fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει βγαλμένο από boutique hotel των Κυκλάδων
INTERIORS

Πώς να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει βγαλμένο από boutique hotel των Κυκλάδων

Τα best steps για να χαρίσετε νησιώτικη αύρα στον χώρο σας


Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε ένα υπνοδωμάτιο. Από μοντέρνο έως κλασικό και άνετο, σίγουρα θα βρείτε ένα στιλ που ταιριάζει σε κάθε σχεδιαστική αισθητική, budget και μέγεθος. Αλλά για όσους αγαπάτε το καλοκαίρι, ένα ειδυλλιακό σκηνικό είναι αυτό στο οποίο πρέπει να στραφείτε αυτήν την περίοδο. Φανταστείτε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, όπου ο μινιμαλισμός και η αρμονία κυριαρχούν, με το λευκό και το μπλε να δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα, δίνοντας στον χώρο σας τον χαρακτήρα ενός 5* ξενοδοχείου κάποιου πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων.

Παρακάτω, όλοι οι stylish τρόποι για να το πετύχετε!

Το λευκό πρέπει να πρωταγωνιστεί

18e0103628eb9ba7c4d90cab7024f183.jpg

Το λευκό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, ενώ σας βοηθά να απολαμβάνετε περισσότερο τον ύπνο σας, καθώς εκπέμπει αρμονία. Με σκοπό όλα τα στοιχεία του δωματίου σας να παραπέμπουν σ' ένα γαλήνιο κι calm σκηνικό, αυτό το χρώμα θα πρέπει να κυριαρχεί και να λειτουργεί σαν καμβάς. Από τους τοίχους, τα κουφώματα και τις επιφάνειες, μέχρι τα έπιπλά σας, όλα θα πρέπει να αποτυπώνουν την ανεμελιά του καλοκαιριού, χωρίς τίποτα να σκοτεινιάζει τον χώρο.

Μπλε σαν τα παραθυρόφυλλα των νησιών

cb36f5810ecf4188bbb1e0ff918e75f6.jpg

Πέρα από το διαχρονικό κι elegant λευκό, το μπλε και όλες του οι αποχρώσεις είναι μια εξίσου σίγουρη επιλογή για κάθε summer-ready bedroom. Άλλωστε, η συγκεκριμένη χρωματική παλέτα μάς θυμίζει το ελληνικό καλοκαίρι και φέρνει στη μνήμη μας ξέγνοιαστες στιγμές. Εντάξτε το, λοιπόν, στη διακόσμησή σας μέσα από μικρές πινελιές που θα κάνουν όλη τη διαφορά. Ακόμη, τολμήστε να βάψετε το ταβάνι σ' έναν electric blue, κάτι που αποτελεί trend στον χώρου του design.

«Ναι» στα nature-based υλικά

bedroomi.jpg

Είναι πραγματικά υπέροχο να νιώθουμε πως είμαστε «κομμάτι» της φύσης και του outdoor περιβάλλοντος! Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στα υλικά κατασκευής και τα έπιπλα που υπάρχουν στην κρεβατοκάμαρά σας. Προτιμήστε όσα παραπέμπουν ή και προέρχονται από τη φύση, όπως για παράδειγμα το bamboo που είναι και οικολογικό. Από εκεί κι έπειτα, προσθέστε extra φυσικές πινελιές, όπως βότσαλα και κοχύλια από την ακτή, φρέσκα άνθη ή και κομμάτια ξύλου. Plus, ένα ψάθινο χαλί θα απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Γωνίες που εκπέμπουν ρομαντισμό

tumblr-o5hjray54e1tbsm2oo1-1280.jpg
Image source: Architectural Digest

Τα boutique hotels ξεχωρίζουν για την άνεση που προσφέρουν και τις ειδυλλιακές γωνίες που χαρακτηρίζουν τα δωμάτιά τους. Γι' αυτό, λοιπόν, τώρα είναι η κατάλληλα στιγμή να διαμορφώσετε έτσι τον χώρο σας, ώστε να εκπέμπει ρομαντική αύρα, κάνοντάς σας να θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο εκεί. Μια αναπαυτική πολυθρόνα και μια κουρτίνα γύρω από το κρεβάτι θα δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα.

Ο φωτισμός θεωρείται «κλειδί»

cycladic-7-15-1024x683.jpg
Image source: Naxian Breeze

Τίποτα δε θα μοιάζει ίδιο χωρίς τον σωστό φωτισμό. Για το τέλος, σιγουρευτείτε πως έχετε επιλέξει τις κατάλληλες πηγές τεχνητού φωτός, με τις οποίες ο χώρος σας θα δείξει πιο ατμοσφαιρικός και πολυτελείς, ενώ έτσι θα αναδειχθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα επιλέξετε. Προσοχή όμως: Πείτε «ναι» στον θερμό φωτισμό και όχι στον ψυχρό, ώστε να πετύχετε ένα cozy αποτέλεσμα.

Κεντρική φωτογραφία: Villa Marandi, Νάξος