fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα αποφύγετε το σπάσιμο των νυχιών σύμφωνα με τους experts
HAIR & NAILS

Πώς θα αποφύγετε το σπάσιμο των νυχιών σύμφωνα με τους experts

Οι καλύτερες συμβουλές για την ενδυνάμωσή τους


Τα αδύναμα νύχια που σπάνε αποτελούν πρόβλημα για ένα ευρύ κοινό και μπορούν να οφείλονται σε μία πληθώρα αιτιών. Ο λανθασμένος τρόπος λιμαρίσματος και σχηματισμού, η χρήση τους σαν εργαλεία, η ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό αλλά και η ακατάλληλη περιποίησή τους είναι μερικοί από τους κύριους λόγους που δεν επιτρέπουν σε ένα νύχι να αναπτυχθεί με σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα να σπάει πολύ εύκολα. Τα αδύναμα nails συνιστούν πρόβλημα καθώς πολλές φορές προκαλούν και πόνο, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, που εμποδίζουν την ανάδειξη του manicure. Τα υγιή νύχια χαρακτηρίζονται από ενιαίο χρώμα χωρίς σημάδια και αποχρωματισμούς, ενώ όσον αφορά στη σύσταση είναι λεία και δυνατά χωρίς κοιλώματα και σπασίματα και απαιτούν έναν συνδυασμό αλλαγών τόσο στον τρόπο περιποίησής τους όσο και στον τρόπο ζωής.

Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές των ειδικών για υγιή και δυνατά νύχια.
pexels-cottonbro-5871914.jpg

Το σωστό σχήμα

Το πρώτο βήμα για δυνατά νύχια είναι ο σωστός σχηματισμός τους στο κατάλληλο μήκος. Εάν έχετε μακριά νύχια, προτιμήστε ένα κοντό μήκος, το οποίο αφήνει ένα μικρό περιθώριο στο ελεύθερο άκρο, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά κοντό ώστε να μην μπορεί να σχηματιστεί και να προκαλεί πόνο. Έπειτα, το σχήμα είναι προτιμότερο να έχει στρογγυλεμένες άκρες ώστε να αποφεύγεται το σπάσιμο που συνηθίζεται στα καθαρά τετράγωνα νύχια, ενώ φροντίστε να ακολουθείτε μία κατεύθυνση κατά τη διάρκεια του λιμαρίσματος, καθώς η κίνηση πέρα-δώθε τραυματίζει το νύχι και μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο. Τέλος, δώστε προσοχή και στον τύπο της λίμας που χρησιμοποιείτε, καθώς οι γυάλινες είναι η καλύτερη επιλογή για την αποφυγή τραυματισμού του νυχιού.

Φορέστε προστατευτικά γάντια

Η προστασία των νυχιών από τη συχνή επαφή με το νερό και τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό επιφανειών του σπιτιού πρέπει επίσης να είναι προτεραιότητα, καθώς μπορεί να ευθύνονται για τη φθορά που παρατηρείτε. Η συνεχής επαφή με το νερό μπορεί να προκαλέσει αδυναμία μέσω της ξηρότητας που δημιουργείται μετά το στέγνωμα, καθώς επίσης μερικά από τα κύρια συστατικά των καθαριστικών πιάτων και γενικά οικιακής χρήσης έχουν αποδειχθεί επιβλαβή για την υγεία των νυχιών, με αποτέλεσμα πολύ εύθραυστα νύχια που αδυνατούν να κρατήσουν οποιοδήποτε μήκος. Χρησιμοποιήστε ειδικά προστατευτικά γάντια κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των πιάτων και χρήσης καθαριστικών και αποφύγετε το σκληρό τρίψιμο επιφανειών, καθώς είναι πολύ εύκολο να τραυματιστούν τα νύχια.

pexels-linda-prebreza-286951-OavvL.jpg

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη όχι μόνο για υγιή και μακριά μαλλιά και για υπέροχη, λαμπερή επιδερμίδα, αλλά και για δυνατά και υγιή νύχια. Ξεκινήστε να ενυδατώνεστε εκ των έσω, καταναλώνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και συνεχίστε την ενυδάτωση των νυχιών εξωτερικά, επενδύοντας σε ειδικά λαδάκια και κρέμες που τοποθετούνται στα πετσάκια και βοηθούν όχι μόνο στην ελαστικότητα και την ενδυνάμωση, αλλά παρατείνουν και τη διάρκεια του manicure σας. Ακόμη, οι ενυδατικές κρέμες χεριών συντελούν τόσο στην ολοκληρωμένη ενυδάτωση όσο και στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος των χεριών. Εντάξτε στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης το λαδάκι και την κρέμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά! Τέλος, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συχνότητα αυτή ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Take your vitamins

Δώστε βάση στην ενδυνάμωση των νυχιών από μέσα προς τα έξω, εντάσσοντας στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα αβγά, ο σολομός, τα καρύδια, οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος. Ακόμη, η βιοτίνη ή αλλιώς βιταμίνη Β7 προάγει την ενδυνάμωση των νυχιών και μπορείτε να τη βρείτε σε τρόφιμα όπως το αβοκάντο, οι μπανάνες, τα μανιτάρια και το κουνουπίδι, παρόλα αυτά η ποσότητα που εμπεριέχουν αυτά τα τρόφιμα μπορεί να μην επαρκεί για την αναδόμηση πολύ ταλαιπωρημένων νυχιών. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε έπειτα από συνεννόηση με κάποιον ειδικό να επιλέξετε κάποιο συμπλήρωμα βιοτίνης.

pexels-cottonbro-3997391-FgMfK.jpg

Σωστή επαγγελματική περιποίηση

Η επιλογή του χώρου της επαγγελματικής περιποίησης των νυχιών σας είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική, αφού πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι τεχνικές διεργασίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα άτομα και τηρούν όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Έπειτα, η αφαίρεση του προηγούμενου βερνικιού θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν τραυματίζει και δεν απειλεί τις ανώτερες στοιβάδες του νυχιού, ενώ όλη η διαδικασία οφείλει να έχει γνώμονα την προστασία του νυχιού και την ενδυνάμωση του, τόσο με τις σωστές τεχνικές σχηματισμού όσο και με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων.