fbpixel

Search icon
Search
Η ζωή με κατοικίδιο: Τα νέα trends που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι pet parents
MAGAZINE

Η ζωή με κατοικίδιο: Τα νέα trends που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι pet parents

Let's Get Pet-Fluenced!


Η πολύμηνη παραμονή στο σπίτι τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την καλύτερη ενημέρωση από παγκόσμιες οργανώσεις προστασίας, έχουν οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των κατοικιδίων. Η φροντίδα τους αποτελεί βασική ανάγκη, με τα αξεσουάρ και τα gadgets τους να ακολουθούν το σύγχρονο lifestyle.

Η σχέση των ανθρώπων με τα κατοικίδια όχι απλώς έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, έχει περάσει σ’ ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο. Από τα πιο δημοφιλή, όπως είναι ο σκύλος και η γάτα, μέχρι τα πιο ιδιαίτερα, όπως τα εξωτικά πουλιά και τα τροπικά ψάρια, όποια κι αν είναι η επιλογή των pets, οι ιδιοκτήτες τα αντιμετωπίζουν ως ισότιμα μέλη της οικογένειάς τους, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες τους σε υπέρτατο βαθμό. Κι όπως για τα παιδιά ή για τον εαυτό μας επιθυμούμε μία ποιοτική ζωή, χωρίς ελλείψεις, το ίδιο ισχύει και για τα ζώα.

Διάσημοι οίκοι μόδας, brands από τον χώρο του design, αλλά και εταιρίες που στοχεύουν στην περιποίηση των κατοικιδίων, έχουν δημιουργήσει και παρουσιάζουν μοναδικά προϊόντα, θέτοντας στο επίκεντρο έναν πιο lifestyle τρόπο ζωής για τους τετράποδους -κι όχι μόνο- φίλους και συνοδοιπόρους μας.

Dogs: The Trendy BFF

pagerie-dog-accessories-pets-design-dezeen-2364-sq.jpg

Ανήκει στα κλισέ, ωστόσο ο σκύλος είναι πράγματι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Το βασικότερο στοιχείο που κάνει αυτήν τη σχέση τόσο ξεχωριστή μεταξύ τους είναι η ανιδιοτελής αγάπη που αναπτύσσεται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Στη διάρκεια αυτής της συμβίωσης δημιουργείται ένας «πλούτος» θετικών συναισθημάτων, με την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια να ανήκουν στα πιο βασικά. Οι άνθρωποι προσπαθούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από τα απαραίτητα, χαρίζοντας στους σκύλους τους μοναδικές στιγμές ευτυχίας και απόλαυσης με διάφορους τρόπους.

Τι πιο γλυκό, λοιπόν, από ένα κομμάτι κέικ ή μία ειδική τούρτα για την ημέρα των γενεθλίων τους; Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται όλο και περισσότερο μία τάση για δημιουργία γλυκών για σκύλους, τα οποία δε διαφέρουν εμφανισιακά σε τίποτα από αυτά που προορίζονται για τους ανθρώπους. Μάλιστα, οι dog’s pastry chefs παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία γεύσεων, όπως muffins και μπισκοτάκια, τα οποία είναι πραγματικά έργα τέχνης και ξετρελαίνουν τους τετράποδους φίλους.

Πάνω απ’ όλα, φυσικά, η σωστή διατροφή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την υγεία και τη μακροζωία του σκύλου μας. Έτσι, η επιλογή της τροφής θα πρέπει να γίνεται έπειτα από εξονυχιστική έρευνα και με ιδιαίτερη προσοχή. Έχετε σκεφτεί, άραγε, να προσφέρετε σπιτικό φαγητό στον σκύλο σας; To Pet Chef το έχει κάνει! Απευθύνεται σε όλους τους σκυλογονείς, μαγειρεύει και φέρνει στο σπίτι σας μ’ ένα «κλικ» υγιεινά και πλήρη γεύματα. Τα οφέλη είναι πολλά, όπως το ότι οι σπιτικές επιλογές συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στον έλεγχο βάρους αλλά και στο λαμπερό τρίχωμα και το υγιές δέρμα του ζώου. Μάλιστα, όσον αφορά στα τελευταία δύο, πλέον κυκλοφορούν και πολλά προϊόντα περιποίησης και καλλωπισμού από πολυτελή brands που έχουμε όλοι αγαπήσει, με τα σαμπουάν από το Aesop να αποτελούν ιδανική επιλογή.

