fbpixel

Search icon
Search
Πώς να αφαιρέσετε τα ακρυλικά σας νύχια χωρίς να καταστρέψετε τη βάση σας
HAIR & NAILS

Πώς να αφαιρέσετε τα ακρυλικά σας νύχια χωρίς να καταστρέψετε τη βάση σας

Ένα home friendly τέχνασμα για τις μέρες που το χρειάζεστε


Ελπίζουμε ότι αν ψάχνετε για το πώς να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια από το σπίτι, αντί να πάτε κατευθείαν στο nail salon, να είναι για έναν πολύ καλό λόγο. Από αυτές τις επεκτάσεις σε σχήμα αμυγδάλου που παρέχουν ατελείωτο μήκος μέχρι τα πιο κλασικά σχέδια νυχιών με γλασαρισμένο χρώμα που διαρκούν εβδομάδες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα φρέσκο acrylic manicure. Ωστόσο, με τον χρόνο να είναι πολύτιμος, είναι φυσικό κάποιες από εμάς να αφήνουμε τα ακρυλικά νύχια μας να μεγαλώσουν όσο είναι εφικτό, και οι ατέλειες αρχίζουν να φαίνονται.

Φυσικά, αν έχετε τη δυνατότητα, επισκεφθείτε έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία για την πιο αποτελεσματική και ασφαλή αφαίρεση των ακρυλικών, ώστε να μην λιμάρετε υπερβολικά το φυσικό σας νύχι. Αν και συνήθως δεν θα το συνιστούσαμε, υπάρχουν πρωτοφανείς φορές που θα πρέπει να αναλάβετε την αφαίρεση στο σπίτι και να τολμήσετε τη διαδικασία μόνη σας. Ωστόσο, το δάγκωμα, το μάσημα ή το ξεφλούδισμα δεν είναι το σωστό!

Αν θέλετε να διατηρήσετε την καλή υγεία των νυχιών σας, υπάρχουν ασφαλείς τρόποι για να κάνετε την αφαίρεση ακρυλικών στο σπίτι. Αν και είναι ελαφρώς πιο χρονοβόροι, είναι πιο αποτελεσματικοί και κυρίως πιο ήπιοι για τα νύχια. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα μείνετε με μια πιο υγιή και ισχυρή βάση για να δουλέψετε, όταν νιώσετε έτοιμες να τολμήσετε το επόμενο σετ νυχιών σας.

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, τις step by step συμβουλές των experts για να τα καταφέρετε!

Πόσο διαρκεί η αφαίρεση ακρυλικών νυχιών στο σπίτι;

Η αποτελεσματική και απαλή αφαίρεση ακρυλικών νυχιών θα σας πάρει πάνω από μία ώρα, ίσως και δύο. Η κύρια συμβουλή θα ήταν να έχετε υπομονή! Αυτό θα πάρει χρόνο, μην μπείτε στον πειρασμό να βιαστείτε καθώς τότε θα προκαλέσετε ζημιά στα φυσικά σας νύχια. Βάλτε μια ταινία, χαλαρώστε και μην προγραμματίσετε να το κάνετε αυτό πριν βγείτε έξω ή πρέπει να πάτε κάπου, πιστέψτε μας ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε. 

shutterstock-2144881655.jpg

Τι θα χρειαστείτε;

  • Ψαλίδι νυχιών
  • Λίμα νυχιών 100/180 - λίμα με κόκκους (η λίμα πρέπει να είναι χοντρή) κανόνας του αντίχειρα όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τόσο λεπτότερος είναι ο κόκκος, δηλαδή: 100 είναι χοντρός κόκκος και 240 είναι λεπτός κόκκος
  • Μπλοκ γυαλίσματος 240 κόκκων ή λίμα νυχιών 240 κόκκων
  • 100% ασετόν
  • Μπλοκ λείανσης 4 κατευθύνσεων
  • Πετσέτα
  • Ρολό κουζίνας / χαρτομάντιλα
  • Ξύλινο ραβδί, εργαλείο αφαίρεσης πελμάτων ή τζελ
  • Λάδι επιδερμίδας
  • 2x μπολ απομάκρυνσης - ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 μπολ Pyrex, ένα μικρότερο και ένα μεγαλύτερο

