Είναι super cool, έχει street άρωμα και ξέρει πολύ καλά πως να μας χαρίζει την πιο γευστική παρέα από το πρωί μέχρι το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Η γαστρονομική κουλτούρα του "eating at the bar" έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντάς μας εντατικά μαθήματα στην απόλαυση γρήγορων, αλλά εκλεπτυσμένων πιάτων. Πλήρως εναρμονισμένο με την ταχύτητα της πόλης, το συγκεκριμένο trend κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς κεντρικός πυλώνας του είναι η value for money φιλοσοφία, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική εξυπηρέτηση και το άνετο και φιλικό περιβάλλον. Ένα αρκετά ριψοκίνδυνο εγχείρημα, που απαιτεί έρευνα, ευελιξία και συνεχή πειραματισμό ειδικά όσον αφορά στη διαχείριση της πρώτης ύλης. Η φράση που αντιπροσωπεύει τους περισσότερους chefs είναι ότι «πρέπει να εντυπωσιάσεις κάποιον μόνο με δύο μπουκιές».
Ένα ενδιαφέρον «πάντρεμα», που κατακτά την κορυφή του γαστρονομικού χάρτη της πόλης με οργανωμένα βήματα έχει κάνει με την απόλαυση της ethnic κουζίνας στη μπάρα. Στην πιο vivid πλευρά της, μας υποδέχονται trendy στέκια ethnic ταμπεραμέντου σερβίροντας μας σπάνιες νοστιμιές πολυ-πολιτισμικής ταυτότητας με τον ιδιαίτερο αυτό super fresh τρόπο. Εμείς ξεχωρίσαμε τα all-time-classic spots, αλλά και τις καινούργιες αφίξεις που μας ταξιδεύουν» σε διαφορετικούς προορισμούς με την προσωπική τους υπογραφή. Οι μπάρες τους μεταμορφώνονται στις ιδανικές βάσεις για μια μοναδική γευσιγνωσία, η οποία εξοικονομεί, ταυτόχρονα, χρόνο και χώρο.
Let's take a look together!
Cevicheria
Δημιουργικότητα, έμπνευση και φαντασία έχουν ανοίξει τον δρόμο για ένα αισθητηριακό ταξίδι στο μαγικό γαστρονομικό σύμπαν του Περού και της Ιαπωνίας. Στην αγαπημένη Αγορά Μοδιάνο, το εστιατόριο "Cevicheria" μας υπόσχεται μια ξεχωριστή fusion εμπειρία, χαρίζοντάς μας εκλεπτυσμένα dishes με μια δροσερή προσέγγιση. Σε μια μεγάλη μπάρα, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε μια σειρά από special επιλογές. Η οξύτητα από φρέσκα εσπεριδοειδή, αλλά και τα αρωματικά μπαχαρικά συνδυάζονται σε μια μοναδική πανδαισία γεύσεων, που θα αφήσει άναυδους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς foodies. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λαχταριστό σουβλάκι από φρέσκο χταπόδι και τραγανά tacos avocado και γαρίδα.
Info: Αγορά Μοδιανο, Ερμού 24 και, Βασ. Ηρακλειου 33, Instagram: @cevicheria.gr
Εl Burrito
Pop Art Vintage ατμόσφαιρα που γνωρίζει πολύ καλά πώς να μας ξεναγήσει στην wild ομορφιά της traditional γαστρονομικής κουλτούρας του Mexico. Στο "Εl Burrito" μπορούμε να καθίσουμε στο bar και να ακολουθήσουμε την "do it by locals" φιλοσοφία του. Κάθε dish αποτελεί και ένα μοναδικό do it like local μάθημα. Είναι σχεδόν ιεροσυλία να φύγουμε και να μην απολαύσουμε Flautas con carne Fajitas de pollo και Ensalada de Mango. Μια γλυκόξινη taste εμπειρία που θέλουμε να την δοκιμάσουμε ξανά!
