fbpixel

Search icon
Search
Ποιο νησί της Ισπανίας είναι ιδανικό για εσάς;
TRAVEL

Ποιο νησί της Ισπανίας είναι ιδανικό για εσάς;

Ο απόλυτος οδηγός για να το ανακαλύψετε


Για ήλιο, θάλασσα, καλό φαγητό και απολαυστικό κρασί, τα ισπανικά νησιά είναι η απόλυτη απόδραση - για να μην αναφέρουμε το τέλειο μείγμα πολιτισμού και χαλάρωσης. Αλλά ποιο να επιλέξετε; Χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας για να βρείτε το ιδανικό για εσάς!

Για foodies & winelovers - Mallorca

shutterstock-1473983906.jpg

Ξεχάστε τις προκαταλήψεις που μπορεί να έχετε για πάρτι στους δρόμους του Μαγκαλιούφ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα τελευταία χρόνια, η Μαγιόρκα έχει εξελιχθεί και, αν θέλετε να ζήσετε μερικές ημέρες γκουρμέ εμπειριών, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη εποχή για μια γαστρονομική περιήγηση στο νησί χάρη στον αριθμό των βραβευμένων με αστέρια Michelin εστιατορίων και των εκλεπτυσμένων tapas bars που έχουν ξεφυτρώσει. Υπάρχει επίσης ένα πλήθος από κομψά, νέα μπουτίκ ξενοδοχεία για να κάνετε κράτηση και οινοποιεία για να επισκεφθείτε.

Τα αγαπημένα μας εστιατόρια

Ο Fernando Perez Arellano είναι ο μοναδικός σεφ των Βαλεαρίδων με δύο αστέρια Michelin και σας εγγυάται μια γαστρονομική περιπέτεια στο εστιατόριό του, Zaranda, το οποίο έχει πλέον μεταφερθεί στο Hotel Es Princep της Πάλμα. Τα τρία μενού γευσιγνωσίας περιλαμβάνουν εκλεκτικές ερμηνείες παραδοσιακών ισπανικών πιάτων - ξεχωρίζουν το μαύρο αυγό ποσέ με κρεμώδη πουρέ λευκού κρεμμυδιού και χαβιάρι σουπιάς και το αρνίσιο φιλέτο μεργκιές με ψητά αντίδια, εσπεριδοειδή και raz el hanout.

Ο Eddie Hart, ένας από τους ιδρυτές των εστιατορίων Barrafina στο Λονδίνο, είναι ο άνθρωπος πίσω από το El Camino στην Πάλμα, όπου οι σεφ προμηθεύονται τα καλύτερα προϊόντα, αλλαντικά και τυριά από τις τοπικές αγορές και προμηθευτές για να δημιουργήσουν ένα μενού με πιάτα που μοιράζονται και καθημερινές σπεσιαλιτέ. Όπως και στο Barrafina, δεν υπάρχουν κρατήσεις, οπότε προετοιμαστείτε να πάτε νωρίς και να μπείτε στην ουρά.

snapinstaapp-317765624-665326355129614-2102637709085223207-n-1080.jpg

Το El Txoko de Martin βρίσκεται σε μια μοντέρνα περιοχή της Πάλμα και είναι ένα ανεπίσημο εστιατόριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τη μαγειρική του κορυφαίου σεφ Martín Berasategui. Το μενού του περιλαμβάνει μια επιλογή από τάπας και μερικά πιο περίτεχνα πιάτα, με το σπιτικό ρολό αστακού σε μπριός με λαχανοσαλάτα και το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι γάλακτος να είναι από τα αγαπημένα μας.

Οινοποιεία που αξίζει να επισκεφθείτε

Η οινοποιία στη Μαγιόρκα χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά οι αμπελώνες καταστράφηκαν από τη φυλλοξήρα στα τέλη του 19ου αιώνα και δεν ξαναφυτεύτηκαν μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα. Σήμερα, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός μικρών οινοποιείων διάσπαρτων σε όλο το νησί που αξίζει να επισκεφθείτε. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής: Το Can Majoral στην Algaída, το Can Axartell κοντά στην Pollença, το οποίο είναι επίσης γνωστό για το ελαιόλαδό του, και το Vinyes Mortitx στην Escorca. Φροντίστε να κλείσετε τις επισκέψεις και τις γευστικές δοκιμές σας εκ των προτέρων.