Υπάρχουν επίσης κιτ αφαίρεσης στο σπίτι, τα οποία περιέχουν όλα όσα χρειάζεστε. Μόλις αποκτήσετε το κιτ σας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Πώς αφαιρείτε τα ακρυλικά νύχια στο σπίτι;

1. Ρυθμίστε την περιοχή αφαίρεσης

Αρχικά τοποθετήστε μια πετσέτα για να προστατέψετε τυχόν επιφάνειες. Αυτό πρόκειται να προκαλέσει μια μικρή ακαταστασία, καθώς και το ασετόν είναι εξαιρετικά διαβρωτικό και αν χυθεί, θα αφαιρέσει αμέσως το βερνίκι από ένα τραπέζι.

2. Κόψτε τις προεκτάσεις

Χρησιμοποιώντας το νυχοκόπτη σας κόψτε το νύχι όσο πιο κοντά γίνεται, αυτό θα κάνει την αφαίρεση πιο εύκολη. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε κάτω από το νύχι για να βεβαιωθείτε ότι δεν πιάνετε το υποόνυχο (το δέρμα που μπορεί να αναπτυχθεί πάνω από το νύχι για να υποστηρίξει το μήκος), καθώς αυτό μπορεί να είναι πολύ επώδυνο.

3. Καθαρίστε το ανώτερο στρώμα

Πάρτε τη λίμα νυχιών σας, χρησιμοποιώντας την πλευρά με τον κόκκο 100, λειανίστε το ανώτερο στρώμα του ακρυλικού για να επιτύχετε ένα ματ φινίρισμα. Κορυφαία συμβουλή - προσέξτε όταν πλησιάζετε τις άκρες της λίμας νυχιών, καθώς μπορεί να είναι αιχμηρές, οπότε προσέξτε να μην κόψετε το δέρμα γύρω από το νύχι σας. Μπορείτε να καταλάβετε πότε έχετε σπάσει το στρώμα χρώματος, καθώς θα υπάρχει χρώμα στη λίμα σας.

4. Τυλίξτε τα νύχια σας

Βάλτε ζεστό νερό (όχι βραστό, αλλά όσο πιο ζεστό μπορείτε να το αντέξετε) στα μπολ με τα νύχια σας και ασετόν στα μέρη των δακτύλων. Η κορυφαία συμβουλή των ειδικών για αυτό το βήμα είναι: Αν χρησιμοποιείτε μπολ Pyrex τοποθετήστε το μικρότερο μπολ μέσα στο μεγαλύτερο, ρίξτε ασετόν στο μικρότερο μπολ και ζεστό νερό στο μεγαλύτερο μπολ και τοποθετήστε το μικρότερο πάνω στο μεγαλύτερο σαν μπεν μαρί. Συστήνεται επίσης να εφαρμόζετε λάδι για τα πετσάκια και κάτω από τα νύχια σας, για να σταματήσετε την ξήρανση του δέρματος και των νυχιών σας.

5. Αφήστε το να μουλιάσει

Αφήστε το ασετόν να απορροφηθεί. Αυτό το βήμα θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά.

shutterstock-1006075516.jpg

6. Απομακρύνετε το ακρυλικό

Βγάλτε το χέρι σας έξω, το προϊόν θα πρέπει να έχει μια εύθρυπτη ή ζελατίνα, σκουπίστε με χαρτομάντιλο, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αφαίρεσης για πετσάκια ή τζελ για να ξύσετε το προϊόν σε ένα χαρτομάντιλο, τώρα λιμάρετε το νύχι και επαναλάβετε τη διαδικασία. Στη συνέχεια θα πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα 3,4,5 περίπου 3+ φορές ανάλογα με το πάχος του προϊόντος. Αν το νερό κρυώσει, φροντίστε να το αντικαταστήσετε με περισσότερο ζεστό νερό και φρέσκο ασετόν για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Φροντίστε να μην το παρακάνετε με τη λίμα, είναι πάντα προτιμότερο να αφήσετε λίγο προϊόν στο νύχι σας παρά να το παρακάνετε με το λίμα.

