fbpixel

Search icon
Search
Μια πολυτελής κατοικία στο Παρίσι συνδυάζει με μαεστρία το old & new design
INTERIORS

Μια πολυτελής κατοικία στο Παρίσι συνδυάζει με μαεστρία το old & new design

Εξερευνήστε το φανταστικό εσωτερικό του


Πολλές φορές, τα σπίτια είναι σαν τις ανθρώπινες σχέσεις - μερικές φορές χρειάζεται άλλη μια τυχαία συνάντηση για να τα ερωτευτείς. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της Leila Brink και του Niels van Beusichem, ένα ζευγάρι Ολλανδών στο Λονδίνο, που αποφάσισαν το 2018 ότι, λόγω του Brexit, θα έπρεπε να επιστρέψουν με τα τρία τους παιδιά στην ήπειρο. Επέλεξαν το Παρίσι επειδή ήταν κοντά στον αγαπημένο τους καλοκαιρινό προορισμό, στο Île de Ré της γαλλικής ακτής του Ατλαντικού. Το πρώτο μέρος που επισκέφτηκαν ήταν μια ιδιόμορφη κατοικία σ' ένα κτίριο του 18ου αιώνα στην αριστερή όχθη. 

Πρόκειται για ένα σπίτι με τη λιθόστρωτη αυλή του και ήσυχο λόγω της τοποθεσίας του. Ωστόσο, το ζευγάρι το απέρριψε σε περίπτωση που θα έβρισκε κάτι καλύτερο, χωρίς όμως να είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του. Μετά από έρευνα, οι δυο τους κατέληξαν πως αυτή ήταν, τελικά, η κατοικία των ονείρων τους, κι έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν με την αγορά και την αναδιαμόρφωση των χώρων.

Take a tour!
edc100123retrouvius-002-1-65045e1ebcf1b.jpg


Για το interior design του καινούριου τους σπιτιού, εμπιστεύτηκαν τους Maria Speake και Adam Hills of Retrouvius, δύο αρχιτεκτονικά γραφεία μ' έδρα το Λονδίνο, απόλυτα καταξιωμένα στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Μαζί, και βάσει του γούστου του ζευγαριού, έβγαλαν το νέο σχέδιο των χώρων, έχοντας από την αρχή τη σκέψη πως ήθελαν να φέρουν με κάποιον τρόπο κοντά το σύγχρονο και το vintage design. Κι έτσι ακριβώς έγινε!

Με μια γρήγορη ματιά, παρατηρούμε πως οι γήινοι τόνοι μπλέκονται με τον πιο καλαίσθητο τρόπο με άλλους πιο ψυχρούς. Το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε κάθε γωνιά μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα το μπεζ και το διαχρονικό λευκό συμπληρώνουν το όλο vibe και φωτίζουν φυσικά πολλά από τα σημεία. Το ξύλο κυριαρχεί σε διάφορες εκδοχές - από τα πατώματα μέχρι τα εντυπωσιακά έπιπλα.

Μ' επίκεντρο τη λεπτομέρεια, που ως γνωστόν κάνει τη διαφορά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία που έχουν πάρει τη θέση που τους αρμόζει πάνω στα έπιπλα και τις επιφάνειες, χαρίζοντας με την παρουσία τους extra χρώμα κι ενδιαφέρουσα διάσταση. Λευκώματα τέχνης και μόδας, artistic βάζα και ιδιαίτερα κηροπήγια, καθώς και απίθανα φωτιστικά δημιουργούν μια άκρως σοφιστικέ ατμόσφαιρα σε όποιου σημείο κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

edc100123retrouvius-007-65045eb908a71.jpg


Το σπίτι είναι μεγάλο και αποτελείται από πολλά παράθυρα και διάφορες πηγές φυσικού φωτός, κάτι το οποίο προσδίδει την αίσθηση της ζωντάνιας στα περισσότερα από τα δωμάτια - από την κουζίνα και το living room μέχρι τα υπνοδωμάτια και τις bathroom areas. Οι επιβλητικές κουρτίνες ενισχύουν το vibe πολυτέλειας, ενώ παράλληλα τα φρέσκα άνθη στα τραπέζια και τις κενές γωνίες δίνουν την απαραίτητη νότα αισιοδοξίας, έτσι ακριβώς όπως αρμόζει σε κάθε οικογενειακή κατοικία.

Αναφορικά με τα χρώματα των δωματίων, παρατηρούμε πως πρωταγωνιστική θέση καταλαμβάνει το πράσινο και διάφορες αποχρώσεις του, με την παρουσία τους να προσδίδει royal χαρακτήρα με διακριτικό και μοντέρνο τρόπο. Μια ultra σύγχρονη οπτική σ' ένα κατά τ' άλλα κλασικό parisian apartment, με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία που αυτό περιλαμβάνει. 

Έτσι κι αλλιώς, και τα δύο αρχιτεκτονικά γραφεία φημίζονται διεθνώς για το σχεδιαστικό τους στιλ. Όλες τους οι δουλειές χαρακτηρίζονται για τις δόσεις μοντερνισμού που επιλέγονται από τους ίδιους, αλλά και η προσθήκη πιο vintage και traditional στοιχείων. Ένα old & new mix που μαγεύει ακόμα και τους πιο αυστηρούς λάτρεις της διακόσμησης.

edc100123retrouvius-web-001-650cb96b53d09.jpg
Ανατρέξτε στην gallery ώστε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Theo Tennant, Elle Decor