fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα πετύχετε το τέλειο no-makeup look αυτό το φθινόπωρο
MAKE UP

Πώς θα πετύχετε το τέλειο no-makeup look αυτό το φθινόπωρο

Βήμα-βήμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Είτε φοράτε τα νέα σας υπέροχα jackets, είτε είστε ακόμη με τα καλοκαιρινά φορέματα η αλήθεια είναι ότι το φθινόπωρο είναι εδώ και ότι το no-makeup makeup look έχει ξανά την τιμητική του. Το κλειδί για να το πετύχετε είναι ένα natural-looking και αρκετά κρεμώδες αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ανεπαίσθητες αλλαγές στα φρύδια, τις βλεφαρίδες, τα χείλη και το δέρμα.

freyakillin-beauty-face-skin.jpg
@freyakillin

Αυτά τα απλά βήματα που θα διαρκέσουν ελάχιστα λεπτά θα σας κάνουν να φαίνεστε φρέσκιες και ανανεωμένες όλη μέρα. 

1. Ξεκινήστε από τη φροντίδα του δέρματος και όχι από το μακιγιάζ

Η σωστή ρουτίνα –η τακτική απολέπιση, η εφαρμογή ορών περιποίησης, η ενυδάτωση όταν χρειάζεται και η χρήση SPF– αφήνει το δέρμα σας λαμπερό, σφριγηλό, λείο και ενυδατωμένο, ώστε να χρειάζεστε λιγότερο μακιγιάζ. Και έτσι ώστε το μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε τελικά να είναι πραγματικά ομοιόμορφο και να φαίνεται πιο φυσικό.

Extra tip: Εάν δεν είστε συνηθισμένες στο περίπλοκο skincare, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη ρουτίνα του σας με μια κρέμα ματιών. Αν παρατηρήσετε, κάθε makeup artist επιλέγει να ξεκινήσει το makeup με αυτό το βήμα καθώς γεμίζει τις γραμμές, αναζωογονεί το δέρμα και βοηθά το μακιγιάζ να διαρκέσει.

2. Συνεχίστε με το χρώμα

Ένα pop χρώμα αναζωογονεί το δέρμα και ορίζει διακριτικά το πρόσωπo σας, ώστε να μπορείτε να φοράτε λιγότερο μακιγιάζ συνολικά. Ένα κρεμώδες balm για τα μάγουλα, που περιέχει συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και υπερυδατικούς παράγοντες θα θρέψει το δέρμα σας, καθώς προσφέρει καθαρό, φυσικό χρώμα και είναι το απόλυτο must. Ταμπονάρετε τα μάγουλά, τη μύτη σας και στα κόκαλα των φρυδιών και κάντε blend με τα δάχτυλα σας. Χρειάζονται 30 δευτερόλεπτα και το αναζωογονημένο αποτέλεσμα που θα σας κάνει σέξι, φρέσκιες, και θα κολακεύσει όλες τις γωνίες σας, ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματος σας. 

3. Χρησιμοποιείστε concealer, όχι foundation

Καλύψτε την ερυθρότητα γύρω από τη μύτη σας, απαλύνετε τους κύκλους κάτω από τα μάτια και περιποιηθείτε τα σπυράκια, τη μελάγχρωση και τις σκούρες κηλίδες με ένα concealer, και όχι με βάση. Εφαρμόστε concealer με τα δάχτυλα ή, καλύτερα, με ένα πινέλο, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε την ελάχιστη ποσότητα concealer στο σημείο ακριβώς που θέλετε να καλύψετε. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερη ποσότητα αργότερα, αν χρειαστεί.

cocobeautea-beauty-skin-face.jpg
@cocobeautea

4. Βουρτσίστε τα φρύδια σας 

Τα όμορφα καθορισμένα φρύδια μπορούν να δώσουν άλλη μορφή σε ολόκληρο το πρόσωπο σας. Απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία για να σας δώσει σχήμα και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε σχεδόν καθημερινά το τσιμπιδάκι σας για να τα συντηρήσετε. Για να γεμίσετε τις αραιές περιοχές, κάντε μικροσκοπικές κινήσεις που μοιάζουν με τρίχες με ένα λεπτό μολύβι και, στη συνέχεια περιποιηθείτε τα φρύδια σας με τζελ.

5. Βάψτε τα χείλη σας με ένα sheer balm

Το ημιδιαφανές ενυδατικό χρώμα φαίνεται glowing αλλά φυσικό. Για αυτό το λόγο επιλέξτε μια απόχρωση που θα ταιριάζει στα χρώματα σας. Για να αποκτήσετε το τέλειο αποτέλεσμα μπορείτε είτε εξ αρχής να χρησιμοποιείσετε κάποιο προϊόν που έχει ήδη γυαλάδα, είτε να προσθέστε είτε κάποιο γυαλιστικό πάνω από το κραγιόν σας.

6. Καθορίστε τα μάτια σας

Μπορείτε απλά να σταματήσετε στα προηγούμενα βήματα, αλλά το eyeliner και η μάσκαρα θα "ξυπνήσουν" το πρόσωπό σας. Εάν χρειάζεστε ευκρίνεια ή συχνά νιώθετε ότι πρέπει να βάλετε πολλές στρώσεις μάσκαρα, ο τρόπος για να αποκτήσετε την πιο φυσική εμφάνιση είναι με το eyeliner. Τοποθετήστε το κατά μήκος του επάνω εξωτερικού μισού των βλεφαρίδων σας, όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων σας είναι δυνατό.

Κεντρική φωτογραφία: @emitaz