fbpixel

Search icon
Search
Ποια είναι τα οφέλη που έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα για την επιδερμίδα σας;
HEALTH

Ποια είναι τα οφέλη που έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα για την επιδερμίδα σας;

5 φρούτα του καλοκαιριού που υπόσχονται τα καλύτερα αποτελέσματα για glowy επιδερμίδα


Η καλοκαιρινή περίοδος έρχεται με μια πληθώρα νόστιμων φρούτων που είναι ευεργετικά για να μας κρατούν δροσερούς από μέσα, αλλά κρατώντας και τα προβλήματα του δέρματος μακριά. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία του καιρού και η φωτεινή ηλιοφάνεια όμως αποτελούν σκληρές καιρικές συνθήκες, που μπορούν να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης και του ερεθισμού του δέρματος. Προσπαθούμε, λοιπόν, να διατηρήσουμε το σώμα μας δροσερό και το δέρμα μας καθαρό και λαμπερό.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά είδη ρουτίνας περιποίησης και ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που μπορούν να μας βοηθήσουν με όλα αυτά, ωστόσο η σωστή διατροφή είναι η αρχή και το τέλος για τη διατήρηση της υγείας και της λάμψης του δέρματος. Υπάρχουν τόσα πολλά εποχιακά φρούτα και λαχανικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση και την αναπλήρωση των χαμένων θρεπτικών συστατικών της καλοκαιρινής μας διατροφής. Αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ελαστικού και λαμπερού δέρματος που είναι δυνατό από μέσα.

Αυτά είναι τα 5 φρούτα που πρέπει να τρώτε για υγιές και λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι!

1. Καρπούζι

shutterstock-311936699.jpg

Όσο περισσότερο νερό καταναλώνετε την καλοκαιρινή περίοδο, τόσο το καλύτερο για το δέρμα σας. Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ενυδατικά καλοκαιρινά φρούτα που περιέχει έως και 94% νερό. Διατηρεί το δέρμα σας ελαστικό και μπορεί να προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο δροσιάς στην καλοκαιρινή σας διατροφή. Προσφέρει επίσης φυσική προστασία από τον ήλιο και την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία που έχει για το δέρμα. Ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνετε τους μήνες που ωριμάζει.

2. Παπάγια

shutterstock-2321731601.jpg

Η παπάγια είναι ίσως ένα από τα πιο θαυματουργά συστατικά της φύσης για το δέρμα. Είναι γεμάτη νερό και θρεπτικά συστατικά φιλικά προς το δέρμα. Φρούτα όπως η παπάγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής της ακμής και βρίσκεται σε πολλούς ορούς περιποίησης του δέρματος. Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι γνωστή ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, κάτι απαραίτητο τους καλοκαιρινούς μήνες μετά από την έκθεση στον ήλιο.

3. Μάνγκο

shutterstock-2177061941.jpg

Το μάνγκο είναι και πάλι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Α, οι οποίες ενισχύουν την υγεία του δέρματος και βελτιώνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που προσφέρουν ανακούφιση από την επαναλαμβανόμενη ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Προσέξτε όμως, καθώς οι ειδικοί συνιστούν να μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση μάνγκο, καθώς σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε μικρά ξεσπάσματα του δέρματος!

4. Ανανάς

shutterstock-2282615239.jpg

Όταν πρόκειται για φρέσκο και ώριμο ανανά, ποιος μπορεί να αντισταθεί να δοκιμάσει; Αυτό το τροπικό φρούτο δεν είναι απλώς εξαιρετικά νόστιμο, αλλά είναι επίσης φορτωμένο με θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν για καλή υγεία. Μια μόνο μερίδα ανανά 100 γραμμαρίων μπορεί να καλύψει έως και το 79% της ημερήσιας απαιτούμενης πρόσληψης βιταμίνης C. Περιέχει επίσης βρομελαϊνη, ένα αντιφλεγμονώδες ένζυμο που έχει οφέλη για την υγεία του δέρματος αλλά και των μαλλιών.

5. Πεπόνι

shutterstock-2167406075.jpg

Με άφθονη περιεκτικότητα σε νερό και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το πεπόνι είναι ένα καλοκαιρινό must-try φρούτο. Το πεπόνι, όποια ποικιλία κι αν καταναλώνετε, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του δέρματός σας. Περιέχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που μπορούν να ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού.