fbpixel

Search icon
Search
Πώς να διακοσμήσετε την κατοικία σας με second hand items σύμφωνα με έναν design expert
INTERIORS

Πώς να διακοσμήσετε την κατοικία σας με second hand items σύμφωνα με έναν design expert

Ο Drew Scott σάς δείχνει τον τρόπο


Ο design expert Drew Scott, έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πόσο πολύ λατρεύει τη διακόσμηση. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το Lone Fox Home, μέσα από το οποίο μοιράζεται τις δικές του συμβουλές για το εσωτερικό κάθε σύγχρονης κατοικίας, με τον ίδιο να υποστηρίζει με κάθε τρόπο την άποψη πως μπορεί ένα σπίτι να δείχνει εντυπωσιακό ακόμα και με ελάχιστο budget, ακόμα και με second hand έπιπλα. Σημασία έχει κάθε homie σκηνικό να ταιριάζει στο γούστο και την αισθητική των ιδιοκτητών του, παρουσιάζοντας ένα στιλ μοναδικό κι εντελώς διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα.

Ο ίδιος αποκαλύπτει τα δικά του decor tips για το πώς μπορεί ο καθένας μας να δημιουργήσει ένα ultra chic σκηνικό στην κατοικία του, χωρίς καν να χρειαστεί να αγοράσει τίποτα!

Γιατί ο Drew Scott προτιμά το second hand shopping;

97e06967b6d734cd7a2df6209dbf18de.jpg
Drew Scott

Ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές πως τα κομμάτια από δεύτερο χέρι ακτινοβολούν μια απίστευτα ξεχωριστή αισθητική, την οποία δύσκολα εντοπίζει κανείς σε καταστήματα με καινούρια έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Μάλιστα, -ίσως το πιο σημαντικό- να ψωνίζει κάποιος κατ' αυτόν τον τρόπο, συμβάλει στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς αυτές οι αγορές είναι σίγουρα πιο βιώσιμες, χωρίς να χρησιμοποιούνται νέα υλικά και δίχως να καταλήγει τίποτα στα σκουπίδια.

Ένα interior design διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα

283a0264-min.jpg

Κατά τον Scott, είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να μεταμορφώσει κυριολεκτικά τον προσωπικό του χώρο με τέτοια αντικείμενα όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από την ημέρα που κατασκευάστηκαν. Μια παλιά κονσόλα, μια vintage πολυθρόνα από βελούδο ή ένας τεράστιος χρυσός καθρέφτης, μπορούν να χαρίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο σπίτι, ενώ μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με άλλα στοιχεία και διαφορετικά στιλ διακόσμησης, καθώς χρόνο με τον χρόνο το mix & match υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους. Επενδύστε, λοιπόν, σε ένα κομμάτι που κουβαλά τη δική του ιστορία και δε θα το έχει κανένας άλλος στην κατοικία του!

Τολμήστε να αλλάξετε τη μορφή ενός item

vintage-furniture-a-good-choice-for-your-hdb-apartment.png

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να πειραματιστείτε λίγο περισσότερο, λέγοντας «ναι» σε μια DIY κατασκευή που θα φέρει αποκλειστικά τη δική σας υπογραφή; Ο design expert σάς προτείνει να το κάνετε, αλλάζοντας εντελώς τη μορφή ενός vintage item, κάνοντάς το να δείχνει πιο μοντέρνο και ιδιαίτερο. Πώς θα το πετύχετε; Αρχικά, θα πρέπει να καταλήξετε στο αντικείμενο ή το έπιπλο με το οποίο θα ασχοληθείτε και θέλετε να εντάξετε στη διακόσμησή σας. Αλλάζοντας ύφασμα σε μια καρέκλα ή σε έναν καναπέ, και βάφοντας ένα παλιό έπιπλο σε μια έντονη απόχρωση, θα δείτε πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί ένα αδιάφορο κομμάτι στο center piece του σπιτιού σας.

Δώστε βάση στα χρώματα

french-country-style-hbx0912135a-1611858216.jpg

Τα χρώματα παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο πώς φαίνεται ένας χώρος. Χαρίζοντας μια πιο σύγχρονη εκδοχή στη vintage αισθητική, μια ωραία ιδέα είναι να «παίξετε» με funky αποχρώσεις σε ένα ήδη γήινο σκηνικό, που απαρτίζεται από μπεζ, καφέ και λευκό. Το ροζ, για παράδειγμα, μπορεί να λειτουργήσει φανταστικά στην κατοικία σας και να ταιριάξει απίστευτα με ένα παλιό κομμάτι. Ακόμα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο τόνο του μπλε -ανάλογα με την αισθητική που διατηρείτε στην υπόλοιπη διακόσμηση. Αξίζει να γνωρίζετε πως μια τόσο έντονη απόχρωση μπορεί να συνδυαστεί ονειρεμένα με το σκούρο καφέ, που συνήθως είναι το χρώμα των επίπλων τα οποία θα βρείτε σε second hand stores ή και online.

Επιλέξτε floral patterns

3bfc8044-4f26-4537-b0fd-94c3a0ce759a-20191207-2-thomashamel-belgraviasquare-s5-104165.jpg

Τα floral patterns είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την cottage αισθητική κι έχουν τον τρόπου να κάνουν τον χώρο πιο ατμοσφαιρικό και vintage. Δώστε υπέροχη διάσταση στους χώρους σας, λοιπόν, τοποθετώντας ταπετσαρίες στους τοίχους με πολύχρωμα μοτίβα, τοπία και λουλούδια, ενισχύστε αντίστοιχα υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια και δείτε το σπίτι να σας να παίρνει «ζωή». Επίσης, απογειώστε το σκηνικό δίνοντας extra χρώμα με μερικά φρέσκα άνθη στο coffee table ή ακόμα και στο κομοδίνο σας.