fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Η Maria Grazia Chiuri γεφύρωσε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Η Maria Grazia Chiuri γεφύρωσε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον

Ο οίκος Dior εντυπωσίασε στο Παρίσι


Το Μιλάνο έδωσε τη «σκυτάλη» στο Παρίσι, το οποίο αποτελεί και την τελευταία πόλη για τον Μήνα Μόδας για την περίοδο Fall/Winter 2022-2023. Από χθες το βράδυ, η Πόλη του Φωτός έχει «πλημμυρίσει» από μόδα. Διάσημοι σχεδιαστές, top fashion brands αλλά και fashionistas απ' όλο τον κόσμο, κατέφθασαν στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν τα φαντασμαγορικά shows των πιο famous οίκων μόδας. Σήμερα, την πρώτη μέρα, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Dior και στην Maria Grazia Chiuri, η οποία παρουσίασε πριν από λίγο τις δημιουργίες της για την Fall/Winter 22-23 collection.

Ανακαλύψτε παρακάτω όλα όσα ξεχώρισαν!

The Collection

dior-CxXAw.jpg

Για ακόμα μία φορά, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, προσπάθησε μέσα από την καινούρια της collection να γεφυρώσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αυτή η άποψη έγινε απόλυτα κατανοητή από το πρώτο κιόλας look. Πρόκειται για ένα κομμάτι, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το D-Air Lab και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πώς διασταυρώνονται η μόδα και η τεχνολογία. 

H creative director, όσον αφορά τις σιλουέτες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινήθηκε σε γνωστά «μονοπάτια» και σε αυτά που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Οι αέρινες γραμμές που επιλέχθηκαν δημιουργούσαν υπέροχη κίνηση, καθώς τα μοντέλα περπατούσαν στην πασαρέλα. Το τούλι αλλά και η δαντέλα σε διάφορες μορφές, από φούστες, top και φορέματα αποτέλεσε βασικά στοιχεία της συλλογής. 

dior-2.jpg

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του Μήνα Μόδας, είναι οι κορσέδες. Ακριβώς αυτό ήταν και το κυρίαρχο item της συλλογής και της Chiuri. Τους είδαμε σε πολλές εκδοχές και με διαφορετικούς τρόπους. Παρουσιάστηκαν πάνω από statement παλτό, όπως οι καμπαρντίνες αλλά και σαν αξεσουάρ στα φορέματα, δημιουργώντας μία καταπληκτική σιλουέτα, τονίζοντας τη μέση. Μ' αυτόν τον τρόπο η μόδα κάνει ξεκάθαρο την ανάγκη της για να υποδεχθεί το new sexy με την πιο μοντέρνα και θηλυκή εκδοχή του. 

dior-3.jpg

Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα της collection, βασίστηκε στις ουδέτερες αποχρώσεις αλλά με μικρές «εκρήξεις» χρωμάτων, που έκαναν όμως τη διαφορά και απογείωσαν τη δυναμική των outfits. Οι πολύχρωμες latex κάλτσες σε μοβ, κίτρινο και μπλε χρώμα που ξεπρόβαλαν κάτω από τα A-line dresses και τις πλισέ midi skirts αλλά και τα εντυπωσιακά δερμάτινα γάντια, επιβεβαίωσαν την έντονη ανάγκη της creative director να «συμφιλιώσει» τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος, όπως τα embroidered coats και pants που παρουσιάστηκαν μ' αυτά του μέλλοντος. Όπως και στις προηγούμενες συλλογές, έτσι και σ' αυτήν προτίμησε να διατηρήσει clean make-up στα πρόσωπα τον μοντέλων, ενώ τα κοσμήματα προσέθεταν τη λάμψη που χρειαζόταν.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο της συλλογής!