fbpixel

Search icon
Search
Party food: 5 piece-of-cake προτάσεις για τα πιο απολαυστικά καλοκαιρινά gatherings
TASTE

Party food: 5 piece-of-cake προτάσεις για τα πιο απολαυστικά καλοκαιρινά gatherings

Fresh appetizers και finger foods που θα απογειώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα


Καλοκαίρι και party δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό διασκέδασης που μας προσκαλεί να απολαύσουμε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Στην περίπτωση, ειδικά που είμαστε εμείς οι οικοδεσπότες της γιορτινής αυτής συνάντησης, είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές, αλλά πολυτελείς λεπτομέρειες. Μια κομψή συλλογή από cute δροσερά appetizers που συνοδεύουν άρτια το Mojito pitcher ή το Blue lagoon των προσκεκλημένων μας, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί με έναν πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο. Τα finger foods δεν έχουν βγει ποτέ εκτός των mainstream γαστρονομικών τάσεων και θεωρούνται ως μια smart κίνηση, η οποία συνδέει με επιτυχημένο τρόπο μια αρκετά minimal αισθητική φιλοσοφία με μια maximal γεύση. 

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 tasty προτάσεις των party foods, στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, αλλά και να ετοιμάσετε τις δικές σας παραλλαγές, σύμφωνα με γευστικά και αισθητικά σας γούστα

Μπρουσκέτες με γαρίδες

368bec6ed07e962010cf217e808821b1.jpg

Η Μεσόγειος κυριαρχεί και μας προσκαλεί σε μια ιεροτελεστία των έντονων αρωματικών της βοτάνων. Οι all time classic μπρουσκέτες με extra παρθένο ελαιόλαδο απελευθερώνουν τις μοναδικές μυρωδιές των εσπεριδοειδών, του ζουμερού avocado και της τραγανής γαρίδας. Η κατάλληλη επιλογή για μια exclusive ετικέτα ελληνικού λευκού κρασιού. 

Spicy περιτυλίξεις μαρουλιού

8166bdc39b27251085063b1647f8cc6f.jpg

Μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία αποδίδει μια high quality τελική εικόνα στον μπουφέ μας. Το μαρούλι μπορεί  να μετατραπεί στην ιδανική βάση περιτυλίγματος ποικίλων γεμισμάτων, με πρωταγωνιστή στη συγκεκριμένη περίπτωση το ψητό ψαρονέφρι. Με ένα γλυκόξινο dressing, έχουμε ετοιμάσει ένα μοντέρνο πιάτο που έχει την προσωπική του ταυτότητα. Ας τολμήσουμε να "παίξουμε" με τις γεύσεις στο εσωτερικό του και είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψουμε αυτές που μας ταξιδεύουν στα πιο γευστικά μονοπάτια.

Fruity crab cakes

bd84b84b5be2ac1f96b0141c272a74a2.jpg

Τα mini cakes καβουριών έχουν «χτίσει» τη δική τους αυτοκρατορία στην ιστορία των trendy party foods. Τελευταία εντυπωσιακή πινελιά που μαγνητίζει τα βλέμματα είναι ένα fruity dressing από mango και avocado και ξεκινούν να αφηγούνται την δική τους funky ιστορία στο party. Ένα δροσερό αποτέλεσμα που κάνει την καλύτερη παρέα στο welcome φρουτώδες drink. Το summer mood on απογειώνεται σε κάθε μπουκιά.

Τhe Italian bites

c2c796ee725d462bca53e7d8d78b9767.jpg

Ένα εκλεκτό παραδοσιακό πιάτο, με την νέα του παραλλαγή να γίνεται ο πρωταγωνιστής του γιορτινού καλέσματος. Το ιδιαίτερο χάρισμά του είναι ότι περιέχει τα πιο απλά και εύκολα υλικά της ιταλικής γης. Όμως, όπως και σε όλες τις αντίστοιχες συνθήκες που ισχύει κάτι τέτοιο, έτσι και εδώ, το στοιχείο, στο οποίο είναι ανάγκη να δώσουμε έμφαση είναι η υψηλή ποιότητα των υλικών αυτών. Τίποτα δεν κρύβεται και αυτή είναι και η μαγεία του, αφού ξεπεράσει το ρίσκο. Ένα σύγχρονο variation της διαχρονικής σαλάτας caprese, η οποία δεν λείπει ποτέ από μια κλασική και φροντισμένη ιταλική τραπεζαρία. 

Frico cups

9bde7bd52af520d9f7567055c1b96199.jpg

Η παράδοση ανοίγει τις πόρτες της στη vegan φιλοσοφία και τη διευκολύνει ακόμη πιο πολύ. Οι κλασικές crispy φωλιές παρμεζάνας αποτελούν ένα μοσχομομυριστό μπουκέτο γεύσεων που ξέρει πώς να κλέβει την παράσταση. Επιλέγουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και δίνουμε έναν καινούργιο αέρα που μας ταξιδεύει σε γοητευτικά ιταλικά ηλιοβασιλέματα. Ένα mini peace of art μεταφέρεται στο τραπέζι μας και αυτό που ξεχωρίζουμε με την πρώτη ματιά είναι η πολυχρωμία τους. Μια ενδιαφέρουσα τελευταία πινελιά είναι να προσθέσουμε θυμάρι και σχοινόπρασο για έξτρα δροσερή γεύση που προκαλεί πυροτεχνήματα στους γευστικούς μας κάλυκες.