fbpixel

Search icon
Search
Πρίγκιπας Ηarry: Έντονες οι αντιδράσεις της βασιλικής οικογένειας για το αυτοβιογραφικό βιβλίο του "Spare"
LIFE & CAREER

Πρίγκιπας Ηarry: Έντονες οι αντιδράσεις της βασιλικής οικογένειας για το αυτοβιογραφικό βιβλίο του "Spare"

Οι δικηγόροι του παλατιού βρίσκονται σε ετοιμότητα υπό τον φόβο ότι οι αναφορές του θα αγγίζουν την υπερβολή


Ένας αμφιλεγόμενος τίτλος, μια αλήθεια, που δεν πρόκειται να μπει σε καμουφλάζ και μια σειρά από αρνητικές κριτικές. Ο Πρίγκιπας Ηarry μιλούσε πάντα με συναισθηματισμό και ειλικρίνεια, στοιχεία που πρωταγωνιστούν στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς την ίδια ημέρα πριν από τρία χρόνια, ο ίδιος και η σύζυγός του, Meghan, Δούκισσα του Σάσεξ, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να «αποχωρήσουν» από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Το βιβλίο θα έχει τίτλο Spare, που σημαίνει εφεδρικός, σε μια πιθανή αναφορά στο ρόλο του ίδιου ως τρίτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, πίσω από τον πατέρα του, σημερινό βασιλιά Κάρολο Γ', καθώς και του μεγαλύτερου αδελφού του, William, σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας. Σύμφωνα με το πρόσφατο ρεπορτάζ της The Washington Post: «Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι παρατηρητές εστίασαν αμέσως στον τίτλο. "Η δύναμη και το πάθος μιας λέξης", δήλωσε ο Peter Hunt, πρώην βασιλικός ανταποκριτής του "BBC News"Κάνοντας την ανακοίνωση την Πέμπτη (27 Οκτωβρίου) ο Penguin Random House χαρακτήρισε το book ως μια "έκδοση-ορόσημο" γραμμένη με "ωμή αμείλικτη ειλικρίνεια". Έχει περιγραφεί ως ένα "αποκαλυπτικό βιβλίο".»

imrs.webp
Associated Press/Random House

Μάλιστα, πριν τέσσερις ημέρες, ο εκδοτικός οίκος μέσω του προφίλ του στο Instagram, μοιράστηκε με το κοινό τον ενθουσιασμό του για την παρουσίαση της ιστορίας του, προβάλλοντας σε ένα πολύ σύντομο reel, γράφοντας «Τα λόγια του. Η ιστορία του», με τελική πρόταση στην περιγραφή: «Για τον Harry, αυτή είναι επιτέλους η ιστορία του». Σύμφωνα με έναν διαφημιστικό ιστότοπο, ο οποίος εγκαινιάστηκε επίσης την περασμένη Πέμπτη, μαθαίνουμε από τον οίκο το βιβλίο, πέρα από τα αγγλικά, θα κυκλοφορήσει σε 15 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών και των κινεζικών.  Θα είναι ακόμη διαθέσιμο ως audiobook, στο οποίο ο αναγνώστης θα ακούει τις αφηγήσεις από την φωνή του ίδιου. 

Σκληρές αλήθειες

mead-hbo-princess-diana-doc.webp

Η Daily Mail μεταφέρει ότι «οι εκδότες του έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποφύγει ευαίσθητα θέματα, όπως η απόφαση της οικογένειας να ενθαρρύνει τον ίδιο και τον μεγαλύτερο αδελφό του να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, Diana. Θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει ποιο μέλος της μοναρχίας ισχυρίζεται ότι έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο για το πιθανό χρώμα του δέρματος του αγέννητου τότε γιου του, Archie, ή να ρίξει φως στην τεταμένη σχέση του με τον πατέρα του και τις δύσκολες στιγμές με τον William». Ήταν μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες του 20ού αιώνα: δύο νεαρά αγόρια, δύο πρίγκιπες, που περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με θλίψη και φρίκη», γράφει στην σύνοψη του.

«Έχω φορέσει πολλά καπέλα μέσα στα χρόνια, και ρεαλιστικά και μεταφορικά και ελπίζω λέγοντας την ιστορία μου- με τα πάνω και τα κάτω της, τα λάθη και τα μαθήματα που πήρα- να μπορέσω να βοηθήσω να φανεί ότι ανεξάρτητα από πού προερχόμαστε, έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζουμε», είχε δηλώσει ο Δούκας σε συνέντευξη του σχετικά με την αυτοβιογραφία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου site, το περιεχόμενο του βιβλίου του είναι πιθανό να παραμείνει άκρως απόρρητο και οι βοηθοί του παλατιού αποκάλυψαν ότι σε κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει προσφερθεί η ευκαιρία να δει κάποιο από αυτά πριν δημοσιοποιηθεί.

Η ρήξη συνεχίζεται...

prince-harry-duke-of-sussex-and-meghan-duchess-of-sussex-news-photo-1662641823.jpg

Το ίδιο ενημερωτικό μέσο αναφέρει ότι η ανακοίνωση της συγκεκριμένης κυκλοφορίας είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο ίδιος, κάποτε ένα αξιοσέβαστο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, έχει προσελκύσει την οργή μερίδας του βρετανικού κοινού για τη μεγάλη ρήξη του με τα ανάκτορα του Buckingham, καθώς και τις έντονες κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος και η Meghan έχουν διατυπώσει εναντίον του παλατιού, ιδίως αυτές που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, που είχαν παραχωρήσει πέρυσι στην Oprah Winfrey.

Σύμφωνα με την Daily Mail: «Οι δικηγόροι της βασιλικής οικογένειας είναι σε ετοιμότητα για τα "πυρηνικά" απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry, εν μέσω φόβων ότι είναι "επικριτικό για όλους και για όλα" και ότι οι αναφορές, που αφορούν στην υποβάθμισή του είναι "υπερβολικές". Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν είχαν ενημερωθεί για τον τίτλο πριν από τη σχετική επίσημη προβολή του, ενώ η ισπανόφωνη έκδοση είναι ακόμη πιο αιχμηρή, αφού της έχει δοθεί ο υπότιτλος En La Sombra, δηλαδή "στη σκιά". Οι συγγενείς του θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με επιζήμια πρωτοσέλιδα εφημερίδων αν ο πρίγκιπας επιλέξει να εμβαθύνει στα πιο αμφιλεγόμενα στοιχεία της βασιλικής ζωής των τελευταίων δεκαετιών». Μια πηγή ανέφερε στο ίδιο μέσο: «Αυτός ο τίτλος είναι φορτωμένος και δεν προμηνύει τίποτα καλό». 

Info: Οι εξομολογήσεις του έχουν αποτυπωθεί σε 416 σελίδες. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου. Κοστίζει 28 λίρες και μπορεί όποιος επιθυμεί να το προπαραγγείλει μπορεί να το βρει μέσω της Amazon. Τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπικούς σκοπούς.