fbpixel

Search icon
Search
Αισθάνεστε κόπωση; 6 φρούτα της άνοιξης που θα ανεβάσουν τα χαμηλά επίπεδα ενέργειάς σας
WELLNESS

Αισθάνεστε κόπωση; 6 φρούτα της άνοιξης που θα ανεβάσουν τα χαμηλά επίπεδα ενέργειάς σας

Και πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας


Τα αντιοξειδωτικά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τον οργανισμό μας, καθώς είναι οι φυσικές ουσίες των τροφίμων, οι οποίες είναι ωφέλιμες κι εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων. H καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων, μειώνοντας τη συσσώρευση αιμοπεταλίων. Την άνοιξη είναι πολλές οι επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας αγαπημένη. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα φρούτα της εποχής που πρέπει να εντάξετε τώρα στη διατροφή σας.

Φράουλες

shutterstock-1402565264.jpg

Οι φράουλες είναι ίσως το πιο αγαπημένο μας ανοιξιάτικο φρούτο και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να τις εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας. Είναι πλούσιες σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνη C. Οι ιδιότητές τους ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην λειτουργία της καρδιάς, στην μείωση της χοληστερόλης και έχουν καθαρτική και διουρητική δράση.


Κόκκινα raspberries

shutterstock-2176434845.jpg

Πλήρη από θρεπτικές ουσίες, οι οποίες ωφελούν στο μέγιστο τον οργανισμό, τα σμέουρα ενισχύουν την πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν από ορισμένες ασθένειες και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ιδανική προσθήκη για να το γιαούρτι σας, καθώς και για μοναδικούς συνδυασμούς με άλλα φρούτα.


Grapefruit

shutterstock-1292867065.jpg

Το μισό grapefruit περιέχει μόνο 39 θερμίδες, αλλά παρέχει το 65% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (RDI) της βιταμίνης C ενώ οι κόκκινες ποικιλίες παρέχουν το 28% της βιταμίνης Α. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), που σημαίνει ότι «απελευθερώνει» τη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος πιο αργά. Λέγεται ότι μια δίαιτα χαμηλού GI μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση αυτού, αν και τα στοιχεία είναι ακόμη περιορισμένα.


Βερίκοκα

shutterstock-455274628.jpg

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β3, C, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και οι θερμίδες ανέρχονται σε χαμηλό ποσοστό, για παράδειγμα σε 100 γραμμάρια αντιστοιχούν περίπου 47 θερμίδες. Οι ιδιότητές τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για την υγεία των ματιών λόγω της βιταμίνης Α, έχουν αντικαρκινική δράση-προστατεύουν τον οργανισμό από το καρκίνο του προστάτη- και βοηθούν στη πεπτική υγεία του συστήματος και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.


Mango

shutterstock-1012121011.jpg

Το mango περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο. Θεωρείται από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά στην αγορά, καθώς αποτελείται από βήτα καροτένιο και λυκοπένιο, ισχυρά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν και προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από την τυχόν οξείδωσή τους.


Κεράσια

shutterstock-444430258.jpg

Ένα μπολ από κεράσια μπορεί να σας προσφέρει υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C, ασβεστίου και φωσφόρου. Επίσης, μελέτες τούς προσδίδουν αντισηπτική δράση ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις. Προτιμήστε τα κυρίως μεταξύ των μηνών Μαΐου-Ιουνίου, καθώς είναι η καρδιά της εποχής τους.


Ροδάκινα

shutterstock-2337036587-1-Ylq6P.jpg

Πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες. Προστατεύουν από γαστρεντερικές διαταραχές, συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου και διαθέτουν και αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα βρίσκουμε προς το τέλος της άνοιξης και μπορούμε να τα απολαμβάνουμε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.