fbpixel

Search icon
Search
Πώς φοράνε την καμπαρντίνα τα κορίτσια της μόδας;
STYLING TIPS

Πώς φοράνε την καμπαρντίνα τα κορίτσια της μόδας;

Τα styling tips που όλες θέλουμε να γνωρίζουμε


Όταν δημιουργούμε τη συλλογή για τη μεταβατική περίοδο, το πρώτο item που προσθέτουμε στη wishlist μας δεν είναι άλλο από τη καμπαρντίνα. Το αγαπημένο σχέδιο πρώτα των french girls και μετά των απανταχού fashionistas γίνεται η απόλυτη επιλογή τις ημέρες που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει. 

Παρόλο που κυριαρχεί στον κόσμο της μόδας δεκαετίες ολόκληρες, γεγονός που την κάνει να χαρακτηρίζεται από διαχρονικότητα, υπάρχουν στιλιστικά μυστικά που θα την κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο ωραία και παράλληλα να κολακεύει τη σιλουέτα και την εμφάνισή σας. 

Συνεχίστε παρακάτω και ανακαλύψτε τα!

Right combos

218efbc28d099d3c167c1b7aaa5dfc17.jpg
Image source: @pinterest

Μία καμπαρντίνα μπορεί να κερδίσει επάξια τον τίτλο του κομματιού-μπαλαντέρ, καθώς έχει τη μαγική ικανότητα να ταιριάζει σχεδόν με κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Αν τη συνδυάσετε με παντελόνια δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα, ωστόσο όταν θα την "παντρέψετε" με φορέματα ή φούστες, καλείστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο μήκος για να μην «καταστρέψετε» τη σιλουέτα σας. Το πανωφόρι σας δεν θα πρέπει να είναι στο ίδιο μήκος με το item που υπάρχει από μέσα, και καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο μακρύ. Έτσι δεν θα «κόψετε» την εικόνα σας σε πολλά και διαφορετικά σημεία και θα έχετε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Not only beige designs 

3aea4d8717147cd5c02f6d17fc5b6cd3.jpg

Επιθυμείτε το σύνολό σας να συνδυάζεται από διαχρονικότητα μαζί με τη μοντέρνα αισθητική; Αν ναι, σας έχουμε τη λύση! Μπορεί η μπεζ εκδοχή της καμπαρντίνας να είναι η πιο κλασική, ωστόσο τις τελευταίες σεζόν σχεδιαστές και οίκοι έχουν παρουσιάσει ανανεωμένα σχέδια. Μπορείτε να κινηθείτε σε μπλε ή μαύρες αποχρώσεις που ταιριάζουν περισσότερο σε βραδινές εμφανίσεις, αλλά και στο top χρώμα της σεζόν, το burgundy για να είστε απόλυτα in fashion. 

Right lenght

trench-coat-szn.jpg
Image source: @melisekrem

Οι επιλογές είναι πολλές για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και να ταιριάξουν σε κάθε σωματότυπο. Ένας όμως είναι ο κανόνας για όλες τις γυναίκες και αυτός αφορά το μήκος του outewear σας. Η καμπαρντίνα σας θα πρέπει να τελειώνει κάτω από το γόνατο και σίγουρα πάνω από τον αστράγαλο. Αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς, σας έχουμε «ένα μυστικό». Τα παντελόνια σας θα πρέπει να είναι πιο μακριά από την καμπαρντίνα σας αλλά τα bermuda shorts σας πιο κοντά. 

S is for shilouettes

714e6322802dec14e32b2c7aa46c828d.jpg
Image source: @pinterest

Βασικός στόχος των κομματιών που επιλέγουμε είναι να αναδεικνύουν και να κολακεύουν τη σιλουέτα μας. Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα trench coats έχουν ζώνη στη μέση. Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά oversized pieces, το συγκεκριμένο αξεσουάρ θα σμιλέψει τη μέση σας και θα κάνει το σώμα σας να φαίνεται πιο ψηλό και αδύνατο. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να την αφήσετε ανοιχτή αξίζει να γνωρίζετε ότι προσθέτετε όγκο στην εικόνα σας, χωρίς λόγο. Δοκιμάστε το και θα αντιληφθείτε αμέσως τη διαφορά.

Be carefull with the fabric 

same-look-but-captured-through-my-lens-at-loewe.jpg
Image source: @darjabarannik
Οι αυθεντικές καμπαρντίνες εμφανίστηκαν ως cotton gabardine, το οποίο πρόκειται για βαμβάκι που είναι τυλιγμένο πολύ σφιχτά. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να φοράτε το trench coat σας και στη βροχήαλλά παράλληλα δεν θέλετε μία ολοκληρωτική αντιανεμική επιλογή, τότε καλό θα είναι να στρέψετε την προσοχή σας σε βαμβακερά σχέδια. Μείνετε μακριά από το rayon -ημισυνθετικό ύφασμα που μοιάζει με τεχνητό μετάξι- καθώς τσαλακώνει πολύ εύκολα και δεν ταιριάζει με κομμάτια που είναι πιο φαρδιά.