Για χαλάρωση και ευεξία - Ibiza

shutterstock-1315228346.jpg

Η Ίμπιζα έχει γνωρίσει μια έκρηξη ξενοδοχείων την τελευταία δεκαετία, με πολλά από αυτά να επικεντρώνονται στην ευεξία - οπότε είναι το ιδανικό μέρος για να την επισκεφθείτε αν χρειάζεστε μια επανεκκίνηση. Παρόλο που μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί στην Ίμπιζα, υπάρχει και μια ήσυχη πλευρά του νησιού που αξίζει να εξερευνήσετε, ειδικά επειδή η διαδρομή από τη μια άκρη στην άλλη διαρκεί μόλις μία ώρα. Αναζητήστε τις γοητευτικές πόλεις και χωριά στην ενδοχώρα, όπως το Sant Josep de sa Talaia και το San Gertrudis, και τις πολλές παρθένες παραλίες, όπως οι Aguas Blancas και Cala Xaracca στα βόρεια, και οι Cala Conta και Cala Saladeta στα δυτικά. Ενώ το νότιο τμήμα του νησιού τείνει να είναι πιο πολυσύχναστο, οι παραλίες εδώ είναι, όπως είναι αναμενόμενο, εκπληκτικές - η Cala d'Hort και η Playa d'en Bossa είναι δύο από τις αγαπημένες μας εκτός εποχής. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την ιστορική συνοικία της πόλης της Ίμπιζα, που βρίσκεται πίσω από τα μεσαιωνικά τείχη - τα πλακόστρωτα δρομάκια σφύζουν από χαριτωμένα καταστήματα με είδη σπιτιού, υπέροχες μπουτίκ και πολυσύχναστα εστιατόρια και μπαρ.

Τα ιδανικά μέρη για ανανέωση 

Αφού άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικά χρόνια, το Six Senses έχει εδραιωθεί ως η υπερ-πολυτελής επιλογή για τις εμπειρίες σπα, τα retreats γιόγκα και μια σειρά από θεραπείες, από αποτοξίνωση μέχρι ηχοθεραπεία. Νέο φέτος είναι το RoseBar, ένα κλαμπ ευεξίας με μόνιμο γιατρό και υπερσύγχρονη τεχνολογία, όπως θάλαμοι κρυοθεραπείας, σάουνες υπερύθρων, κρύες πισίνες και εργαλεία βιοεξυγίανσης. Επίσης, νέα είναι και τα καταφύγια ευεξίας για ταξίδια Σαββατοκύριακου ή εβδομάδας, καθώς και φρέσκες γευστικές προτάσεις, όπως το μεσογειακό εστιατόριο North με επικεφαλής τον σεφ Eyal Shani, ένα μενού εμπνευσμένο από την ιταλική κουζίνα στο The Orchard και ισπανικά πιάτα στο La Plaza.

snapinstaapp-330319071-1551911405288259-5822058125947842112-n-1080.jpg

Tο ακίνητο βρίσκεται στο ήσυχο βόρειο άκρο του νησιού και εκτείνεται σε 20 στρέμματα, με απαράμιλλη θέα στη θάλασσα και άμεση πρόσβαση σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους της Ίμπιζα, την Cala Xarraca. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε καταπραϋντικές ουδέτερες αποχρώσεις, τα μπάνια διαθέτουν walk-in ντους και μπουρνούζια της ιταλικής μάρκας La DoubleJ, ενώ τα μίνι μπαρ είναι εφοδιασμένα με υγιεινές μάρκες, όπως συμπληρώματα μανιταριών και αφρώδη ποτά με CBD.

Για λάτρεις των τεχνών - Menorca

shutterstock-2049153338.jpg

Πιο ήσυχη από τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, αλλά εξίσου όμορφη, η Μινόρκα διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για αξέχαστες διακοπές, με εξαιρετικό φαγητό και κομψά ξενοδοχεία. Αλλά μετά τα εγκαίνια του κέντρου τέχνης Hauser & Wirth πριν από δύο χρόνια, το νησί έχει πλέον μπει στη μικρή μαύρη βίβλο των must επισκέψεων των λάτρεις της τέχνης.

