fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

POINT OF VIEW

Jenny

POINT OF VIEW

Η Τζένη Μπαλατσινού 
καταγράφει την καθημερινότητα 
με τη δική της προσωπική ματιά.

Η φράση «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» είναι από τις ουσιαστικότερες ρήσεις  και τελικά πολύ σημαντικό να την έχουμε κατά νου σε κάθε μικρή και καθημερινή μας  πράξη ή συνήθεια. Όλα όσα κάνουμε τα χρόνια που είμαστε μικροί, είναι αυτά για τα οποία θα χαιρόμαστε ή θα μετανιώνουμε όταν μεγαλώσουμε. Το παράδοξο Top 10 που ακολουθεί είναι το αποτέλεσμα μιας κουβέντας με φίλους. Έτσι, κατέγραψα μια mini στατιστική έρευνα σχετικά με όλα όσα θα κάνουν πιθανόν πολλούς από εμάς να κοιτάξουν πίσω και να ευχηθούν να γύριζαν τον χρόνο από την αρχή! 

1.  Έκανες πολλές «κοπάνες» από το γυμναστήριο. Ξέρουμε καλά τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης, μα δεν είναι λίγες οι φορές που προτιμάμε τη ραστώνη.
2. Θα ευχόσουν να ήσουν πάντα σχολαστική στη χρήση αντηλιακού και στην  ενυδάτωση που αμελούσες μερικές φορές. Όταν οι πρώτες ρυτίδες ή πανάδες εμφανιστούν, κοιτάζοντας πίσω θα ξέρεις τι έφταιξε.
3. Θα ολοκλήρωνες όλα όσα ξεκίνησες μα δεν τελείωσες, όπως τυχόν σπουδές, ξένες γλώσσες ή κάποια μαθήματα χορού που άφησες στη μέση χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο.
4. Θα ήθελες να έχεις κάνει όλα όσα σου άρεσαν πραγματικά. Το σίγουρο είναι πως  οι περισσότεροι θα ευχόμασταν να γυρνούσε ο χρόνος πίσω και να είχαμε κάνει περισσότερα ταξίδια, να είχαμε πατήσει περισσότερα χώματα και να μη βάζαμε συνεχώς άλλες προτεραιότητες.μπορούν να σας φτιάξουν για τα καλά τη διάθεση.
5. Θα γελούσες με όλο το μάταιο άγχος που σε κυρίευε και στοίχειωνε τον ύπνο σου, τότε που η απόσταση του χρόνου θα έχει προσδώσει στο άρρωστο αυτό συναίσθημα την πραγματική του ανούσια διάσταση.
6. Άπειρες εργασιακές ώρες… Ο χρόνος που θα έπρεπε ν’ αφιερώσουμε στους αγαπημένους μας και πόσο μάλλον στα παιδιά μας είναι ασύγκριτα πιο πολύτιμος από τις αβάσταχτες υπερωρίες χωρίς νόημα. 
7. Τέλος, θα ήθελες να έχεις πει εγκαίρως κι επαρκώς «σ' αγαπώ» σε αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά σου.
8. Θα ήθελες να μην έχεις παραμείνει σε μια προβληματική σχέση ή δουλειά είτε από  συνήθεια είτε από ανάγκη. Όταν τα πράγματα είναι ανυπόφορα, η ψευδαίσθηση της ασφάλειας που μας προσφέρουν είναι ικανή να μας αφαιρέσει το μεδούλι της  ύπαρξής μας. Ήρθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο για ν’ απολαμβάνουμε και όχι για να καταπιεζόμαστε.
9. Μακάρι να μη φοβόσουν τη δοκιμή νέων πραγμάτων και ν’ αντιμετώπιζες τις  αλλαγές ως ευκαιρίες για κάτι καινούριο -και ίσως καλύτερο- κι όχι σαν ένα  τεράστιο πρόβλημα.
10. Θα ευχόσουν να μη σ’ ένοιαζε τελικά τόσο πολύ η γνώμη των άλλων.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ

GLOW LOVES

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Θυμόμαστε την αριστουργηματική πορεία του θρυλικού ποιητή από τη Θεσσαλονίκη που έφυγε χθες από τη ζωή
ARTS & CULTURE

Ντίνος Χριστιανόπουλος: Θυμόμαστε την αριστουργηματική πορεία του θρυλικού ποιητή από τη Θεσσαλονίκη που έφυγε χθες από τη ζωή