fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη «φέρνει» την άνοιξη μέσα από το design του
INTERIORS

Πώς ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη «φέρνει» την άνοιξη μέσα από το design του

Περιηγηθείτε στην κατοικία της Αμερικανίδας παρουσιάστριας, Shonda Rhimes


Μετρώντας τη μία τηλεοπτική επιτυχία μετά την άλλη, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια Shonda Rhimes, πέρα από την αγάπη της για τη δουλειά της, διαθέτει πάθος για το interior design. Η διακόσμηση, όπως η ίδια έχει πει ουκ ολίγες φορές, είναι κάτι που τη βοηθά να χαλαρώσει, να αποφορτιστεί από μια μέρα γεμάτη απαιτήσεις και υποχρεώσεις, καθώς και να εκφράσει τη δημιουργικότητά της.

Λατρεύει τη vintage αισθητική, αλλά σε συνδυασμό με κάτι το μοντέρνο, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από την εντυπωσιακή κατοικία της στη Νέα Υόρκη, την οποία επιμελήθηκε σχεδιαστικά η ίδια μαζί με τον design expert, Michael S. Smith. 

Ένα joyful διαμέρισμα, το οποίο φέρνει την άνοιξη χάρη στο γεμάτο χρώματα εσωτερικό του!
ad0422-rhimes-6.jpg
Η Shonda Rhimes στο σαλόνι του σπιτιού της


Αυτό που η ίδια αποζητούσε από τους προσωπικούς της χώρους, ήταν αυτοί να αποπνέουν αισιοδοξία χάρη στον σχεδιασμό τους, προσεγγίζοντας με τον πιο σύγχρονο τρόπο τον μαξιμαλισμό, χωρίς ωστόσο να χάνεται η λειτουργικότητα. Για τον λόγο αυτόν, ο interior designer -μετά από συζήτηση μαζί της- άντλησε έμπνευση από περασμένες δεκαετίες, επιλέγοντας κομμάτια που ανταποκρίνονται στο στιλ της.

Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε η βάση του σπιτιού: ένας «καμβάς» από διάφορα items του παρελθόντος, η αξία των οποίων παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Έχει διατηρηθεί μια γοητευτική vintage αίσθηση, η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον.

Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης. Στο μεταξύ, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την υπέροχη χρωματική παλέτα του σπιτιού, η οποία ξεχωρίζει για τον bold χαρακτήρα της, καθώς επιλέχθηκαν έντονη τόνοι που παραπέμπουν σε κάτι το ανοιξιάτικο.

ad0422-rhimes-4.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Παράλληλα, μια ακόμα αγάπη της παρουσιάστριας -τα λουλούδια και τα φυτά εσωτερικού χώρου- έχει πάρει τη θέση της από γωνιά σε γωνιά μέσα στο διαμέρισμα, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο από το αστικό σκηνικό όπου είναι τοποθετημένο το σπίτι και δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός περιβάλλοντος άρρηκτα συνδεδεμένου με τη φύση.

Το σπίτι «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, εκπέμπει ζωντάνια και ξεχωρίζει για την αρμονία που το διακατέχει. Βλέπουμε πως κάθε χώρος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, χάρη στα μοναδικά αγαλματίδια και τις εμβληματικές φιγούρες που συνθέτουν τον όλο διάκοσμο, αλλά και τις πινελιές που αποδεικνύουν περίτρανα το πάθος της ιδιοκτήτριας για τη μαγεία και τη σαγήνη της τέχνης -παλαιότερης και σύγχρονης.

Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Plus, οι μεταλλικές προσθήκες, και συγκεκριμένα το χρυσό, λειτουργεί ως κάτι το extra στο απίθανο indoor σκηνικό, προσδίδοντας glam χαρακτήρα.

ad0422-rhimes-7.jpg
Tour the rest ανατρέχοντας στην gallery!

Φωτογραφίες: AD