fbpixel

Search icon
Search
Τα αναρριχώμενα φυτά που θα διακοσμήσουν υπέροχα την κατοικία σας
INTERIORS

Τα αναρριχώμενα φυτά που θα διακοσμήσουν υπέροχα την κατοικία σας

Και θα ανανεώσουν την ατμόσφαιρα των χώρων σας


Τα φυτά αποτελούν το ιδανικό στοιχείο διακόσμησης για όλους εσάς που θέλετε να χαρίσετε στους προσωπικούς σας χώρους fresh νότες και καταπράσινες πινελιές. Ακόμα και τώρα το φθινόπωρο, μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές που θα κοσμήσουν το σπίτι σας και θα αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη. Εάν σκέφτεστε πώς θα τα διατηρήσετε, don't worry καθώς παρακάτω καταγράψαμε για εσάς όλα όσα παραμένουν ανθεκτικά στον χρόνο και στις φθορές που αυτός φέρνει.

Κάντε τα δικά σας!

Κισσός

Ο κισσός δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, γι' αυτό και είναι το ιδανικό αναρριχώμενο φυτό για το σπίτι σας. Όπου κι αν το τοποθετήσετε, θα προσφέρει ξεχωριστή πινελιά στους χώρους σας, χωρίς καν να χρειάζεται να το περιποιείστε ιδιαίτερα. Αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή επιλογή που μπορεί να κρατήσει την έντονη πράσινη απόχρωσή του ακόμα και χωρίς πολύ πότισμα. Είναι το τέλειο στοιχείο, επίσης, για τη διακόσμηση του μπάνιου σας.


Φιλόδεντρο

Ανήκει στην οικογένεια των αναρριχώμενων φυτών και όταν το συναντάμε στη φύση μπορούμε να δούμε τα κλαδιά και τα φύλλα του να απλώνονται στο χώμα ή να τυλίγονται γύρω από κορμούς. Στο σπίτι μπορεί να απλώσει τα κλαδιά του από μια κρεμαστή γλάστρα, ενώ προτιμά ένα μέρος φωτεινό, χωρίς όμως πολύ ήλιο. Επίσης, αγαπά την υγρασία γι' αυτό χρειάζεται πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα.


Πόθος

Είναι ένα κλασικό και σχετικά «εύκολο» φυτό. Ο πόθος τα καταφέρνει υπέροχα σε μέτριο φως, ενώ θέλει πότισμα κάθε εβδομάδα, 1-2 φορές. Μάλιστα, μπορεί να αντέξει αρκετά σε πιο σκοτεινό περιβάλλον, σε σχέση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, και αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα, αρκεί να κοπούν καταλλήλως τα κλαδιά του.


Σενέκιο

Ίσως το πιο ιδιαίτερο αυτής της λίστας. Είναι ένα πανέμορφο φυτό που μοιάζει αρκετά με αρακά και ταιριάζει ιδανικά σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Αγαπάει το πολύ φως, αλλά όχι το άμεσο, γι' αυτό αποφύγετε να το τοποθετήσετε μπροστά από παράθυρα όπου οι ηλιακές ακτίνες εισχωρούν απευθείας. Πότισμα χρειάζεται μόνο μία φορά στις δύο με τρεις εβδομάδες.


Φτέρη

Καταπράσινη, ιδιαίτερη και ανθεκτική στον χρόνο, η φτέρη είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές φυτών που μπορούν να σταθούν σαν στολίδι στους χώρους σας. Ανήκει στα τροπικά φυτά και γι' αυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Μπορεί να μην ανθίζει, ωστόσο αυτό δε στερεί από την εντυπωσιακή του εμφάνιση.


Με χαρακτηριστικά φύλλα που συνδυάζουν όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, το συγκόνιο είναι μια εξίσου τέλεια πρόταση. Αποτελεί ένα φυτό που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και μπορεί να παραμείνει καταπράσινο τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στο εσωτερικό. Αναπτύσσεται περισσότερο σε φωτεινά σημεία μέσα στο σπίτι, χωρίς όμως να το χτυπά απευθείας το ηλιακό φως.