7. Λιμάρετε τα νύχια σας

Όταν πλησιάζετε στο φυσικό νύχι σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη λίμα 100 κόκκων και μεταβείτε σε μια λίμα 240 κόκκων ή γυάλινη λίμα ή σε ένα μπλοκ γυαλίσματος 240 κόκκων και ένα ξύλινο πορτοκαλί ραβδί, καθώς αυτό θα υποκύψει πιο ήπια στο φυσικό στρώμα του νυχιού - και μην ξεχνάτε να σπρώχνετε τα πετσάκια σας προς τα πίσω-.

8. Θρέψτε το στρώμα των νυχιών και τα πετσάκια σας

Για να λειάνετε και να θρέφετε τα χέρια - πάρτε το buffer σας και γυαλίστε απαλά την πλάκα των νυχιών σε ένα λείο φινίρισμα, και στη συνέχεια ολοκληρώστε με μια θρεπτική κρέμα χεριών και λάδι για τα πετσάκια. Η εφαρμογή μιας θεραπείας νυχιών θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των νυχιών και η τακτική εφαρμογή άφθονου λαδιού για την επιδερμίδα θα παρατείνει τη θεραπεία και θα τα κρατήσει ενυδατωμένα.

Τι ΜΗΝ κάνετε όταν αφαιρείτε ακρυλικά νύχια από το σπίτι

  • Χρήση βίας ή σκαλίσματος: Αποφύγετε να σκαλίζετε ή να τραβάτε με δύναμη τα ακρυλικά νύχια. Αυτό μπορεί να βλάψει τα φυσικά σας νύχια και ενδεχομένως να προκαλέσει πόνο ή τραυματισμό.
  • Αποκόλληση των ακρυλικών: Το ξεφλούδισμα των ακρυλικών νυχιών μπορεί να απογυμνώσει τα στρώματα των φυσικών σας νυχιών μαζί με το ακρυλικό, προκαλώντας λέπτυνση και αποδυνάμωση των νυχιών σας.
  • Χρήση αιχμηρών εργαλείων: Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι ήπια για το στρώμα των νυχιών σας. Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά εργαλεία όπως ψαλίδια ή μεταλλικά εργαλεία για να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια. Αυτά μπορούν εύκολα να βλάψουν τα φυσικά σας νύχια και τα πετσάκια.
  • Δάγκωμα ή μάσημα: Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει ίσως να αντισταθείτε στην παρόρμηση να δαγκώσετε ή να μασήσετε τα ακρυλικά νύχια, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική ζημιά στα φυσικά σας νύχια και τα πετσάκια.
  • Χρήση σκληρών χημικών ουσιών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα: Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών χημικών ουσιών, όπως η ακετόνη, σε υπερβολικές ποσότητες ή για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Αυτά μπορούν πραγματικά να στεγνώσουν και να βλάψουν τα νύχια και τα πετσάκια σας.
  • Βιασύνη: Πάρτε το χρόνο σας κατά την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ζημιάς στα φυσικά σας νύχια.
  • Παραλείπετε τη μετεγχειρητική φροντίδα: Μετά την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών, μην παραμελείτε τα φυσικά σας νύχια. Ενυδατώνετε τακτικά τα νύχια και τα πετσάκια σας για να τα διατηρήσετε υγιή και ενυδατωμένα.