fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε στους ανακαινισμένους χώρους του luxurious Dorchester hotel στην καρδιά του Λονδίνου
INTERIORS

Περιηγηθείτε στους ανακαινισμένους χώρους του luxurious Dorchester hotel στην καρδιά του Λονδίνου

Η λαμπερή εσωτερική του διαμόρφωση μας συστήνει στη νέα φάση της ιστορίας του


Υπάρχουν ορισμένα κτίρια που παρουσιάζονται ως μικρόκοσμοι των πόλεων στις οποίες βρίσκονται, με τη δική τους ιστορία να αποτελεί αντανάκλαση του ευρύτερου κόσμου έξω από αυτά. Το ξενοδοχείο Dorchester στο Λονδίνο είναι ένα τέτοιο μέρος και τώρα, χάρη σε μια ιστορική ανακαίνιση, πρόκειται να εισέλθει σε μια νέα φάση της ιστορίας του, σύμφωνα με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη πόλη στην οποία ζει.

Από τότε που άνοιξε το 1931, το πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά του Mayfair φιλοξένησε μια ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων της κοινωνίας του Λονδίνου: Από συγγραφείς όπως ο Somerset Maugham και ο Cecil Day-Lewis τη δεκαετία του 1930, μέχρι τον στρατηγό Eisenhower, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και τον πρίγκιπα Φίλιππο τη δεκαετία του 1940 και 1950, μέχρι την Elizabeth Taylor και τον Richard Burton κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970. Τώρα, η τελευταία ανακαίνιση του Dorchester το εισάγει σε μια καινούργια εποχή.

hamz7kcpq2xge8qiavqk8p-768-80jpg.webp
Image credit: Mark Read

Μόλις εισέλθουν οι επισκέπτες για πρώτη φορά στο ανανεωμένο hotel, η εξειδικευμένη ομάδα του θα τους υποδεχτεί με μια πληθωρική επίδειξη χλιδής. Το λόμπι της εισόδου, μια μακρόστενη αίθουσα που πλαισιώνεται από μαύρο μάρμαρο και χρυσές κολώνες και με τοίχους ζωγραφισμένους σε παστέλ χρώματα, εκτείνεται μέχρι το Artist's Bar, όπου το κοινό μπορεί να καθίσει σε ένα ψηλό μπαρ από μαύρη πέτρα, χρυσό και γυαλί για να απολαύσει το περιβάλλον και τη σαμπάνια τους.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο σημεία-ορόσημα βρίσκεται το The Promenade, μια τραπεζαρία, όπου όσοι διαμένουν στο ξενοδοχείο, αλλά και οι Λονδρέζοι μπορούν να συγκεντρωθούν για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο σε βελούδινες, παστέλ καρέκλες και καναπέδες που θυμίζουν τα έπιπλα στις Βερσαλλίες της Μαρίας Αντουανέτας. Από αυτό το πλεονεκτικό σημείο θα μπορούν να δουν τα 18 έργα τέχνης που βρίσκονται σε όλο το μήκος της αίθουσας. Καθένα από αυτά έχει δημιουργηθεί από διαφορετικό καλλιτέχνη, με εντυπωσιακό στιλ, και έχει παραγγελθεί από το The Dorchester ειδικά για τον χώρο. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν έδρα τη Βρετανία και 16 από τους 18 είναι γυναίκες, ενώ κάθε έργο αποτελεί μια απάντηση, με τον δικό του τρόπο, στο θέμα των αγγλικών τοπίων.

lcftd4qpjaamtrq6nvse9t-768-80jpg.webp
Image credit: Mark Read

Το νέο μενού ξεκινά με ένα παραδοσιακό πρωινό, με πρωταγωνιστές και εκτείνεται σε ελαφρύτερα γεύματα με σαλάτες superfood, καθώς και all-time-classic απογευματινά teas. Το βράδυ, τα καναπεδάκια, όπως οι τάρτες με αυγά ορτυκιού κυριαρχούν πριν από τα κυρίως πιάτα, όπως η πίτα με κοτόπουλο, που φέρει την υπογραφή του The Dorchester ή το ριζότο κολοκύθας και φασκόμηλου Delica. Όπως είναι φυσικό, κάθε λεπτομέρεια του νέου Dorchester έχει μελετηθεί. Τα σερβίτσια στην τραπεζαρία θα αλλάζουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και κυμαίνονται από επιτραπέζια σετ διακοσμημένα με μοτίβο, που αντανακλά το καλούπι και το γλίστρημα στην οροφή μέχρι φωτεινά ροζ σετ τσαγιού σχεδιασμένα σε αντιστοιχία με έναν από τους πίνακες.

Η ανοιχτή διαρρύθμιση του νέου χώρου εγγυάται ότι  θα γίνει ένα θέατρο που θα αναδεικνύει ένα ιδιαίτερο είδος λονδρέζικης πολυτέλειας. Είτε καθισμένοι σε ένα από τα σκαμπό του Artists' Bar είτε στις περίτεχνες καρέκλες της τραπεζαρίας, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια ζωηρή επίδειξη απροκάλυπτου στιλ, που διαθλάται στα κρύσταλλα Lalique και στους καθρέφτες της οροφής. 

sfnraxgv9cdlw8pfs5adgi-768-80jpg.webp
Image credit: Tina Hillier

Μιλώντας για την ανακαίνιση, ο γενικός διευθυντής Luca Virgilio λέει: "Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που να εξακολουθεί να προσελκύει ανθρώπους, που αγαπούν αυτό το ξενοδοχείο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και να αρχίσουμε να μιλάμε μια διαφορετική γλώσσα. Έτσι, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε την καθιερωμένη εκλεπτυσμένη εικόνα, αλλά και λίγο περισσότερη ζωντάνια ώστε να γίνει λίγο πιο γοητευτικό, και στο σχεδιασμό των στολών μας και του στυλ εξυπηρέτησης. Μου αρέσει να λέω ότι θα είναι εξεζητημένο, χωρίς σνομπισμό και υπερβολές. Έτσι, ένα μέρος που θα αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το Λονδίνο".

Info:
Η νεότερη έκδοση του The Dorchester Hotel θα ανοίξει σύντομα για το κοινό.

Source: Wallpaper & Big Hospitality. 

Κεντρική φωτογραφία: The Dorchester