fbpixel

Search icon
Search
Ποιος είναι ο Nicolas Di Felice, ο επόμενος guest designer του επερχόμενου show του Jean Paul Gaultier;
FASHION NEWS

Ποιος είναι ο Nicolas Di Felice, ο επόμενος guest designer του επερχόμενου show του Jean Paul Gaultier;

Creative director του οίκου Courrèges


Ο κόσμος της μόδας μιλάει τις τελευταίες ώρες για την είδηση πως ο Nicolas Di Felice, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Courrèges, θα είναι ο επόμενος guest designer του Jean Paul Gaultier Couture show. To γεγονός αυτό σηματοδοτεί τη συνέχιση της μοναδικής συνεργατικής ιδέας του Gaultier, στην οποία ένα νέο δημιουργικό μυαλό επανερμηνεύει την κληρονομιά του εμβληματικού οίκου κάθε σεζόν.

Ακολουθώντας τα χνάρια των μεγάλων ονομάτων του χώρου, όπως η Simone Rocha και ο Glenn Martens, ο Di Felice φέρνει μια νέα προοπτική που έχει προκύψει από τον ρόλο του ως creative director του οίκου της Courrèges. Από τον διορισμό του το 2020, έχει δώσει ανανεωμένη πνοή στη μάρκα, οδηγώντας τη σε καινούρια μονοπάτια, επηρεασμένος φυσικές από τις νοσταλγικές της ρίζες, αλλά εντάσσοντάς τη στη σφαίρα της σύγχρονης cult μόδας.

Τα σχέδιά του για την Courrèges είναι τολμηρά, αλλά και προσιτά, και σίγουρα μπορούμε να φανταστούμε κάτι αντίστοιχο και για τον οίκο Gaultier, που παραμένει πιστός στα θεατρικά, εκκεντρικά items, έχοντας ξεχωρίσει εδώ και δεκαετίες για τη σχεδιαστική φιλοσοφία του.

1365270.jpg


Ο ίδιος ο Gaultier είναι ενθουσιασμένος για την επιλογή του Di Felice. Γνωρίζοντας την τόλμη και τη δημιουργικότητα του σχεδιαστή, ο Γάλλος fashion designer δήλωσε στο WWD ότι «ο Di Felice είναι ο ιδανικός για να δώσει νέα ζωή στο καθιερωμένο στιλ του οίκου, διατηρώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό τολμηρό πνεύμα του».

Αυτός ο νέος ρόλος αποτελεί ένα συναρπαστικό ξεκίνημα για τον Di Felice. Ενώ η δουλειά του στην Courrèges επικεντρώθηκε σε wearable και μοντέρνα κομμάτια, ο κόσμος της υψηλής ραπτικής προσφέρει μια γκάμα για αχαλίνωτη δημιουργικότητα κι εξερεύνηση. Η επερχόμενη συλλογή υπόσχεται να είναι ένα μοναδικό μείγμα των σύγχρονων ευαισθησιών του Di Felice και της καθιερωμένης οπτικής του Gaultier - ένα μοναδικό collab μεταξύ δύο οραματιστών σχεδιαστών.

Η προσμονή γύρω από τη συλλογή είναι αισθητή. Οι λάτρεις της μόδας ανυπομονούν να δουν πώς ο Di Felice θα μεταφράσει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του Gaultier, όπως το ανατρεπτικό παιχνίδι με τα φύλα και την αγάπη του για τις ρίγες, σε μια σύγχρονη συλλογή. Θα ενσωματώσει την ξεχωριστή ταυτότητα του Courrèges στον φουτουρισμό και τα γεωμετρικά σχήματα; Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτού του mix; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που επικρατούν γύρω από την επερχόμενη επίδειξη.

0c932e4f969236b2557f55ccf0b7152f.jpg


Η συλλογή αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της επόμενης Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 έως τις 27 Ιουνίου. Δεδομένης της καταξίωσης των δύο σχεδιαστών και της μοναδικής συλλογικής ιδέας, το πολυαναμενόμενο show είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει κορυφαία στιγμή στον κόσμο της μόδας για ολόκληρη τη χρονιά. Με τον Di Felice στο τιμόνι, το μέλλον της Jean Paul Gaultier Couture υπόσχεται να είναι το ίδιο τολμηρό και καινοτόμο, όπως πάντα άλλωστε.