fbpixel

Search icon
Search
Ευαίσθητο δέρμα; Αυτό είναι το top συστατικό για απολέπιση
FACE & BODY

Ευαίσθητο δέρμα; Αυτό είναι το top συστατικό για απολέπιση

Οι κανόνες του skincare αλλάζουν


Με νέα προϊόντα, νέα brands, καινούργιες κατηγορίες και πολλά υποσχόμενες influencers να εμφανίζονται καθημερινά, η ομορφιά γίνεται πλέον όλο και λιγότερο άπιαστη. Έτσι, το back to basics είναι πλέον το ζητούμενο. Βάζοντας ξανά στο «παιχνίδι» συστατικά και συνθέσεις που μπορούν να μετετρέψουν το δέρμα σας, αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε το μηλικό οξύ. Κάνοντας υπέροχη απολέπιση αντικαθιστά τα πιο βαριά προϊόντα για ένα βήμα που στον κόσμο της περιποίησης θεωρείται απαραίτητο. Μάλιστα, για εσάς που αναρωτιέστε αν πρέπει να επενδύσετε στη χημική απολέπιση θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος. Σε αντίθεση με τα τυπικά απολεπιστικά όπως τα AHA και BHA όπου οι υψηλές συγκεντρώσεις μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας αυτό το συστατικό θα σας αποδείξει πως και ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό μπορεί να σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να αναδείξει ένα πιο καθαρό, φωτεινό δέρμα.

Τι είναι το μηλικό οξύ και ποια είναι τα οφέλη για τη φροντίδα του δέρματος

Το μηλικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξύ οξύ (AHA) που βρίσκεται συνήθως στο κρασί και στα φρούτα όπως τα μήλα και τα κεράσια. Υπόσχεται να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το εξωτερικό στρώμα και να αποφράξει τους πόρους για πιο φωτεινή, πιο λεία, πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Εκτός από τη θεραπεία της ανομοιόμορφης υφής, των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της υπερμελάγχρωσης, το μηλικό οξύ είναι επίσης ενυδατικό και μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του δέρματος να παραμένει ενυδατωμένο. Αυτό συμβαίνει καθώς το πιο υγιές δέρμα αποκαλύπτεται. Τέλος, αυξάνει το πάχος των βαθύτερων στρωμάτων στο δέρμα για να αποκαταστήσει την επιθυμητή σφριγηλότητα.

skincare.jpg

Πότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε

Αν αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηλικό οξύ τότε πρέπει να γνωρίζετε πως έχει μεγαλύτερο μοριακό μέγεθος από άλλα AHA, με αποτέλεσμα να διεισδύει στο δέρμα πιο αργά. Αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί μια πιο ήπια επιλογή ενώ σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από τα οφέλη του. Ειδικότερα, άτομα με δυσχρωμίες και ώριμη επιδερμίδα μπορούν να το λατρέψουν. Είναι σημαντικό παρόλα αυτά να το αποφύγετε αν βρίσκεστε σε περίοδο εγκυμοσύνης καθώς τα περισσότερα AHA θεωρούνται μη ασφαλή γι' αυτήν την περίοδο.

Οι ενδεχόμενες παρενέργειες

Ενώ το μηλικό οξύ είναι γενικά ασφαλές στη χρήση επειδή είναι λιγότερο ερεθιστικό από άλλα AHA συνίσταται να το ελέγξετε πριν το ενσωματώσετε πλήρως στη ρουτίνα περιποίησης σας. Όπως και με τα άλλα AHAs, είναι πιθανό το μηλικό οξύ να προκαλέσει ερεθισμό ή φλεγμονή σε ορισμένα άτομα. Για αυτό είναι σημαντικό να δοκιμάζετε ένα νέο ενεργό προϊόν περιποίησης δέρματος πριν το εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπο ή το σώμα σας. Ακόμη μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στην έκθεση στον ήλιο, επομένως είναι σημαντικό να εφαρμόζετε σωστά το αντηλιακό.

skincare-expert-tips.jpg

Πώς θα το ενσωματώσετε στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας

Το μηλικό οξύ χρησιμοποιείται ιδανικά όπως και τα άλλα χημικά απολεπιστικά: σε στεγνό, καθαρό δέρμα πριν από τυχόν ενυδατικούς ορούς και ενυδατικές κρέμες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές την εβδομάδα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί και να ξεκινήστε με μια ή δυο εφαρμογές για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας μπορεί να το ανεχθεί. Επειδή το μηλικό οξύ είναι και ενυδατικό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως πριν από έναν ορό υαλουρονικού οξέος για να έχετε ακόμη πιο έντονα αποτελέσματα. Φυσικά, είναι σημαντικό μετά από την εφαρμογή του να μη συνεχίζεται με άλλα HA, BHA, βιταμίνη C ή ρετινοειδή καθώς το δέρμα σας πιθανότατα θα "αντιδράσει". Σύμφωνα με δερματολόγους συνίσταται να το χρησιμοποιείτε τη νύχτα ενώ το δέρμα βρίσκεται στην καθημερινή του διαδικασία επανόρθωσης.