fbpixel

Search icon
Search
Paris Haute Couture 2022: Η Virginie Viard κάνει sexy το look της Chanel
TRENDS & CATWALKS

Paris Haute Couture 2022: Η Virginie Viard κάνει sexy το look της Chanel

Διαφάνειες, κορσές και έντονα χρώματα ήταν μερικά από τα στοιχεία που κυριάρχησαν


Ο γαλλικός οίκος Chanel και η καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard μας είχαν προετοιμάσει εδώ και μέρες για το τι πρόκειται να συμβεί στην Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Το brand συνεχίζει τη «συζήτηση» που είχε ανοίξει πριν από μερικούς μήνες με τη Haute Couture Collection για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Εν όψει του σημερινού show παρουσίασε ένα video στα social media και στο official site, προετοιμάζοντας το κοινό για το τι θα ακολουθήσει. 

Η Chanel για τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους συνεργάστηκε ξανά με τον Xavier Veilhan. Ο Γάλλος καλλιτέχνης ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των σκηνικών του Haute Couture show της περασμένης σεζόν. Ως σκηνοθέτης, φέρνει την ίδια ελαφρότητα και θεατρική ευαισθησία στην ταινία, στην οποία εμφανίζεται η πρέσβειρα της Chanel, Charlotte Casiraghi, που μας πρόσφερε μια αξέχαστη στιγμή, όταν ίππευσε ένα άλογο στην προηγούμενη πασαρέλα. Αυτήν τη φορά, τραγουδά το τραγούδι «Mademoiselle», όπως συνέθεσε ο Γάλλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Sébastien Tellier. Μαζί οι Veilhan, Casiraghi, Tellier και το μοντέλο Vivienne Rohner πρωταγωνιστούν στο βίντεο, το οποίο χαρακτηρίζεται από παιχνιδιάρικο πνεύμα, με τις 4 φιγούρες να χορεύουν, φορώντας την καινούρια συλλογή. 

pepe-7.jpg

Πριν από λίγη ώρα η creatice director του εμβληματικού οίκου παρουσίασε τη νέα της συλλογή. Όπως και η Maria Grazia Chiuri εχθές έτσι και σήμερα, η Virginie Viard απέδειξε μία άλλη οπτική της Υψηλής Ραπτικής. Τα κομμάτια γίνονται ολοένα και πιο wearable με στόχο να απευθύνονται σ΄όλες τις γυναίκες που λατρεύουν τη μόδα και επιθυμούν να ακολουθούν τις τάσεις. 

Το tweed, σήμα-κατατεθέν του οίκους εδώ και πολλά χρόνια, ήταν το στοιχείο που πρωταγωνίστησε. Το είδαμε σε πολλές εκδοχές, από το κλασικό ταγιέρ μέχρι καπέλα, παντελόνια και φορέματα και φυσικά, εντυπωσιακά παλτό. Παρατηρώντας συνολικά τα looks της συλλογής, γίνεται απόλυτα αντιληπτό, ότι τόσο η Viard όσο και ο οίκος έχουν ανάγκη να επαναπροσδιορίσουν το στιλ τους, διατηρώντας όμως τη super chic αισθητική τους. 

pepe-8.jpg

Τα ταγιέρ και τα κοστούμια από το κλασικό Chanel ύφασμα, παρουσιάστηκαν πιο ανανεωμένα από ποτέ. Τα two-pieces suits εμφανίστηκαν πιο loose από ποτέ, με ιδιαίτερο layrering αλλά και σε εκδοχή ενός παντελονιού τριών τετάρτων. Plus, ένα από τα looks που κέρδισε την προσοχή, ήταν το κοστούμι που αποτελούνταν από διαφορετικά χρώματα -ένα πράσινο blazer κι ένα γκρι tailored trouser. 

Η συλλογή αποτελείται από όγκους, όπως τα φουσκωτά μανίκια, τα οποία επιστρέφουν δυναμικά τη νέα σεζόν, αλλά και από αέρινες σιλουέτες -maxi φορέματα με χαλαρά τελειώματα-, δημιουργώντας τη ιδανική κίνηση στα σώματα των μοντέλων. Αισθητή την παρουσία τους έκαναν οι διαφάνειες, οι οποίες εισήχθησαν στην collection με έντονη δυναμική, σε μαύρα φορέματα, απογειώνοντας με πολύ διακριτικό τρόπο τη θηλυκότητα και το sexyness. Ο κορσές συμπλήρωσε μοναδικά την παραπάνω άποψη.

pepe-9.jpg

Όσον αφορά τους χρωματικούς τόνους, το διαχρονικό ασπρόμαυρο, το γκρι και το soft pink ήταν παρόντες. Ωστόσο, δε θα μπορούσαν να λείπει η μεγαλύτερη τάση των τελευταίων μηνών, τα bold colours. Το πράσινο σε μία εναλλαγή αποχρώσεων ήταν must αλλά και το κόκκινο εντυπωσίασε με την παρουσία του. Τα καπέλα ήταν το βασικό αξεσουάρ της συλλογής, ενώ οι μαύροι φιόγκοι που μας έχει ξανασυστήσει κοσμούσαν τα μαλλιά των μοντέλων.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το video παρακάτω!