θα έλεγα με σιγουριά ότι είναι η υπομονή. Δεν είναι εύκολο να την κατακτήσει κανείς, αλλά είναι σίγουρα αρετή.

9. Φιλοδοξία και ταλέντο. Ποιο πιστεύετε πως οδηγεί στην επιτυχία;  Εξαρτάται από το τι ορίζουμε επιτυχία, γιατί για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό.

eugenia-samara2.jpg

10. Θέατρο και τηλεόραση: μια αιώνια διαμάχη και δυο διαφορετικές πλευρές. Τι αγαπάτε στο καθένα; Στο θέατρο την αμεσότητα και στην τηλεόραση την επαφή με την κάμερα. Δεν είναι εύκολο να τα συγκρίνεις. 

11. Τι σημαίνουν οι "Μάγισσες της Σμύρνης" για εσάς; Μια σημαντική εμπειρία με εξαιρετικούς ανθρώπους.

12. Ηθοποιός σημαίνει φως; Η τέχνη είναι το φως.

13. Η συμμετοχή σας στη σειρά "Όσο έχω εσένα" αναδεικνύει μια διαφορετική Ευγενία από αυτή που έχει γνωρίσει το κοινό τόσα χρόνια. Βρίσκετε κοινά ανάμεσα στον εαυτό σας και στη Μελίνα;  Θεωρώ ότι ο κάθε ηθοποιός βάζει ένα κομμάτι του εαυτού του σε κάθε ρόλο, κάπως έτσι βλέπω και τη σχέση μου με τη "Μελίνα". Αλληλένδετη.

14. Θα ξαναγυρίζατε στο ραδιόφωνο; Ναι, φυσικά!

15. Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια από τώρα; Τον φαντάζομαι ισορροπημένο, άλλωστε όλα έχουν να κάνουν με αυτά που ζητάς και τι κάνεις για να τα πετύχεις. 

eugenia-samara5.jpg

16. Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχετε κάνει ποτέ; Αν θεωρούσα κάτι τρελό δε θα το είχα κάνει, δεν είναι κάτι που μου ταιριάζει σαν Ευγενία.

17. Υπάρχει κάποια εμπειρία που θα θέλατε να ξαναζήσετε; Την ελεύθερη πτώση, ένιωσα ένα μοναδικό συναίσθημα!

18. Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που σας έχει πει κάποιος; Δεν μοιράζεται δημόσια αυτό...

19. Αν μπορούσατε να επιλέξετε έναν Έλληνα ή ξένο ηθοποιό για ένα masterclass υποκριτικής, ποιος θα ήταν αυτός; Με σιγουριά ο Daniel Day Lewis.

20. Έρωτας: με δύο λέξεις πως θα τον χαρακτηρίζατε; Απόλυτη ομορφιά.

21. Φιλία: πόσο σημαντική είναι στην καθημερινότητα μιας σύγχρονης γυναίκας; Ζωτικής σημασίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε -ποτέ- τους λόγους που επιλέξαμε αυτούς τους ανθρώπους να βρίσκονται στο πλάι μας. 

22. Ποιο είναι το μυστικό σας για να αποφορτιστείτε από την πίεση της ημέρας; Ο άνθρωπος μου. Τι άλλο;

23. Εάν κάνατε ένα μεγάλο πάρτι, και μπορούσατε να καλέσετε όποιον θέλετε, ποιος θα ήταν αυτός; Ο Jamie Fox.

24. Ποιο μουσικό χαλί θα βάζατε στη ζωή σας και πιστεύετε ότι της ταιριάζει; Το soundtrack της ταινίας «Saturday night fever»!