fbpixel

Search icon
Search
Πώς να βρείτε την απόχρωση μαλλιών που σας ταιριάζει
HAIR & NAILS

Πώς να βρείτε την απόχρωση μαλλιών που σας ταιριάζει

Επιλέξτε σωστά το χρώμα των μαλλιών σας με αυτά τα tips


Όταν η απόχρωση των μαλλιών σας πραγματικά σας ταιριάζει, όλα - το κούρεμα, το μακιγιάζ, ακόμη και το ντύσιμό σας - φαίνονται καλύτερα. Και το κλειδί για να βρείτε την πιο κολακευτική απόχρωση, όπως αποδεικνύεται, είναι ο τόνος του δέρματός σας.

Ο βασικός κανόνας για το χρώμα των μαλλιών (τον οποίο οι άνθρωποι παραβιάζουν με επιτυχία όλη την ώρα) είναι να επιλέγετε μόνο δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από το φυσικό σας χρώμα. Η τήρηση αυτού του κανόνα εξασφαλίζει ότι το χρώμα συνδυάζεται καλύτερα - οι ρίζες δεν είναι τόσο έντονες και αποκτάτε το μέγιστο βάθος και διάσταση. Από εκεί και πέρα, παίζοντας με τις διαφορές στους τόνους και τις αποχρώσεις, την τοποθέτηση των χρωμάτων και τον κορεσμό των χρωμάτων, θα φτάσετε στην εμφάνιση που θέλετε.

Εδώ σας παραθέτουμε μερικές στρατηγικές για να επιλέξετε μια απόχρωση μαλλιών που πραγματικά θα σας ταιριάζει!

Στρατηγική 1η: "Δουλέψτε" με τον τόνο της επιδερμίδας σας

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να ταιριάξετε την απόχρωση του foundation ή του concealer σας, γνωρίζετε ότι υπάρχουν γενικά τρεις κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται οι τόνοι του δέρματος: οι θερμοί, οι ψυχροί και οι ουδέτεροι. Οι ζεστές αποχρώσεις του δέρματος ταιριάζουν γενικά καλά με τα ζεστά χρώματα των μαλλιών, όπως το χρυσό ξανθό ή το καραμελένιο καστανό. Οι ψυχροί τόνοι δέρματος ταιριάζουν με ψυχρά χρώματα όπως η πλατίνα ή το σταχτί καστανό. Και οι ουδέτεροι τόνοι δέρματος έχουν ευελιξία - μπορούν συχνά να γίνουν ζεστοί ή ψυχροί. 

snapinstaapp-453420222-1016372679656800-6299631278865096994-n-1080.jpg

Στρατηγική 2η: Λάβετε υπόψη τον υποτόνο σας

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τους υπότονους σας - ροζ, κίτρινο και η απόχρωση της ελιάς. Για να προσδιορίσετε τον υπότονό σας, κοιτάξτε τις φλέβες στον καρπό σας. Αν είναι πιο μπλε ή μοβ, τότε πιθανότατα έχετε ψυχρό τόνο. Αν είναι πιο πρασινωποί, είστε μάλλον θερμού τόνου. (Σημείωση: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δοκιμή του foundation ή του concealer στον καρπό σας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική).

Στρατηγική 3: Κοιτάξτε φωτογραφίες

Δείτε μια παιδική σας φωτογραφία ως έμπνευση. Είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να πάρετε ένα χρώμα που θα σας πηγαίνει καταπληκτικά - η φύση το έφτιαξε έτσι εξ αρχής. Ή δείτε μια φωτογραφία μιας διασημότητας που σας μοιάζει - διαλέξτε κάποιον με χρώμα παρόμοιο με το δικό σας και προσπαθήστε να περιορίσετε τις φωτογραφίες σε μια μόνο επιλογή. 

snapinstaapp-450103123-523978060132413-5768828754100656050-n-1080.jpg

Βαφή στο κομμωτήριο

Ένας επαγγελματίας κομμωτής μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα χρώμα που ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας και το βαθμό συντήρησης που είστε διατεθειμένοι να κάνετε. Για παράδειγμα, αν έχετε μαύρα μαλλιά και θέλετε να αποκτήσετε ανοιχτό ξανθό χρώμα, περιμένετε περισσότερα από ένα ραντεβού για να το πετύχετε. Όσο πιο σκούρο είναι το φυσικό σας χρώμα, τόσο περισσότερο από αυτό το φυσικό χρώμα πρέπει να αφαιρεθεί για να το φωτίσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεστε πιο συχνά στην καρέκλα του κομμωτηρίου και θα αντιμετωπίζετε περισσότερες πιθανές ζημιές.

Συμβουλή των experts: Προετοιμάστε τα μαλλιά σας πριν από το ραντεβού σας, ώστε ο κολορίστας σας να έχει φρέσκα μαλλιά για να δουλέψει. Μην πορευτείτε με μαλλιά βρώμικα, λιπαρά και φορτωμένα με προϊόντα μιας εβδομάδας. Μια ή δύο ημέρες πριν, κάντε μια θεραπεία για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση και την εξομάλυνση της φθοράς - αφήστε μια μάσκα βαθιάς περιποίησης ή ένα λάδι στις άκρες σας για μια ώρα περίπου και, στη συνέχεια, σαμπουάν πριν από τον ύπνο. Την ημέρα, στεγνώστε πλήρως τα μαλλιά σας πριν από το ραντεβού -διαφορετικά, ο κομμωτής σας πρέπει να τα στεγνώσει πριν ξεκινήσει την υπηρεσία βαφής.

snapinstaapp-448801653-371081658921809-3594109250929712245-n-1080-1.jpg

Βαφή στο σπίτι

Επιλέξτε μια απόχρωση ανοιχτότερο από το χρώμα που νομίζετε ότι θέλετε, ακόμη και για το φρεσκάρισμα της ρίζας. Τα μαλλιά γύρω από το πρόσωπό σας στη γραμμή των μαλλιών σας μεγαλώνουν ελαφρύτερα και κρατούν το χρώμα διαφορετικά από το υπόλοιπο κεφάλι σας. Αγοράστε μια απόχρωση ακόμα πιο ανοιχτή από αυτή που χρησιμοποιείτε για τη βάση σας και κρατήστε την αποκλειστικά για τη γραμμή των μαλλιών σας.

Οι ρίζες είναι εύκολο να γίνουν στο σπίτι. Το να διορθώνετε μόνο τις ρίζες ή τις γκρίζες τρίχες σας -και να αφήνετε τα υπόλοιπα μαλλιά σας ήσυχα- είναι η καλύτερη στρατηγική. Αυτό επιτρέπει περισσότερο χρόνο μεταξύ των ραντεβού στο κομμωτήριο, αλλά αφήνει τα πιο δύσκολα πράγματα, όπως οι ανταύγειες και το χρώμα σε όλο το μήκος, στους επαγγελματίες. Όταν διορθώνετε τις ρίζες, βάψτε μόνο μέσα στη γραμμή οριοθέτησης, εκεί όπου τα μαλλιά που έχετε επεξεργαστεί με χρώμα συναντούν τη νέα σας ανάπτυξη. Διαφορετικά, χρωματίζετε πάνω από το χρώμα, και μπορεί να γίνει πιο σκούρο ή να σας δώσει "καυτές ρίζες" -όταν οι ρίζες είναι αισθητά πιο ζεστές ή πιο μπρονζέ από τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Ανεξαρτήτως του χρώματος που σας ταιριάζει, μην ξεχνάτε να θρέφετε και να προστατεύετε τα μαλλιά σας!