fbpixel

Search icon
Search
Πιο καθαρός αέρας στο σπίτι με 6 υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου
HEALTH

Πιο καθαρός αέρας στο σπίτι με 6 υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου

Απομακρύνετε τις τοξίνες με απόλυτα φυσικό τρόπο


Οι τάσεις στη διακόσμηση αλλάζουν κάθε χρόνο και γίνονται ολοένα και πιο ευφάνταστες. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο, εάν ενσωματώσετε στο εσωτερικό του σπιτιού ή του γραφείου σας, όχι μόνο θα προσδώσει κομψότητα, αλλά θα πετύχει να απαλλάξει και τον αέρα από τις περιττές τοξίνες. Τα φυτά είναι γνωστό ότι μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να δώσουν ζωή στους χώρους που κινήστε -χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Μάλιστα, λειτουργώντας ως φίλτρα θα συμβάλλουν και στη βελτίωση της υγείας σας. 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα πολλαπλά οφέλη τους και κάνοντας μια ανασκόπηση στους πιο ενημερωμένους home deco οδηγούς της σεζόν, το μόνο που σας μένει είναι να πείτε ένα "ναι" και να τα εντάξετε στο χώρο σας. 

Indoor pollution

fita-eswterikou-xwrou-2.jpg
Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η NASA η ρύπανση του αέρα αποτελεί μεγάλη απειλή για την ανθρώπινη υγεία. To εσωτερικό ενός χώρου, στο οποίο δεν υπάρχουν φυτά περιέχει συγκριτικά μεγαλύτερες ποσότητες από μικροοργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν -αθροιστικά- σε διάφορα ζητήματα υγείας -όπως για παράδειγμα το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το ξυλόλιο και το τολουόλιο.

Τα περισσότερα φυτά έχουν πολλαπλά οφέλη και είναι φυσικοί «καθαριστές», τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού αέρα. Παρόλα αυτά κάποια μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα έναντι των καρκινογόνων χημικών ουσιών, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον.

Ανακαλύψετε παρακάτω μερικά από αυτά, τα οποία, όχι μόνο θα γίνουν το ιδανικό deco trend για το σπίτι, αλλά και θα σας βοηθήσουν να αναπνέετε καλύτερα. Αγαπήστε τον εαυτό σας και κάντε αλλαγές, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσουν υπέρ σας! 


Πόθος

fita-eswterikou-xwrou-pothos.jpg

Ο πόθος θεωρείται κατά κοινή ομολογία ως η ιδανική επιλογή για όλους εσάς που δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με την περιποίηση των φυτών. Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσετε λίγο πράσινο στο σπίτι σας χωρίς να απαιτείται άμεση επαφή με το φυσικό φως. Έτσι, ακόμη και αν χώρος σας είναι σκοτεινός, ο πόθος, θα ευδοκιμήσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατακρατεί πτητικές οργανικές ενώσεις καθώς και τοξίνες του περιβάλλοντα αέρα. 

Μπαμπού

fita-eswterikou-xwrou-bamboo.jpg

Εύκολη στη φροντίδα και δημοφιλής στην εσωτερική διακόσμηση, η ποικιλία bamboo palm θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πλήρως ανανεωμένο. Απαιτώντας σημαντικά ποσοστά υγρασίας -ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες- καθώς και ηλιακό φως, απομακρύνει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλενίου και τη φορμαλδεΰδη αποτελεσματικά. Μάλιστα, το γεγονός πως στο pinterst, παραμένει εδώ και χρόνια, μια από τις πιο διάσημες αναζητήσεις, δεν είναι καθόλου τυχαίο. 

Φιλόδεντρο

fita-eswterikou-xwrou-philodentro.jpg

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το φιλόδεντρο είναι ένα αναρριχητικό φυτό που «αγαπάει» να σκαρφαλώνει σε άλλα δέντρα. Τοποθετήστε το σε ένα μέρος με υγρασία και και αυτό θα φροντίσει ώστε να κάνει το σπίτι σας ένα πιο όμορφο μέρος. Είναι σημαντικό, μάλιστα, να γνωρίζετε πως η NASA το συμπεριέλαβε ανάμεσα στα φυτά που στέλνει στους διαστημικούς σταθμούς λόγο της ικανότητάς του να λειτουργεί ως φίλτρο του αέρα.

Ζαχαροκάλαμο

fita-eswterikou-xwrou.jpg

Με μακριά πράσινα φύλλα και ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για ανάπτυξη σε εσωτερικό χώρο ταιριάζει απόλυτα στο lifestyle μιας πολυάσχολης γυναίκας που απουσιάζει αρκετές ώρες από το σπίτι. Το ζαχαροκάλαμο έχει τις ρίζες του στην Αφρική και αποτελεί top τάση για μια δυνατή interior design μεταμόρφωση που θα κάνει τόσο εσάς όσο και το χώρο σας να πάρετε μια ανάσα. Συμπεριλαμβανόμενο στη λίστα της NASA, είναι γνωστό για το γεγονός πως αφαιρεί τη φορμαλδεΰδη που βρίσκεται στο χώρο σας κάνοντας την καθημερινότητά σας... απόλυτα βιώσιμη!

Φίκος

fita-eswterikou-xwrou-fikos.jpg

Ο φίκος είναι must. Έχει γυαλιστερά φύλλα, προέρχεται από την Ινδία και τα τελευταία χρόνια κατακτάει όλο και περισσότερο τα σπίτια που ορκίζονται στη minimal διακόσμηση. Εάν κάνετε αυτή την επιλογή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως, αυτό το πράσινο φυτό, είναι το πιο ανθεκτικό μετά από τους κάκτους, καθώς οι απαιτήσεις του είναι ελάχιστες. Συνδυάστε τις ευεργετικές του ιδιότητες με το γεγονός ότι ταιριάζει υπέροχα με τα λευκά έπιπλα και είναι σίγουρο ότι θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο!

Σανσεβιέρια 

fita-eswterikou-xwrou-sansevieria.jpg

Τα φύλλα του έχουν το σχήμα γλώσσας και για αυτόν το λόγο η αγγλική του ονομασία είναι "Mother-In-Laws Tongue". Μετά από πειράματα αποδείχθηκε πως απορροφά τόσο το βενζόλιο όσο και τη φορμαλδεΰδη, καθιστώντας το περιβάλλον γύρω σας ιδανικό. Για ακόμη μια φορά, ευνοείστε εσείς που δεν είστε... και τόσο συνεπείς καθώς η σανσεβιέρια μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς πολύ προσπάθεια, αφού απαιτεί μόνο σπάνια πότισμα. Προσθέστε τη σε μια μικρή γλάστρα στο κομοδίνο σας ή δώστε της περισσότερο χώρο και αυτή θα πάρει το μέγεθος που επιθυμείτε.