fbpixel

Search icon
Search
Πώς να χαρίσετε cozy πνοή στην κατοικία σας, κάνοντάς τη να θυμίζει chalet
INTERIORS

Πώς να χαρίσετε cozy πνοή στην κατοικία σας, κάνοντάς τη να θυμίζει chalet

Δημιουργώντας τα πιο cozy corners


Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και αυτή είναι η ιδανική αφορμή για να ανανεώσετε τους προσωπικούς σας χώρους, εναρμονίζοντάς τους με την εποχή που διανύουμε. Τι αναζητάμε στο design τον χειμώνα; Ζεστά χρώματα, υφάσματα, επιφάνειες από ξύλο και υπέροχος φωτισμός. Τα βήματα είναι απλά και αυτό σημαίνει πως δε θα χρειαστεί να προβείτε σε μεγάλες αλλαγές. Παρακάτω, έχουμε καταγράψει τα tips για να πετύχετε το απόλυτο αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε τα!

Ξύλο: Το υλικό που πρέπει να πρωταγωνιστήσει

wooden-mountain-house-5.jpg

Το ξύλο από μόνο του μπορεί να εξασφαλίσει ένα ιδιαίτερο, ultra cozy χαρακτήρα στο σπίτι σας. Πέρα από τα έπιπλα κι ενδεχομένως το πάτωμα, μια ωραία ιδέα είναι «ντύσετε» με ξύλο και άλλες επιφάνειες στον χώρο σας, όπως για παράδειγμα έναν τοίχο, δημιουργώντας έτσι ένα statement space που είναι ό,τι πρέπει γι' αυτούς τους μήνες. Όσο για το χρώμα του, προτιμήστε μια φυσική απόχρωση -ούτε πολύ σκούρα ούτε πολύ ανοιχτή- προκειμένου να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.


Nature-based λεπτομέρειες

rustic-living-rooms-10.jpg

Πέρα από τα βασικά υλικά που θα πάρουν τη θέση τους στην κατοικία σας, είναι σημαντικό να δώσετε βάση και στη διακόσμηση. Επικεντρωθείτε στα στοιχεία της φύσης, που έχουν πάντα τον τρόπο να μας εμπνέουν. Γεμίστε τα βάζα σας με λουλούδια και κλαδιά, ώστε να δώσετε την αίσθηση ενός πολυτελούς chalet. Επίσης, μερικές κουνάρες θα αποτελέσουν το τέλειο προπ για τις πιατέλες σας και μπορούν να συνοδεύουν μοναδικά τα κεριά σας.


Διακοσμήστε το τζάκι σας

wd1.jpg

Chalet χωρίς τζάκι δε γίνεται! Για εσάς που έχετε στο σπίτι σας, ήρθε η ώρα να το διακοσμήσετε ανάλογα με την εποχή. Χρησιμοποιείστε υλικά όπως πέτρα ή το ξύλο κι ενισχύστε με διακοσμητικά αξεσουάρ, όπως κεριά ή ένα oversized έργο τέχνης με μια χειμερινή απεικόνιση. Σε περίπτωση που δεν έχετε τζάκι, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα fake που θα εξασφαλίσει την ίδια αίσθηση ζεστασιάς. 

«Ναι» στα cozy υφάσματα και στα χαλιά

e42dc7fe1b87b5a10a51b76352e5cd8b.jpg

Πώς θα απογειώσετε το όλο vibe με μία μόνο κίνηση; Ο τρόπος είναι ένας: Cozy υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια σας από συνθετική γούνα και αντίστοιχου τύπου χαλιά. Δώστε βάση στα χρώματα, τα οποία καλό είναι να κυμαίνονται στην ίδια παλέτα ουδέτερων, θερμών αποχρώσεων, όπως είναι το μπεζ, το καφέ ή ακόμα και το λευκό.

Ο θερμός φωτισμός αποτελεί το «Α» και το «Ω»

stringio.jpg

Όποιες αλλαγές κι αν επιλέξετε για τους χώρους σας, το πιο σημαντικό ίσως part για να πετύχετε ένα ολόσωστο αποτέλεσμα. Χειμώνας σημαίνει ζεστασιά και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αποτυπωθεί σε κάθε γωνία. Πώς θα το καταφέρετε; Η φωτισμός αποτελεί το «Α» και το «Ω» και ιδίως ο θερμός, που βλέπουμε να κυριαρχεί σε κάθε mountain house. Πέρα από τα φωτιστικά οροφής, επενδύστε σε φωτιστικά δαπέδου ή coffee table lamps, που θα λειτουργήσουν τόσο πρακτικά όσο και στο κομμάτι της διακόσμησης. Ακόμα, ο κρυφός φωτισμός είναι εξίσου ωραία λύση που θα προσφέρει ατμοσφαιρικό vibe στην κατοικία σας.