fbpixel

Search icon
Search
Pilates: μια μορφή άσκησης που σίγουρα σας ταιριάζει
WELLNESS

Pilates: μια μορφή άσκησης που σίγουρα σας ταιριάζει

Κάντε την ευελιξία και την ισορροπία του σώματος, σύμμαχό σας


Υπάρχει ένα είδος γυμναστικής στο οποίο τα τελευταία χρόνια ορκίζονται όλο και περισσότερα άτομα. Από τη Madonna και την Gwyneth Paltrow, μέχρι την κολλητή σας και τη συνάδελφο στο γραφείο, το pilates κάνει θραύση κι αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο! Όταν ο κύριος Joseph Pilates ανακάλυψε γύρω στο 1920 αυτή τη μορφή άσκησης, σίγουρα δε φανταζόταν πως μετά από κάποια χρόνια θα γινόταν trend σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μια μέθοδο με την οποία μπορείτε να πετύχετε γράμμωση στο σώμα σας, να απαλλαγείτε από πόνους στη μέση, τον αυχένα και τις αρθρώσεις γενικά, να αποκτήσετε ηρεμία και πνευματική ευεξία. Η βάση της μεθόδου στηρίζεται σε έξι απλές αρχές: ευθυγραμμισμός, συγκέντρωση, έλεγχος, ακρίβεια, αναπνοή και ροή. 

Εφευρέθηκε για αποθεραπεία τραυματισμών, οπότε είναι κατάλληλη για τους περισσότερους ανθρώπους και ο καθένας μπορεί να την ενσωματώσει στην καθημερινότητά του. Έτσι, έχετε την μπορείτε να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, αλλά και να ασκηθείτε στην πνευματική συγκέντρωση μέσω της σωστής αναπνοής, χωρίς να καταπονείτε τις αρθρώσεις ή τη μέση σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς καλούς λόγους για τους οποίους το pilates μπορεί να είναι η γυμναστική που λείπει από την καθημερινότητά σας. 

4-VOcCp.jpg

1. Διώχνει στο στρες

Αυτό το πρόγραμμα το οποίο σας παρέχει την ικανότητα να δείτε αποτελέσματα στο σώμα σας, έχει ένα ακόμη θετικό στοιχείο: είναι από τους καλύτερους τρόπους χαλάρωσης. Όπως γνωρίζετε, στη διάρκεια της γυμναστικής, το ανθρώπινο σώμα παράγει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας. Στο pilates τα οφέλη είναι διπλά, καθώς πέρα από τις συγκεκριμένες ορμόνες, οι συγχρονισμένες αναπνοές που παίρνετε -και κατά συνέπεια η μεγαλύτερη πρόσληψη οξυγόνου- βοηθάει τον οργανισμό σας να μάθει, αντανακλαστικά, πώς πρέπει να "συμπεριφέρεται" σε καταστάσεις άγχους. Μην ξεχνάτε να βάζετε μια χαλαρωτική μουσική να παίζει στο backround, την ώρα που γυμνάζετε, για να εντείνεται το chilling mood!

2. Συμβάλλει στη σωστή στάση σώματος

Οι σύγχρονοι ρυθμοί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα στην πλειοψηφία των ανθρώπων και αυτό δεν είναι άλλο από τη λάθος στάση σώματος. Οδήγηση, καθιστική ζωή, χρόνος μπροστά από τον υπολογιστή και το κινητό είναι μερικά μόνο απ' αυτά που μπορεί να φανούν βλαπτικά για το σώμα σας. Στο pilates, όσο δουλεύετε με την ενίσχυση αλλά και με τη σταθεροποίηση των μυών, θα δείτε αυτό το πρόβλημα να βελτιώνεται και με τον καιρό, να εξαλείφεται.

petixe-simantika-apotelesmata-sto-soma-sou-me-pilates-1.jpg

3. Βοηθά στην αντοχή και την ευελιξία

Σε αντίθεση με άλλα είδη άσκησης, εδώ θα καταφέρετε να γυμνάσετε ταυτόχρονα όλο σας το σώμα. Δεν υπάρχει ούτε μια μυική ομάδα, η οποία να μένει "έξω από το παιχνίδι", έτσι αυξάνετε τη δύναμή σας και ταυτόχρονα, με τις εξειδικευμένες κινήσεις που κάνετε, καταφέρνετε να αλλάξετε, προς το θετικό, την κινητικότητα των πιο "σκληρών" μυών σας. Όλα αυτά γίνονται ενώ προστατεύονται παράλληλα οι αρθρώσεις σας. Για εσάς που έχετε κάποιο συγκεκριμένο μυοσκελετικό πρόβλημα, τα νέα είναι ακόμη καλύτερα. Η τεράστια ποικιλία των ασκήσεων που υπάρχουν σε αυτή τη μορφή εκγύμνασης μπορεί σίγουρα να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας και έτσι να βελτιώσετε τυχόν πόνους.

homepage-03.jpg

4. Ενδείκνυται για την εγκυμοσύνη

Μια εγκυμοσύνη φέρνει συνήθως μαζί της και αρκετές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Παρ' όλα αυτά, εάν επιθυμείτε να μη χάσετε ποτέ τη φόρμα σας ή ακόμη και να την ανακτήσετε γρήγορα, τότε βρήκατε τον σύμμαχο που αναζητούσατε. Το θετικό είναι, πως ενδυναμώνοντας τον κορμό σας θα καταφέρετε να έχετε λιγότερους πόνους στη μέση, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, θα πετύχετε να περάσουν με έναν αρκετά πιο ανώδυνο τρόπο αυτοί οι εννέα μήνες, καθώς και οι επόμενοι που θα ακολουθήσουν.