Worth visiting 

Σε ένα πρώην ναυτικό νοσοκομείο του 18ου αιώνα που χτίστηκε από τους Βρετανούς στο Isla del Rey στο λιμάνι του Mahón, θα βρείτε έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο που παρουσιάζει σύγχρονους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μια υπαίθρια διαδρομή γλυπτικής, ένα εστιατόριο, ένα κατάστημα και έναν κήπο με ενδημικά λουλούδια του Piet Outdolf, γνωστού από το High Line της Νέας Υόρκης, ο οποίος δούλεψε και στο φυλάκιο του Hauser & Wirth στο Somerset. Τα υπαίθρια γλυπτά περιλαμβάνουν έργα των Stefan Brüggemann, Hans Josephsohn, Paul McCarthy, Eduardo Chillida, Matin Creed και Laia Estruch. Ο εσωτερικός εκθεσιακός χώρος παρουσιάζει επί του παρόντος (έως το τέλος Οκτωβρίου) τα έργα της καλλιτέχνιδας Christina Quarles με έδρα το Λος Άντζελες- υπάρχει επίσης μια έκθεση με τίτλο "Μετά τη Μεσόγειο", στην οποία παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών που κατάγονται ή εργάζονται σε περιοχές που συνορεύουν με τη Μεσόγειο, όπως η Ισπανία, η Αλβανία, το Μαρόκο και ο Λίβανος. Φροντίστε να κλείσετε τραπέζι στην Cantina, το μπιστρό όπου μπορείτε να απολαύσετε εποχιακά πιάτα κοινής χρήσης με λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια και ψητά κρέατα, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών κάτω από τη σκιά των ελαιόδεντρων.

shutterstock-2182975125.jpg

Άλλα μουσεία που αξίζει να επισκεφθείτε στο Μαχόν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, είναι το Μουσείο της Μινόρκα για ένα ταξίδι στην ιστορία του νησιού, το κέντρο τέχνης Ca n'Oliver για χαρακτικά και διακοσμητικές τέχνες από τον 18ο έως τον 21ο αιώνα και η Galería Cahón για σύγχρονη τέχνη από Ισπανούς και διεθνείς καλλιτέχνες. Σε άλλα σημεία του νησιού, μπορείτε να δείτε μια συλλογή σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες διεθνώς αναγνωρισμένους όπως ο Joan Miró και ο Miquel Barceló στο Loac στην πόλη Alaior.

Για τους beach lovers - Formentera

shutterstock-1662209386.jpg

Με τις καλύτερες παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά στις Βαλεαρίδες, η Φορμεντέρα είναι σαν ένας άλλος κόσμος, αλλά απέχει μόλις 20 λεπτά με το πλοίο από την πόλη της Ίμπιζα. Το νησί είναι σε μεγάλο βαθμό μη ανεπτυγμένο και οι ντόπιοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βιώσιμο περιβάλλον τους -περισσότερο από το 70% της γης προστατεύεται και η χρήση των αυτοκινήτων είναι περιορισμένη- οπότε το ποδήλατο ή το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε.

Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

shutterstock-1265193811.jpg

H Platja de Ses Illetes στο βόρειο τμήμα του νησιού είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες και προσφέρεται για κολύμπι με αναπνευστήρα και καταδύσεις, αλλά, καθώς είναι η πιο κοντινή στο λιμάνι, μπορεί να είναι γεμάτη με ημερήσιους επισκέπτες. Άλλες δημοφιλείς παραλίες είναι η Platja de Llevant στα βόρεια, η οποία είναι καλή για surfing αλλά η θάλασσα τείνει να είναι λίγο πιο φουρτουνιασμένη, και η Platja de Migjorn, η οποία εκτείνεται σε μεγάλο μέρος της νότιας ακτής με 5 χιλιόμετρα αμμώδεις όρμους και υπέροχα προστατευμένα σημεία.

Τελικά ποιο είναι το ισπανικό νησί που σας ταιριάζει;