fbpixel

Search icon
Search
PFW: Το ηχηρό "statement" του Olivier Rousteing για την εμπόλεμη κατάσταση
TRENDS & CATWALKS

PFW: Το ηχηρό "statement" του Olivier Rousteing για την εμπόλεμη κατάσταση

Και η «λάμψη» του Anthony Vacarello μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ


Η Fashion Week στην Πόλη του Φωτός συνεχίζεται, με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας να παρουσιάζουν τις καινούριες τους συλλογές για την Fall/Winter 2022 season και να ανοίγουν νέους και απόλυτα μοντέρνους «δρόμους» στον fashion world. Η αυλαία σηκώθηκε με τον οίκο Dior και την Maria Grazia Chiuri να συνδέει με τον καλύτερο τρόπο, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με την πιο updated συλλογή της. Σειρά είχαν Yves Saint Laurent, Balmai που παρουσίασαν τα big trend της επόμενης σεζόν, τα οποία θέλουμε να φορέσουμε από τώρα. 

Ανακαλύψτε τα!

Balmain 

balmain-2.jpg

O creative dierector του οίκου, Οlivier Rousteing, ο οποίο έχει καταφέρει όλο τον κόσμο της μόδας να μιλάει γι' αυτόν παρουσίασε την συλλογή του για το freBalmain για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 στην Πόλη του Φωτός. Πολλές διασημότητες βρέθηκαν στο fron row του show, ανάμεσά τους οι η Serena Williams, η Madelaine Petsch και η Adriana Lima.

O Rousteing γιόρτασε πρόσφατα τα 10 χρόνια του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στον γαλλικό οίκο. Για τη συγκεκριμένη συλλογή του άντλησε έμπνευση από το μέλλον -όπως και πολλοί άλλοι σχεδιαστές- και πειραματίστηκε με τις φόρμες, τα υφάσματα, τις αντιθέσεις αλλά και αρσενικό-θηλυκό στοιχείο μέσα από έντονα, αρρενωπά κοψίματα και αέρινα και απαλά, θηλυκά υφάσματα.

balmain-31.jpg

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με ρούχα που θύμιζαν πανοπλία. Τα δυνατά, ανδρικά σχήματα σημαδεύονταν με πιο θηλυκά υφάσματα όπως φτερά και δαντέλες σε μαύρο, λευκό και μεταλλικό χρώμα. Όσον αφορά τα αξεσουάρ και πιο συγκεκριμένα τα παπούτσια, παρατηρήσαμε διάφορες εκδοχές από πέδιλα gladiator με τακούνι μέχρι σέξι μπότες ψηλά στους μηρούς και πλατφόρμες. Φυσικά και τα πανωφόρια είχαν την τιμητική τους -κάτι για το οποίο είναι γνωστός ο οίκος. Oversized γούνινα παλτό, biker jackets και chic blazers κυριάρχησαν στην πασαρέλα. 

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν αυτήν τη συλλογή ως τραγική ειρωνεία, καθώς τα περισσότερα κομμάτια που παρουσιάστηκαν, πόσο μάλλον αυτά στο φινάλε, προορίζονταν για πόλεμο. Η συλλογή σχεδιάστηκε πολλούς μήνες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στης Ουκρανία. 

balmain-3.jpg

«Αυτές οι προσφορές στο διάδρομο δεν σχεδιάστηκαν ως άμεση απάντηση στην πρόσφατη φρικτή εισβολή των γειτόνων μας και ποτέ δεν θα τολμούσα κάτι τέτοιο. Ωστόσο, καθώς παρακολουθούμε τις ειδήσεις, η ομάδα μου και εγώ έχουμε κατά νου το μήνυμα αυτής της συλλογής: ενωμένοι στην αλληλεγγύη, μπορούμε να βασιστούμε στη δύναμη της ελπίδας και της αλήθειας για να απωθήσουμε το μίσος, τα ψέματα και την επιθετικότητα», είπε ο ίδιος ο σχεδιαστής χαρακτηριστικά.

Saint Laurent

saint-laurent.jpg

Ο Anthony Vacarello, του Saint Laurent, αποφάσισε να παρουσιάσει τις καταπληκτικές δημιουργίες του σε μία πασαρέλα μπροστά στον Πύργο του Eiffel. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό πως ο σχεδιαστής αγαπάει ιδιαίτερα δύο πράγματα. Το ένα είναι το μαύρο χρώμα και το άλλο το Παρίσι. Έτσι λοιπόν η συλλογή χαρακτηρίστηκε για ακόμα μία φορά από την αβίαστη κομψότητα. Είχε '90s coolness μέσα από μακριές σιλουέτες που στένευαν από την μέση και κάτω και διακριτικές «εκρήξεις» χρωμάτων που έκαναν τη διαφορά και χάριζαν περισσότερη δυναμική στη συλλογή.

Κι εδώ το front row ήταν γεμάτο από «μεγάλα» ονόματα της μόδας αλλά και ολόκληρης της καλλιτεχνικής σκηνής. Οι πρωταγωνιστές του Euphoria, Maude Apatow, Jacob Elordi και Dominic Fike, έδωσαν το παρών στο σηος μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως η Demi Moore, η Victoria Beckham, ο ράπερ K-pop Mark Tuan, η Catherine Deneuve, ο Riz Ahmed, η Amber Valletta και η Donatella Versace.

saint-laurent-2.jpg

Εκτός από τις αέρινες σιλουέτες που χάριζαν καταπληκτική κίνηση στα μοντέλα, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στα elegant και sophisticated outerwear. Δερμάτινες καμπαρντίνες διακοσμημένες με φερμουάρ σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει στο κλασικό biker jacket, coats, στολισμένα με πλούσιους γιακάδες με συνθετική γούνα. Tα κοστούμια, από τη δική τους πλευρά είχαν διακριτική λάμψη, που τους τη χάριζαν τα μεταξωτά τους υφάσματα. Τα blazers είχαν ελαφρώς τονισμένους ώμους, τόσο ώστε να επιβάλλουν την παρουσία τους στον χώρο. Οι λεπτομέρειες ήταν ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι της συλλογής. Τα χέρια των μοντέλων ήταν γεμάτα από βραχιόλια ενώ οι μπουτονιέρες στο πέτο μερικών outerwear χάριζαν έξτρα πόντους στις εμφανίσεις.