fbpixel

Search icon
Search
Πώς να προστατέψετε τα άκρα σας από το κρύο
HEALTH

Πώς να προστατέψετε τα άκρα σας από το κρύο

Οι super λύσεις για τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες


Η κακοκαιρία Barbara έχει σαρώσει όλη τη χώρα και ακόμα και στις περιοχές που δεν χιονίζει το κρύο είναι πολύ έντονο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρόλα αυτά οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν σταματάνε κι εμείς καλούμαστε να βρούμε τους τρόπους για να προστατευτούμε από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το πρώτο πράγμα που κρυώνει στο σώμα μας είναι τα άκρα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί; 

Πρώτα απ' όλα σ' αυτό το σημείο του σώματός μας δεν υπάρχει αρκετό λίπος κάτω από την επιφάνεια του δέρματός μας, το οποίο θα τους προσέφερε την καλύτερη προστασία. Εκτός από αυτό οι συγκεκριμένες περιοχές του σώματος συνήθως παραμένουν ακάλυπτες και εκτεθειμένες, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο ευάλωτες στο κρύο και στις περιβαλοντολογικές συνθήκες γενικότερα. Plus, τα άκρα βρίσκονται μακρύτερα από τη καρδιά, η οποία τροφοδοτεί το σώμα με αίμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, ακόμα και με μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας, νιώθουν τα άκρα τους να παγώνουν και πολλές φορές να μελανιάζουν.

Ανεξαρτήτως θερμοκρασίας υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να προστατέψετε τα χέρια και τα πόδια σας και να τους προσφέρετε ζεστασιά. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τους!

1. Σωστή διατροφή

ellie-ellien-wg2xu-univc-unsplash-1.jpg

Όπως στα περισσότερα πράγματα έτσι και σ' αυτό, η σωστή διατροφή «παίζει» σημαντικό ρόλο, καθώς θα σας βοηθήσει να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας. Τα καλά λιπαρά που έχουν τα ψάρια, οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο κάνουν θαύματα ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά θωρακίζουν τον οργανισμό και ρυθμίζουν και την θερμοκρασία. Γι' αυτό προσθέστε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο, σολομό, σμέουρα, καρύδια, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, μπανάνες, μαύρη σοκολάτα και βρώμη.

2. Καθημερινή χρήση ενυδατιικής κρέμας

shutterstock-1662635866.jpg

Μην ξεχνάτε την καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας σε χέρια και πόδια με προϊόντα με πλούσιες υφές που θα δράσουν ως «προστατευτικό φιλμ» στην επιδερμίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γλυκερίνη, ουρία, υαλουρονικό οξύ και φυτικά έλαια (αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας), είναι συστατικά με αποδεδειγμένη ευεργετική δράση. Ξεκινήστε από σήμερα τη χρήση της και δείτε αμέσως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

3. Ολοκληρωμένη προστασία από το κρύο

eec07ea213824a6caf34cd2ef23978b0.jpg

Πριν βγείτε στο κρύο θα πρέπει να είστε σωστά ντυμένοι και να έχετε προνοήσει για όλα τα μέρη του σώματός και φυσικά για τα άκρα σας. Τα γάντια, τα εσωθερμικά και οι χοντρές-ζεστές κάλτσες θεωρούνται απαραίτητα αξεσουάρ. Μάλιστα εκτός από τη θερμότητα θα χαρίσουν και έξτρα στιλ στην εικόνα σας, αποτελώντας τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. 

4. Προτιμήστε τα μπαχαρικά

alexis-antoine-uuckfelcyfq-unsplash-1.jpg

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε μερικούς, τα μπαχαρικά θα βοηθήσουν το σώμα σας να έρθει στην κατάλληλη θερμοκρασία κι έτσι να παραμείνουν τα άκρα σας ζεστά. Μην φοβηθείτε λοιπόν να προσθέσετε στα γεύματά σας μαύρο πιπέρι, κανέλα, πιπέρι καγιέν, κάρδαμο και τζίντζερ, καθώς θα προσφέρουν και έξτρα νοστιμιά. 

5. Η γυμναστική είναι η τέλεια λύση

shutterstock-648968188-1.jpg

Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σε πολλού τομείς, ακόμα και στα κρύα χέρια και πόδια. Όσο κι αν σας καταβάλλει το κρύο κι όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται το να εγκαταλείψετε την κουβέρτα και τον καναπέ σας, η άσκηση θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι το σώμα σας θα παράγει παραπάνω θερμότητα. Η άσκηση καλό είναι να γίνεται επό καθημερινής βάσης και κυρίως τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες.