fbpixel

Search icon
Search
Ποια είναι τα φρούτα που χτίζουν τους μύες στο σώμα μας;
WELLNESS

Ποια είναι τα φρούτα που χτίζουν τους μύες στο σώμα μας;

Τα φρούτα σίγουρα αποτελούν ένα δροσερό και βιταμινούχο snack, αλλά λειτουργούν ιδανικά και για το χτίσιμο των μυών μας


Που πάει άραγε το μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε ποιες τροφές θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε τους μύες του σώματός μας; Νομίζω πως οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τροφές όπως το κοτόπουλο και τα αυγά, σίγουρα όχι όμως τα φρούτα. Κακώς! Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για μία ισορροπημένη διατροφή και αν θέλετε να χτίσετε τους μύες σας και να διαθέτετε περισσότερη ενέργεια για την γυμναστική σας, πρέπει οπωσδήποτε να τα συμπεριλάβετε στις καθημερινές σας διατροφικές επιλογές!

Πρώτα από όλα, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που πλησιάζουν εμφανίζονται ακόμα περισσότερες και ίσως οι αγαπημένες μας, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, τα σταφύλια και τα σύκα. Θα επικεντρωθούμε όμως στα φρούτα τα οποία μπορούν να μας παρέχουν τα απαραίτητα συστατικά για να χτίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τους μύες μας και να αυξήσουμε τις αποδώσεις μας στο γυμναστήριο.

shutterstock-2030557862.jpg

Βέβαια, για να επιτευχθεί ο σκοπός μας αυτός πρέπει να προσέχουμε πολύ το timing της κατανάλωσης των φρούτων. Συγκεκριμένα, για να διατηρηθεί ή να αυξηθεί η μυϊκή μας μάζα και η ποσότητα ενέργειάς μας, τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται το πρωί, πριν αλλά και μετά το γυμναστήριο.

Ας δούμε ποια είναι αυτά και ποιοι συνδυασμοί τους θα μας αποφέρουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα!

Πορτοκάλια 

Το πορτοκάλι λειτουργεί φανταστικά ως snack μισή ώρα πριν την προπόνησή, καθώς αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες. Ακόμα, η βιταμίνη C που περιέχει το πορτοκάλι διατηρεί το το νιτρικό οξείδιο στο σύστημά σας από το να εξαντληθεί και ενισχύει τη ροή του αίματος, γεγονός που συμβάλλει στην διατήρηση της μυϊκής μάζας, καθώς παρέχει οξυγόνο στις ομάδες μυών.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτικά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Το καλύτερο timing για την κατανάλωσή τους είναι μετά το γυμναστήριο για να ενισχυθεί η διαδικασία ανάκτησης των μυών και η μείωση της φλεγμονής.

shutterstock-1376235665.jpg

Μήλα

Το καθημερινό μας μήλο συμβάλλει στη διαδικασία του στεγνώματος στο σώμα μας. Τα μήλα βελτιώνουν τη λειτουργεία της καρδιάς, αλλά και των κυττάρων και τα βέλτιστα αποτελέσματά τους παρατηρούνται όταν η κατανάλωσή τους γίνεται πριν την προπόνηση. 

Καρπούζι

Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού είναι γεμάτο με αμινοξέα που βοηθάνε στην αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και έτσι αναπτύσσεται και διατηρείται η μυϊκή μάζα, ενώ ταυτόχρονα είναι δροσερό και πεντανόστιμο.

shutterstock-1434233789.jpg

Ανανάς

Άλλο ένα φρούτο που μας προσφέρει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά, αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και πλήθος από βιταμίνες. Η κατανάλωσή του μετά την προπόνηση ενισχύει την ανάκτηση των μυών και βελτιώνει γενικότερα το σύνολο της υγείας.

Πεπόνι

Το πεπόνι είναι ιδανικό φρούτο για το χτίσιμο των μυών και για την αυξημένη ενέργεια. Λειτουργεί τέλεια ως πρωινό με άδειο στομάχι ή ακόμη και μετά το γυμναστήριο.

Μπανάνα 

Η μπανάνα είναι αγαπημένο φρούτο και η κατανάλωσή της λειτουργεί για την οικοδόμηση, τη συντήρηση, και την ενίσχυση των μυών, καθώς περιέχει κάλιο. Διατηρούν τα επίπεδα του γλυκογόνου σταθερά, προλαμβάνοντας βλάβες των μυών και μπορούν να βρίσκονται στην τσάντα μας για mid-day snack.

shutterstock-1993444553.jpg

Φράουλες

Απαραίτητο συστατικό για κάθε pre αλλά και after work out smoothie! Οι φράουλες είναι ένα φρούτο που ακμάζει αυτή την εποχή και λειτουργεί ως το ιδανικό snack, που καλύπτει την πείνα μας και μας βοηθάει ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την ενέργειά μας και να συντηρήσουμε τους μύες μας κατά την διάρκεια των προπονήσεων.

Βατόμουρα 

Τα βατόμουρα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τις φράουλες και με τη σειρά τους μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε την υγεία του σώματός μας και να αναδομήσουμε την μυϊκή μας μάζα.