fbpixel

Search icon
Search
Τα trendy patterns του 2022 και πώς να τα εντάξετε στην κατοικία σας
INTERIORS

Τα trendy patterns του 2022 και πώς να τα εντάξετε στην κατοικία σας

Τα μοτίβα που κυριαρχούν φέτος στον χώρο της διακόσμησης


Η έλευση του νέου έτους έχει φέρει αλλαγές και κανούριες ιδέες στον χώρο του interior design, γεγονός που μας κάνει να θέλουμε να τις ακολουθήσουμε, δημιουργώντας ένα απόλυτα ενημερωμένο σκηνικό στους προσωπικούς μας χώρους. Φέτος, κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα μοτίβα που αποτυπώνονται στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες. Μοναδικά σχέδια για όλα τα γούστα και για κάθε στιλ σπιτιού, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Προτιμήστε τα για μικρές επιφάνειες, κάνοντας level up στο τελικό αποτέλεσμα και αλλάζοντας ολοκληρωτικά το σπίτι σας.

Παρακάτω τα πιο hot right now interior design patterns!

Floral

yessp121818-baths-051.jpg

Κλασικά και αγαπημένα, τα floral μοτίβα επικρατούν στον χώρο της διακόσμησης εδώ και δεκαετίες, αλλά φέτος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τάσεων! Αυτήν τη χρονιά, γίνονται πιο ρομαντικά, με μικρότερα λουλούδια και πιο pastel χρώματα. Ακόμα, θα δείτε πως υπάρχουν ταπετσαρίες και υφάσματα που αποτυπώνουν κλαδιά ή μικροσκοπικά λουλούδια. Δώστε στο σπίτι σας έναν αέρα από τα '60s στην πιο σύγχρονη εκδοχή του!

Fruits

screen-shot-2020-02-26-at-31842-pm.png

Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με τα λουλούδια, τα φρούτα είναι μια εξίσου fun επιλογή για τον χώρο σας αυτήν τη χρονιά. Ιδιαίτερα εάν ψάχνετε τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας πιο αισιόδοξο προσδίδωντας χρώμα και «ζωή». Μην το επιλέξετε εάν οι χώροι σας είναι ήδη γεμάτοι χρώματα, διότι το τελικό αποτέλεσμα δε θα εκπέμπει αρμονία και κάπως έτσι θα χάνεται το σχέδιο του μοτίβου.

Geometrics

interior-design-trends-2019-decor-with-geometric-patterns-3.jpg

Άλλο ένα διαχρονικό μοτίβο είναι τα γεωμετρικά σχέδια, που βλέπουμε πως υπάρχουν στον χώρο της αρχιτεκτονικής εδώ και χρόνια. Οι ρίγες, τα πουά, κι ένα mix όλων αυτών μπορεί να δημιουργήσει ένα απόλυτα μοντένρο σκηνικό στην κατοικία σας. Επιλέξτε ταπετσαρίες κι extra διακοσμητικά στις επιφάνειες, ενώ τολμήστε να «παίξετε» με τα χρώματα. Από την άλλη εάν αναζητάτε κάτι πιο safe, προτιμήστε το λευκό και το μαύρο, με το οποίο δε θα πέσετε ποτέ έξω! 

Tropical

interior-design-trends-2018-tropical-prints-2.jpg

Εάν θέλετε να χαρίσετε πιο jungle αισθητική στον χώρο σας, τότε προσθέστε τροπικά μοτίβα, τα οποία φέτος πρόκειται να μας απασχολήσουν αυτό το έτος και ιδίως την ερχόμενη άνοιξη και το καλοκαίρι. Σε ό,τι αφορά στα χρώματα, το πράσινο έχει την τιμητική του, όπως άλλωστε θα περιμέναμε. Για να δώσετε παραπάνω διάσταση, ενισχύστε το τελικό αποτέλεσμα με μεταλλικές λεπτομέρειες και κυρίως με χρυσό. 

Animals

jf17-paint-37.jpg

Όσο τολμηρό κι αν φαντάζει στο μυαλό σας, το animal print κυριαρχεί ακόμα και στη διακόσμηση και η φετινή χρονιά είναι η ιδανική για να το τολμήστε. Η προσοχή επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στο leopard, το οποίο θα χαρίσει μια πιο wild πινελιά στον χώρο σας. Προσοχή όμως! Φροντίστε να μην το παρακάνετε, διότι εύκολα μπορεί να δέιξε υπερβολικό, κάτι το οποίο δεν είναι σύγχρονο ούτε αποτελεί ζητούμενο.

Chessboard

1-pqusnyznewil-3l5mst1hg.jpeg

Ένα μοτίβο που έχει έρθει για να μείνει! Το chessboard, ή αλλιώς η σκακιέρα, είναι ένα classic print που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε πατώματα και η προσθήκη του έχει τον τρόπο να αναβαθμίζει ολόκληρο το σκηνικό ενός σπιτιού. Ωστόσο, εάν αναζητάτε μια λιγότερο «μόνιμη» αλλαγή για τον χώρο σας, επενδύστε σε κουρτίνες ή άλλα υφάσματα, καθώς επίσης και σε διακοσμητικά. Μια τέλεια και πιο σύγχρονη εναλλακτική του κλασικού καρό, την οποία αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν τη χρονιά.