fbpixel

Search icon
Search
Ένα country house στην Αγγλία συνδυάζει τη vintage αίγλη με τα σύγχρονα στοιχεία
INTERIORS

Ένα country house στην Αγγλία συνδυάζει τη vintage αίγλη με τα σύγχρονα στοιχεία

Φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Francis Sultana


Ο Francis Sultana είναι ένας από τους πιο πετυχημένους inteior designers της εποχής του και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αναγνωρίσει ολόκληρη η Αγγλία. Μετρώντας δουλειές σε διάφορες χώρες του κόσμου και ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερη αισθητική του, ο διακοσμητής διακρίνεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή και τους ανθρώπους, μέσα από τη δική του, τόσο μοναδική ματιά.

Στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε στην ανατολική πλευρά της Αγγλίας, εκεί όπου διαμόρφωσε εκ νέου μια παλιά κατοικία που ανήκει σε μια οικογένεια. Ένα σπίτι που μετρά περισσότερα από 60 χρόνια ζωής και, πλέον, χρειαζόταν μια πλήρη ανανέωση. Ο διακοσμητής αποτύπωσε το σχεδιαστικό του ενδιαφέρον από χώρο σε χώρο, ενώ όσοι ξέρουν τη σπουδαία δουλειά του, με ευκολία μπορούν να καταλάβουν πως πρόκειται για δικό του αρχιτεκτονικό έργο.

Ωστόσο, το στιλ που τον διακρίνει δεν τον έκανε να αφήσει στην άκρη τις ανάγκες των ιδιοκτητών, οι οποίοι ζήτησαν ένα άνετο, φιλόξενο περιβάλλον, όπου θα δημιουργούσαν τις πιο δυνατές στιγμές τους. Έτσι, λοιπόν, ο Sultana έδωσε τεράστια βάση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να ικανοποιήσει στο έπακρο όλα όσα του ζητήθηκαν.

fs14.jpg


Έχει διατηρηθεί μια γοητευτική vintage αίσθηση, η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στο παρόν και σίγουρα στο μέλλον. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε βάση στην ήδη υπάρχουσα διαρρύθμιση και προστέθηκαν μοντέρνες πινελιές που αναβάθμισαν θεαματικά όλους τους χώρους. Με λίγα έπιπλα και λιτές γραμμές στα extra διακοσμητικά στοιχεία, συνέθεσαν το σκηνικό που αποτελεί ένα πραγματικό όνειρο!

Η λιτότητα και η άνεση πρωταγωνιστούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Βλέπουμε καθαρές, μινιμαλιστικές γραμμές στα έπιπλα, φωτεινοί χώροι που επιτρέπουν στον ήλιο να κάνει τη δουλειά του, art pieces από κάθε γωνιά του κόσμου, τα οποία έχουν να διηγηθούν την ιστορία από τα ταξίδια της ιδιοκτήτριας, καθώς και όμορφες pale αποχρώσεις που δείχνουν να παίρνουν «ζωή» μέσα σε ένα τόσο αρμονικό περιβάλλον.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης.

fs1.jpg


Τα κύρια στοιχεία που κέντρισαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών αλλά και του interior designer, ήταν ο βικτοριανός χαρακτήρας στους τοίχους, τα πλαίσια στα παράθυρα, καθώς και το σχεδόν άθικτο σκηνικό που παρατηρείται από γωνιά σε γωνιά. Στο μεταξύ, ακόμα πιο rustic χαρακτήρας έχει εξασφαλιστεί χάρη στις επιφάνειες από πέτρα στο πάτωμα, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα ζεστασιάς που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής. Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept, δικαιώνοντας πραγματικά τις φιλοδοξίες που είχε εξ αρχής η ιδιοκτήτρια και κάνοντάς τη να φανταστεί την υπόλοιπη ζωή της μέσα σε αυτό, αλλά και στην αγαπημένη της Αγγλία.

Οι vintage γραμμές στο design, λοιπόν, ισορροπούν με τον πιο φανταστικό τρόπο μαζί με τις σύγχρονες προσθήκες. Η λειτουργικότητα αποτελεί «κλειδί» όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ιδιοκτήτρια να απολαμβάνει στο έπακρο την καθημερινότητά της μέσα σε αυτό το μοναδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα, που ανταποκρίνεται απόλυτα στα γούστα της.

fs8.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery όπου μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας!

Φωτογραφίες: House & Garden