Cats: The Technology Ladies

1e617f02-9920-4220-a703-7a6ddb677e29-1024x.jpg

Ανεξάρτητες και δυναμικές, οι γάτες χαρακτηρίζονται από την κυρίαρχη προσωπικότητά τους. Καθώς δημιουργούν έναν ισχυρό δεσμό με τον χώρο στον οποίο ζουν, οι ιδιοκτήτες τους φροντίζουν πάντοτε να τους παρέχουν ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον.

tigrito-ammi09-b-4.jpg
Food Bowl Alessi, Παρουσίαση

Και μπορεί τα χάδια να μην είναι τα αγαπημένα τους, λατρεύουν όμως να βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί σας. Γι’ αυτό και το brand Zhe Gao δημιούργησε μία πολυθρόνα στην πλάτη της οποίας υπάρχει ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο «τούνελ», όπου η γάτα σας μπορεί να κουλουριαστεί, να κοιμηθεί ή να παίξει με το παιχνίδι της. Στην ίδια υψηλού επιπέδου design φιλοσοφία βάσισε και η Alessi (Παρουσίαση) τα food bowls της, τα οποία χαρίζουν την πιο όμορφη και stylish εμπειρία φαγητού.

d4e2c4615bddf5e663d539cb729f0667-1200x1200.jpg
Drybo Plus

Αν και το μπάνιο δεν είναι για τις γάτες μια συνήθεια που ακολουθούν εύκολα, παρ’ όλα αυτά η καθαριότητά τους είναι βασική προϋπόθεση. Θα γνωρίζετε, μάλιστα, πως η διαδικασία του στεγνώματος είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Γι’ αυτό υπάρχει ένα αυτόματο στεγνωτήριο που θα σας βοηθήσει! Ο κύριος στόχος του Drybo Plus είναι να εκτελεί άνετο, αθόρυβο και γρήγορο στέγνωμα. Η εργονομική του δομή και ο καινοτόμος έλεγχος της θερμότητας εξασφαλίζουν την άνεση των κατοικίδιων ζώων σας (προορίζεται και για σκύλους) και τους επιτρέπουν να χαλαρώσουν σ’ ένα τέλειο «έξυπνο» κρεβάτι.

s-l1600.jpg
Pet Toothbrush, TRE

Όμως, στις γάτες σημαντικό ρόλο παίζει και η στοματική υγιεινή και μια οδοντόβουρτσα θα βοηθήσει ώστε τα δόντια τους να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Αυτές από την εταιρία TPE είναι απόλυτα στιλάτες και προσφέρουν μέγιστα αποτελέσματα.

The Rare Pets: The Design Appreciators

059-bubble-tank.jpg
Fish Bowl, Bubble Tank

Εκτός όμως των παραπάνω, υπάρχουν κι άλλα ζώα που μπορεί κανείς να διαλέξει για κατοικίδια, ανάμεσά τους εξωτικοί παπαγάλοι και τροπικά ψάρια. Ευφάνταστα ενυδρεία σαν έργα τέχνης και δέντρα που θα κάνουν τους χρωματιστούς φτερωτούς φίλους σας να νιώθουν ότι βρίσκονται στη φύση συγκαταλέγονται στις top επιλογές. Χαρακτηριστικά είναι τα designs για πουλιά της Αrcametti και το fish bowl “Bubble Tank” του σχεδιαστή Richard Bell.

Stylish Paws

6492029.jpg
Dog bag, Celine

Και ο κόσμος της μόδας γίνεται μέρος της καθημερινότητας του σκύλου μας! Εμβληματικοί οίκοι παρουσιάζουν συνεχώς συλλογές, με στόχο να κάνουν την εμφάνιση του κατοικιδίου μας απόλυτα fashionable. Χαρακτηριστικές είναι οι pet collections των Gucci, Fendi και Celine, που προσφέρουν μία σειρά από statement κρεβατάκια, περιλαίμια, λουράκια αλλά και σκεύη για την τροφή, έτσι ώστε ως αχτύπητο δίδυμο να μην είστε ποτέ out of fashion. Από τη δική του πλευρά, το brand Pagerie, με ιδρύτρια τη Mandy Madden Kelly, συνδυάζει βιωσιμότητα και υψηλή αισθητική, παρουσιάζοντας luxury accessories για τους αγαπημένους μας φίλους.

Health First

petchef-2.jpg
Mαγειρευτά φαγητά για σκύλους, Pet Chef

Η υγιεινή τροφή είναι βασική προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη του κατοικιδίου. Στο Pet Chef όλες οι συνταγές είναι σχεδιασμένες με τη βοήθεια ειδικευμένου κτηνιάτρου-διατροφολόγου, με βάση τα πρότυπα του FEDIAF (European Pet Food Industry Federation) και παράγονται από πρώτες ύλες που είναι ασφαλείς, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές. Όμως, και το καθαρό νερό έχει σπουδαία σημασία. Αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας στο Homerunpet Cat Water Fountain, ένα σιντριβάνι φιλτραρισμένου νερού με ασύρματη αντλία. Όσον αφορά στην ποσότητα, το νερό μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερις ολόκληρες ημέρες, ενώ καθαρίζεται αυτόματα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023