fbpixel

Search icon
Search
Paris Haute Couture SS24: Το artistic Valentino show και το εντυπωσιακό fashion collaboration του Jean Paul Gaultier
TRENDS & CATWALKS

Paris Haute Couture SS24: Το artistic Valentino show και το εντυπωσιακό fashion collaboration του Jean Paul Gaultier

Οι haute couture επιδείξεις που μας εντυπωσίασαν!


H Eβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία, ενώ πολλοί designers εντυπωσιάζουν παρουσιάζοντας τις πιο ονειρεμένες haute couture δημιουργίες τους, καθώς στα front rows κάθονται οι πιο επιτυχημένοι A-listers! 

Valentino Haute Couture Week SS'24

Αυτή τη σεζόν, ο Valentino επέλεξε το ιδιωτικό σαλόνι της Place Vendôme ως σκηνικό για να παρουσιάσει την καινούρια του SS24 Haute Couture συλλογή. Ο οίκος επαναπροσδιόρισε τα όρια της υψηλής ραπτικής από πέρυσι κιόλας, μετατρέποντας το μετάξι και τις χάντρες σε trompe-l'oeil denim. Συνεχίζοντας σε αυτή την αισθητική, ο Piccioli χρησιμοποιεί την έννοια "haute couture για" να δημιουργήσει ένα show. Προβάλλοντας τις δυνατότητες του ατελιέ του, ακόμη και κάτι το συνηθισμένο μπορεί να εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερη δημιουργία πρωτοτυπίας και ομορφιάς. Κάθε κομμάτι είναι προσιτό στη γυναίκα του Valentino και τη βοηθάει να αναδείξει τον πραγματικό εαυτό της, όπως αυτήν τον ονειρεύεται. 

valentino-haute-couture-ss24-5.webp
valentino-haute-couture-ss24-8.webp

Με αυτό το σκεπτικό, η συλλογή δίνει έμφαση στην ουσία της σχεδιαστικής αριστείας. Η collcection "Le Salon" προωθεί την υψηλή τεχνική σχεδιασμού, παρουσιάζοντας μια «έκρηξη» δεξιοτεχνίας με μοναδικό υφάσματα και εκλεπτυσμένο design. Όσον αφορά τις σιλουέτες συνολικά, παρατηρήσαμε μια πληθωρικότητα στα πολύχρωμα φορέματα, κοστούμια και δημιουργίες που μπορούν να απευθυνθούν σε όλα τα φύλα - σχεδόν unisex. Ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Pierpaolo Piccioli, κατά καιρούς, είναι γνωστό ότι επικεντρώνεται σε μια σειρά από έντονες και φωτεινές αποχρώσεις - και αυτή η συλλογή δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

valentino-haute-couture-ss24-11.webp
valentino-haute-couture-ss24-3.webp

Υπήρχαν τυρκουάζ και πορτοκαλί φορέματα ντραπέ, ροδοκόκκινες κάπες, κίτρινα παλτό και πουκάμισα, πράσινα off-the-shoulder tops, και ποικιλία στις υφές. Πληθωρικές φούστες πρωταγωνίστησαν σε έντονο μπλε χρώμα, ενώ μια σειρά από μακριά γιλέκα χρησίμευσαν τόσο ως over tops όσο και ως statement κομμάτια ενός συνόλου. Τα αξεσουάρ και το styling ολοκλήρωσαν τα looks στο runway κι έκαναν τη συλλογή να μοιάζει tailormade και προσωπική. Ανάμεσα σε αυτά ήταν μεταλλικές ζώνες, opera gloves, χρυσές μανσέτες και εντυπωσιακά σκουλαρίκια. 

Ανάμεσα στις διάσημες καλεσμένες που παρακολούθησαν το show στο front row έλαμψαν οι Florence Pugh και Kylie Jenner (μαζί με την κόρη της, Stormi Webster, και την Kris Jenner με το σύντροφό της).

Jean Paul Gaultier Haute Couture Week SS'24

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε: Το ντεμπούτο της Simone Rocha στην υψηλή ραπτική. Η αγαπημένη Ιρλανδή δημιουργός αποκαλύφθηκε ως guest designer για τη συλλογή της Άνοιξης 2024 του Jean Paul Gaultier τον περασμένο Σεπτέμβριο και η αναμονή και οι προσδοκίες ήταν υψηλές! 

screenshot-2024-01-25-at-121349-pm.png
screenshot-2024-01-25-at-121420-pm.png
screenshot-2024-01-25-at-121414-pm.png

Είναι εκείνη, η σπάνια collection, όπου κάθε εμφάνιση αποτελεί σημείο συζήτησης. Ειδικά με αυτό το μοντέλο συνεργασίας που εισήγαγε ο Jean Paul Gaultier, κάθε επίδειξη θυμίζει ένα καλά ενορχηστρωμένο παιχνίδι μόδας, κατά το οποίο προσπαθούμε να εντοπίσουμε από ποια fashion archives και εμβληματικά κομμάτια παλαιότερων συλλογών προέρχονται τα new designs στο runway. 

Η Rocha επανερμηνεύει το Gaultier κορσέ με στοιχεία κορδονιών που είναι δεμένα λίγο πιο χαλαρά και κορδέλες που κρέμονται. Υπάρχουν navy στοιχεία, όπως καπέλα με κόκκινα λουλούδια από πέτρες -μία λεπτομέρεια που φωνάζει Simone Rocha- και μαρινιέρες κατασκευασμένες από κορδέλες. Φυσικά, το κωνικό σουτιέν κάνει την εμφάνισή του - σε πολλαπλές μορφές: προεξέχει από ένα μαύρο σακάκι σμόκιν ή πρωταγωνιστεί σ' ένα ροδακινί μεταξωτό φόρεμα.

screenshot-2024-01-25-at-121357-pm.png
screenshot-2024-01-25-at-121406-pm.png

Οι πιστοί fans της Simone Rocha θα αναγνωρίσουν την αλάνθαστη σχεδιαστική γλώσσα της. Ωστόσο, εδώ είναι πιο σκληρή, σε σύγκριση με τα ready-to-wear κομμάτια της. Συνεργαζόμενη με ένα ατελιέ υψηλής ραπτικής, η Rocha προωθεί ακόμα περισσότερο τις ιδέες με τις οποίες έχει δουλέψει στο παρελθόν - όπως οι όγκοι, το layering και τα διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία, επανερμηνεύοντας τις πιο κλασικές δημιουργίες της.