fbpixel

Search icon
Search
Pfizer: Το νέο κέντρο ψηφιακής καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη -Ιστορική στιγμή για ολόκληρη τη χώρα
CITY VIBES

Pfizer: Το νέο κέντρο ψηφιακής καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη -Ιστορική στιγμή για ολόκληρη τη χώρα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πόλη μας με αφορμή τα εγκαίνια


Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας είναι ένα από τα έξι κέντρα της εταιρείας στον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην πόλη με αφορμή τα εγκαίνια. Πριν από μερικές ώρες, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

5397089-1280x853.jpg


Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει στη Θεσσαλονίκη τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο», κάνοντας ολόκληρη τη χώρα να νιώθει υπερήφανη για τις νέες αυτές προσθήκες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης».

Το χρονικό μιας επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα, απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό κι επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα.

«Επένδυση σταθμός» σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη

pfizer-mitsotakis-768x512.jpg

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό για τα εγκαίνια, ο οποίος μίλησε για όσα αισθάνεται γι' αυτό το project σε μια εποχή που έχει ανάγκη από δόσεις ελπίδας κι αισιοδοξίας.

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φέρει την δική του σφραγίδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στην πόλη μας.

Και συνέχισε: «Σήμερα ο 'Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα. Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες. Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

pfizer-thessaloniki7-intime.jpg


Προτρέποντας όλους τους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν, ο Πρωθυπουργός είπε: «Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του Covid και οφείλει να τον τιμήσει και να σταματήσει την καθυστέρηση που εμφανίζει στον εμβολιασμό. Τα εμβόλια είναι ασφαλή.
Κάθε μέρα πεθαίνουν στην Ελλάδα 30-40 άνθρωποι και οι περισσότεροι ήταν ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι θα είχαν σωθεί. Φεύγοντας θα πάω να κάνω την 3η δόση όπως μου είπαν οι ειδικοί».

Συγκινημένος ο Μπουρλά για τα εγκαίνια στον τόπο του

mitsotakis-pfizer.jpg

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δε θα μπορούσε να λείπει από τα εγκαίνια της έκθεσης, μιας και η Θεσσαλονίκη είναι ο τόπος του. Βαθύτατα συγκινημένος, είπε στην ομιλία του: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη. Οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας. Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μεταχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας».

Πιστός στη δουλειά και το έργο του, μοιράστηκε με τον κόσμο πως στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εκεί. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%, ενώ θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.

Οι εγκαταστάσεις της Pfizer στην πόλη μας

unnamed-X2FLl.jpg

Όπως μαθαίνουμε, οι εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ. και, σε πλήρη ανάπτυξη, θα φιλοξενήσουν περίπου 700 εργαζόμενους (σήμερα πάνω από 500), ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Στους χώρους υπάρχουν εντυπωσιακές αίθουσες συσκέψεων με τοιχογραφίες (murals του μαθηματικού και φιλοσόφου Τζορτζ Μπουλ και της Μαρίας Κιουρί, φυσικού και χημικού), αμφιθεατρικά σημεία χαλάρωσης με πουφ, σαλόνια με καναπέδες, αλλά και τεράστιες οθόνες. Ο υπερσύγχρονος σχεδιασμός παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό στα standards του εξωτερικού.

Τέλος να αναφέρουμε, πως το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αποτελεί μια κεντρική παγκόσμια πλατφόρμα εδραιωμένη σε όλoν τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer, εξυπηρετώντας ένα εύρος υπηρεσιών όπως: Oικονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Εταιρικού Μετασχηματισμού, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσίες Προμηθειών.

Στην gallery μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις!

Φωτογραφίες: Intime