fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα κομψό διαμέρισμα στο Παρίσι επαναφέρει την αίγλη των 70's
INTERIORS

Πώς ένα κομψό διαμέρισμα στο Παρίσι επαναφέρει την αίγλη των 70's

Με την υπογραφή του interior designer Pierre Gonalons


Κάποια χρόνια πριν, η ιδιοκτήτρια αυτού του διαμερίσματος τυχαία βρέθηκε στους χώρους του καθώς βρισκόταν στην αναζήτηση του νέου της σπιτιού στην Πόλη του Φωτός. Ήταν κάτι σαν έρωτας με την πρώτη ματιά! Αυτό που η ίδια είπε είναι πως της θύμισε κάτι από την αίγλη ενός nightclub της δεκαετίας του '70, με τα δωμάτιά του να εκπέμπουν ένα cozy vibe που σε κάτι να ηρεμείς. 

Σαφώς και η κατοικία χρειαζόταν αρκετές αλλαγές ως προς τη διαμόρφωσή της, δεδομένου ότι χτίστηκε τον 19ο αιώνα, όπως πολλά άλλα parisian apartments - ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που διατηρεί αυτήν την αίσθηση του παρελθόντος. Με κλειστά μάτια, λοιπόν, εμπιστεύτηκε τον Pierre Gonalons -ένα όνομα γνωστό στον χώρο του design- προκειμένου να ανανεώσει το εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο σήμερα είναι εκπληκτικά καλαίσθητο.

Take a tour!
edc090123resources-gonalons-007-64c97c62e00c8.jpg


Η προσέγγιση του Gonalons όσον αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση μιας κατοικίας στηρίζεται σε χώρους, στους οποίους κάθε λεπτομέρεια μεταδίδει κομψότητα, ρευστότητα κι άνεση. Η υπάρχουσα αριστοκρατική ατμόσφαιρα, η οποία ξεχειλίζει σε κάθε γωνιά του apartment, του χάρισε τροφή για σκέψη κι ευκαιρία για ακόμη περισσότερη δημιουργία. Βασική του φιλοσοφία είναι η σκέψη ότι ένας καταρτισμένος και παθιασμένος designer, είναι σημαντικό να γνωρίζει πως να αφηγείται την ιστορία πίσω από τα pieces και να τα σκηνοθετεί μέσα σ' έναν χώρο. Vintage design, τολμηρές χρωματικές παλέτες, ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα συνθέτουν ένα εμπνευσμένο σκηνικό.

Ένα mix από ιδιαίτερες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος. Plus, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα ιδιαίτερα patterns που εντοπίζονται σε πολλά από τα σημεία του σπιτιού, όπως στους καναπέδες και τα έργα τέχνης στους τοίχους. Η παρουσία τους στον χώρο κάνει πιο έντονο το 70's vibe.

edc090123gonalons-004-64c97c621c8ec.jpg


Το μπεζ πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update σε ολόκληρο το αποτέλεσμα. Ο λόγος για το χρυσό και γενικότερα τα metallics, που έχουν επιλεχθεί σε πολλά από τα σημεία της κατοικίας, όπως είναι το τζάκι και οι διάδρομοι. Δίνουν glam χαρακτήρα, διάσταση και ταιριάζουν ονειρικά με τα υπόλοιπα στοιχεία και τα έντονα μοτίβα. Το τέλειο mix & match!

O vintage «καμβάς» που είχε αρχικά το διαμέρισμα και τα σύγχρονα στοιχεία που έχουν πλέον πάρει τη θέση τους, έχουν προσδώσει την κλασική made in Paris φινέτσα, δημιουργώντας ένα απίστευτα καλαίσθητο περιβάλλον, μ' ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κι ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που το σπίτι αυτό «έκλεψε» την καρδιά της ιδιοκτήτριάς του, ενώ παράλληλα γέμισε μ' έμπνευση τον αρχιτέκτονα ώστε να φτιάξει σχεδόν από την αρχή ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.

edc090123gonalons-008-64c97c6205381.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του εντυπωσιακού διαμερίσματος!

Φωτογραφίες: Stephan Julliard, Elle Decor