fbpixel

Search icon
Search
Πώς να περάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Πώς να περάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη

Μοναδικές προτάσεις που θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον


Ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη χειμερινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Παρακάτω οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

Κινηματογραφικές προβολές

Don't Look Up

dont-look-up-r5MYN.jpg

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς με ένα εντυπωσιακό cast ηθοποιών. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet, Leonardo Di Caprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Meryl Streep, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Ariana Grande, κ.α.

Info: Odeon Μακεδονία (αίθουσα 2), Παρασκευή και Σάββατο στις 19:30 και στις 22:30, Κυριακή στις 19:30.

West Side Story

kinimatografos-nees-tainies-cZvTa.jpg

Το γνωστό σε όλους μιούζικαλ, με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές επανέρχεται δυναμικά στην οθόνη μας μέσα από ένα cast ανερχόμενων ηθοποιών. Το West Side Story μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του '50 μέσα από τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια μιας έντονης έχθρας μεταξύ των συμμοριών Jets και Sharks, ο Τόνι ερωτεύεται την αδερφή του εχθρού του, τη Μαρία. Ενώ η έχθρα μεταξύ των δύο «αντιπάλων» γίνεται ακόμα πιο βίαιη, η αγάπη του ζευγαριού μεγαλώνει, και ταυτόχρονα απειλεί να χωρίσει στα δύο τη γειτονιά. Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο μιούζικαλ του 1957, το West Side Story μεταφέρει το κλασικό ρομάντζο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στους σκληρούς δρόμους του Upper West Side σε σκηνοθεσία του ανυπέρβλητου Steven Spielberg. Πρωταγωνιστούν: Ansel Elgort, Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 4), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:00.

C’mon C’mon

cmon-cmon-QgOw7.jpg

Με αφορμή ένα οδοιπορικό και μία οικογενειακή κρίση, ο Τζόνι, ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός, έρχεται κοντά στον χαρισματικό 9χρονο ανιψιό του. Αυτή η σχέση θα τους μεταμορφώσει. Αφεθείτε σε μια τρυφερή ιστορία για τους εύθραυστους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και τους ενήλικες, το παρελθόν και το μέλλον, από τον εξαιρετικό δημιουργό Mike Mills και τον Οσκαρικό, Joaquin Phoenix. ταινία χαράζει μία αξέχαστη διαδρομή από το Los Angeles μέχρι και τη Νέα Υόρκη και προβλήθηκε αρχικά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Scoot McNairy, Molly Webster, κ.ά.

Info: Μακεδονικό, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 18:00 και στις 22:00.

The Black Bachelor

662166.jpg

Αυτήν τη φορά η γνωστή παρέα ταξιδεύει στη Μάνη για να φέρει εις πέρας άλλον ένα γάμο, ωστόσο όλα θα πάνε στραβά –και πάλι- όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και πιο «σκοτεινή» Μανιάτικη οικογένεια. Ετοιμαστείτε και πάλι να γελάσετε με την καρδιά σας! Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Φιλίνη κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:20.

Εκθέσεις

"Lost Season" της Λίνας Θεοδώρου

lina-theodorou-spring-2021-acrylics-on-canvas-143x150-cm.jpg

H Zina Athanasiadou Gallery παρουσιάζει στην γκαλερί της Θεσσαλονίκης το project "Lost Season" της Λίνας Θεοδώρου από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 έως το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022. Η έκθεση αποτελείται από σχέδια, ζωγραφικά έργα, κι επιτοίχιες κατασκευές ενώ διαπραγματεύεται τα μελλοντικά σενάρια της τεχνητής νοημοσύνης και των cyborg. Στα έργα της Θεοδώρου υπάρχει έντονο το στοιχείο της διακόσμησης και της γραφιστικής διαστρεβλώνοντας τα δυστοπικά μηνύματα που θέλει η καλλιτέχνιδα να επικοινωνήσει στον επισκέπτη. Αποτυπώνοντας την πραγματικότητα με το δικό της τρόπο η Λίνα Θεοδώρου διεισδύει στον ανθρώπινο νου και περνάει προσωπικές απόψεις της καθημερινότητας αλλά και σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Info:
Zina Athanasiadou Gallery, Παρασκευή: 10:30-2 και 17:30-20:30, Σάββατο: 10:30-14:00.

«Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821» του Αντώνη Τζούμα

mag-kivotos-02.jpg

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει την έκθεση «Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821». Πρόκειται για έκθεση μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων, τα οποία κατασκεύασε με μεράκι, αριστοτεχνική μαεστρία και πιστή ακρίβεια ο Βολιώτης μοντελιστής Αντώνης Τζούμας από ξύλο, μπρούτζο, χαλκό, χάλυβα κι άλλα υλικά.

Info:
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Παρασκευή: 09:00-14:00, Σάββατο και Κυριακή: 10:00-18:00.

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη

unnamed-waxdp-OVA8z.jpg

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη στην γκαλερί Ρω. Έργα που αποτυπώνουν το σχεδιαστικό σύμπαν του Έλληνα ζωγράφου, μέσα από τα οποία γίνονται ορατές πολλές από τις περιστάσεις της καθημερινότητας, πάντα υπό τη δική του καλλιτεχνική ματιά που εκφράζεται σε καμβάδες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Info:
Γκαλερί Ρω, 13-21 Δεκεμβρίου 2021, Δε., Τρ., Πε., Πα.: 10:00-21:00. Τε., Σα.: 11:00-15:00.

Μουσική σκηνή

Swinging Christmas

661962.jpg

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μπαίνουν σε εορταστικούς ρυθμούς και η μαγεία των Χριστουγέννων «πλημμυρίζει» τους χώρους του. Χριστούγεννα στο Μέγαρο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κύκλους εκδηλώσεων του Οργανισμού και η αυλαία ανοίγει με ένα εορταστικό γκαλά. Τέσσερις εξαιρετικοί σολίστ και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, θα μας μεταφέρουν στο πνεύμα των Άγιων Ημερών μέσω μια μοναδικής μουσικής βραδιάς όπου θα κυριαρχεί η γιορτινή ατμόσφαιρα. Επί σκηνής: Νάντια Κοντογεώργη, Άννα Στυλιανάκη, Μάριος Σαραντίδης, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.ά.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, απόψε στις 21:00.

Θέατρο

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

greek-theater-bernarda-alba-1.jpg

Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου. έργο διαδραματίζεται σε ένα αφιλόξενο σπίτι, χτισμένο σε ένα από τα πολλά μικρά, απομακρυσμένα και φτωχικά χωριά της αγροτικής Ισπανίας των αρχών του εικοστού αιώνα, όπου ζουν η τυραννική εξηντάχρονη Μπερνάρντα, η μισότρελη ογδοντάχρονη μητέρα της, οι πέντε μαραζωμένες κόρες της και δύο υπηρέτριες. Ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της, Αντόνιο Μαρία Μπεναβίδες, η Μπερνάρντα επιβάλλει στις κόρες της οκταετές πένθος και τον εγκλεισμό τους μέσα στο σπίτι, υπακούοντας στους αυστηρούς κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες της συντηρητικής ισπανικής υπαίθρου.

Info: Θέατρο «Παππάς», Κολλέγιο Ανατόλια, 10, 11, 18, 19 Δεκεμβρίου στις 21:00, φωτογραφίες: Γιώργος Χρηστάκης.

Don't miss!

Μια πράξη από καρδιάς

1-PUzj1.jpg

Tα Χριστούγεννα σημαίνει προσφορά. Γι' αυτό κι εμείς τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στεκόμαστε στο πλευρό του οργανισμού Λάμψη! Το Bel Air web radio και ο σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης φιλοξενούμενοι στο Μουσείο Basket της ΧΑΝΘ στηρίζουν τον Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος.

Info: Ενισχύστε το έργο του συλλόγου στέλνοντας από κινητό ένα κενό SMS στο 19833! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.