fbpixel

Search icon
Search
Οι ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο
WELLNESS

Οι ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο

Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν


Τα τελευταία χρόνια η γυμναστική έχει κερδίσει μία θέση στην καθημερινότητα των περισσότερων. Εκτός από τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και τα οφέλη στην ψυχολογία, η άσκηση βοηθάει στην καύση του λίπους και στη δημιουργία μιας καλλίγραμμης σιλουέτας. Το αερόβιο είναι αυτό που βοηθάει περισσότερο στην καύση θερμίδων. Κι ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι το τρέξιμο είναι η άσκηση που συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο σ' αυτήν τη διαδικασία, ήρθε η στιγμή να καταρρίψουμε αυτόν τον «μύθο». Μελέτες έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν μερικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από το να τρέχετε χιλιόμετρα στον διάδρομο ή στην φύση. Ποιες είναι αυτές; 

Ανακαλύψτε τες παρακάτω!

1. Σχοινάκι

shutterstock-1221898516.jpg

Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική cardio άσκηση, λόγω το ότι βοηθάει να εξελίξετε το συντονισμό και το συγχρονισμό του σώματός σας. Το άλμα με σχοινάκι με μέση ένταση 100 έως 120 άλματα ανά λεπτό καίει περίπου 13 θερμίδες ανά λεπτό, σύμφωνα με το Physical Activity Compendium. Αυτή η δραστηριότητα γυμνάζει περισσότερες μυϊκές ομάδες από το τρέξιμο και κάνει ιδιαίτερο focus και στην εκγύμναση των χεριών σας. 

2. Burpees

shutterstock-1930135538-1.jpg

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας, ωθήστε τους γοφούς προς τα πίσω και χαμηλώστε το σώμα σας σε θέση πλήρους καθίσματος. Τοποθετήστε τα χέρια στο πάτωμα ακριβώς μπροστά και μέσα από τα πόδια. Έχοντας μετατοπίσει το βάρος του σώματος στα χέρια ωθήστε τα πόδια προς τα πίσω με μια εκρηκτική κίνηση. Το σώμα θα πρέπει να έχει έρθει τώρα σε θέση σανίδας σχηματίζοντας ευθεία γραμμή. Με ένα επιτόπιο άλμα μπροστά τοποθετήστε τα πόδια ξανά σε θέση καθίσματος έχοντας πάντα τα χέρια στο πάτωμα. Αφήστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι ενώ ταυτόχρονα εκτινάσετε όλο το σώμα επιτόπου και όσο πιο ψηλά μπορείτε. Προσγειωθείτε σταθερά και αμέσως χαμηλώστε το σώμα σε θέση πλήρους καθίσματος ώστε η άσκηση να αποκτήσει μια ενιαία και ομαλή ροή.

3. Battling Ropes

shutterstock-1191654082.jpg

Σε μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσεϊ που σύγκρινε τα στιλ των ασκήσεων, οι ασκήσεις με σχοινιά κατέλαβαν την πρώτη θέση όσον αφορά τη συνολική κατανάλωση οξυγόνου με μέση καύση θερμίδων 10,3 ανά λεπτό. Αποτελούν ένα από τα πιο χρήσιμα αλλά ταυτόχρονα αγαπημένα εργαλεία προπόνησης. Στην ουσία τα Battle Ropes δεν είναι τίποτα παραπάνω από 2 μεγάλα σχοινιά φτιαγμένα από ένα συνδυασμό πολυπροπυλένιου, πολυεστέρα και Poly Dacron. Οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε είναι πολλές και διαφορετικές ανάλογα με τις μυικές ομάδες που επιθυμείτε να γυμνάσετε αλλά και το επίπεδό σας.

4. Κολύμπι

shutterstock-795852664.jpg

Αποτελεί μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την καύση λίπους, ενώ παράλληλα γυμνάζει όλο το σώμα. Με το κολύμπι μπορείτε να κάψετε 409 θερμίδες και ταυτόχρονα είναι σωτήριο για την πρόληψη πολλών ασθενειών. Ακόμα ένα από τα θετικά της συγκεκριμένης άσκησης είναι ότι δεν αισθάνεστε ότι είστε ιδρωμένοι κατά τη διάρκεια της άσκησης αφού βρίσκεστε μέσα στο νερό χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αμελείτε την επαρκή ενυδάτωσή σας.

5. Εσωτερική κωπηλασία

shutterstock-1031588293.jpg

Εάν σκέφτεστε ποιο όργανο γυμναστικής να χρησιμοποιήσετε στο γυμναστήριο, το μηχάνημα που μπορείτε να προτιμήσετε είναι η μηχανή κωπηλασίας καθώς αποτελεί μια άσκηση που καίει πολλές θερμίδες. Και επειδή πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους μυς των χεριών, των ποδιών και της πλάτης σας για να κάνετε αποτελεσματική κωπηλασία, είναι μια εξαιρετική προπόνηση για όλο το σώμα.

6. Kettlebell Swing

shutterstock-259688162.jpg

Πέρα από το ότι γυμνάζει πολλές μυικές ομάδες ταυτόχρονα, όπως είναι οι γλουτοί, τα πόδια, η πλάτη, τους τετρακέφαλους και τους ώμους το kettlebell swing βοηθάει να κάψετε μέχρι και 20.2 θερμίδες το λεπτό. Μια βασική βαλλιστική άσκηση, η οποία εκτελείτε κρατώντας ένα βαράκι, το οποίο με σταθερό ρυθμό το φέρνετε από τα γόνατα στο ύψος περίπου των ματιών και πραγματοποιείται είτε με δύο χέρια είτε με το ένα χέρι.