Info: Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, Instagram: @elburrito.gr
Ιkigai The Dumpling Experience
Αποτελεί το πρώτο dumpling bar της πόλης που άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα και καθημερινά μας υποδέχεται, επίσης, στη γευστική γειτονιά της Αγοράς Μοδιάνο, αποκαλύπτοντάς μας το ιαπωνικό μυστικό του Ιkigai, της διαχρονικής, δηλαδή, παράδοσης για την κατάκτηση της μακροβιότητας. Στο ομώνυμο fresh spot, χειροποίητες traditional δημιουργίες μας περιμένουν σε μια πολύ ξεχωριστή τελετουργία αισθήσεων.
Info: Αγορά Μοδιανο, Ερμού 24 και, Βασ. Ηρακλειου 33, Instagram: @ikigaiproject.gr
Manoushi
Πλούσιες και νοσταλγικές μυρωδιές από βότανα και μπαχάρια μας καλούν στα γραφικά στενάκια του Λιβάνου. Στο "Manoushi", η γευσιγνωσία θυμίζει μια ιερή διαδικασία μύησης με την απλότητα και αγνότητα της πρώτης ύλης να αποτελούν τα κεντρικά κεφάλαιά της. Η μέρα μας μπορεί να ξεκινήσει διαφορετικά και να απολαύσουμε στη μπάρα με το αυθεντικό πρωινό αυτού του τόπου, με κυρίαρχα συστατικά το μανουσι με αυγά, ντομάτα και αγγούρι στο πλάι, γιαούρτι και λιβανέζικο ψωμί.
Info: Νικηφόρου Φωκά 3, Instagram: @manoushi_gr
Ramen Tales
Συνθέτει τη νέα ιαπωνική αίσθηση που κυριαρχεί στην πόλη, κατακτώντας όλο και περισσότερους οπαδούς. Το "Ramen Tales" θυμίζει ένα μικρό local στέκι, κατάλληλο για το lunch break της ημέρας. Αγαπημένες επιλογές για τους θερμούς λάτρεις της συγκεκριμένης γαστρονομικής ταυτότητας αποτελούν το shio ramen, που μας παρασέρνει με τον ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα των μανιταριών, του μαρινάτου αβγού και των μανιταριών, αλλά και τα homamade gyozas με μοσχαρίσια μάγουλα, ginger και σπιτική ponzu sauce.
Info: Αλ. Σβώλου 16, Instagram: @ramen.tales
Sushija
Διασχίζοντας τη Μητροπόλεως, η minimal ιαπωνική του ατμόσφαιρα και ο χαμηλός φωτισμός του μας προκαλούν σε ένα ξεχωριστό clean eating γαστρονομικό παιχνίδι. Στο bar του Sushija , η στιγμή της απόλυτης γευστικής έκρηξης πλησιάζει με πρωταγωνιστές το γλυκόξινο crunchy crispy duck που μπορούμε να το παντρέψουμε μοναδικά με ένα special μοριακό cocktail -surprise.
Info: Μητροπόλεως 70, Instagram: @sushijaofficial
Trata Tinned
Με ένα μοναδικό, ολόφρεσκο concept, η ομάδα της Trata φέρνει στην καρδιά της Μοδιάνο ένα 360°σημείο συνάντησης, που αγαπάμε να επιλέγουμε καθημερινά. Μπορούμε να καθίσουμε στο bar και να απολαύσουμε τις ιδιαίτερες συνταγές, που υπογράφει δημιουργικά ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης. Ένα mulitucultural γευστικό ταξίδι ξεκινάει μέσα από ξεχωριστά dishes, όπως η λαχταριστή τορτίγια με πικάντικη σαρδέλα.
Info: Ερμού 24 και, Βασ. Ηρακλειου 33. Facebook: @Trata.Greece, Instagram: @trata.greece
Enjoy!