fbpixel

Search icon
Search
Haute Couture Fall 2022: Η Maria Crazia Chiuri ανέδειξε μία πιο wearable πλευρά της Υψηλής Ραπτικής -Δείτε όλα τα looks!
TRENDS & CATWALKS

Haute Couture Fall 2022: Η Maria Crazia Chiuri ανέδειξε μία πιο wearable πλευρά της Υψηλής Ραπτικής -Δείτε όλα τα looks!

Υμνω΄ντας για ακόμα μία φορά το κέντημα και τη chic αισθητική του


Παρόλο που βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, οι συλλογές για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Σήμερα το μεσημέρι η προσοχή ήταν στραμμένη στην Πόλη του Φωτός και στον εμβληματικό οίκο Christian Dior, με την καλλιτεχνική διευθύντρια του brand να παρουσιάζει την Haute Coure Collection, εντυπωσιάζοντας το παγκόσμιο κοινό. Αυτήν τη φορά, η creative director εμπνεύστηκε από το δέντρο της ζωής και τα πολλαπλά σύμβολα που έχει, αμφισβητώντας και ξεπερνώντας μέσα από το πρίσμα της Υψηλής Ραπτικής δυο θεμελιώδεις διαστάσεις. Ποιες είναι αυτές; Η ιδέα της ανανέωσης και της καθολικότητας.

Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη το σημερινό show στο Παρίσι, τότε αυτή θα ήταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, η ηρεμία. Οι ουδέτερες αποχρώσεις κυριάρχησαν καθ΄όλη τη διάρκεια της συλλογής, με το μπεζ και το μαύρο να έχουν την τιμητική τους. Βασικό στοιχείο της collection ήταν για ακόμα μία φορά το κέντημα. Άλλωστε η αγάπη της Chiuri για τα embroidery items είναι ευρέως γνωστή. Μάλιστα όλο το σκηνικό ήταν αφιερωμένο σ' αυτήν τη μορφή τέχνης, καθώς η καλλιτεχνική διευθύντρια συνεργάστηκε με την Ουκρανή καλλιτέχνιδα Olesia Trofymenko για τις κεντημένες ταπετσαρίες που κοσμούσαν την αίθουσα. 

pepe-2.jpg

Παρόλο που πρόκειται για μία Haute Couture collection, η πλειοψηφία των κομματιών μπορούν να σταθούν σε πολλές περιστάσεις και να φορεθούν από πλήθος γυναικών στην καθημερινότητα τους. Πλέον η επιθυμία των περισσότερων luxurious brands να έρθουν ένα «βήμα» πιο κοντά στο κοινό με wearable items είναι εμφανής. Αέρινες σιλουέτες που χάιδευαν μ' έναν υπέροχο τρόπο τα σώματα των μοντέλων ήταν βασικά στοιχεία της συλλογής. Υπήρξαν κάποια κοινά σημεία με το πρόσφατο show που έκανε ο οίκος στη Σεβίλλη, για την Cruise 2022 collectio, όπως τα sheer dresses σε ροζ, καφέ και κόκκινο χρώμα. 

Οι νέες ερμηνείες του tailoring της Chiuri περιλαμβάνουν το εμβληματικό σακάκι «Bar» που δημιουργήθηκε από smocked ύφασμα αλλά και από φούστες που δημιουργούν άκρως θηλυκές καμπύλες, από τις κρυφές πιέτες που διαθέτουν. Ζώνες wo-tone από δαντέλα Chantilly δημιούργησαν maxi φορέματα με εντυπωσιακή κίνηση. Τα παλτό της Chiuri μάγεψαν τους λάτρεις της μόδας, διότι η μοναδική γεωμετρία τους και τα καταπληκτικά κεντήματα, απογείωσαν τη Haute Couture αισθητική. 

pepe-3.jpg

Μπορεί οι neutrals τόνοι να ήταν αυτοί που κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής, δεν έλειψαν και οι χρωματικές «εκρήξεις», οι οποίες προσφέρουν μια έντονη δυναμική στη collection. Ένα λαχανί φόρεμα με κεντήματα στο τελείωμα, το puff sleeve red dress αλλά και το παλτό με μεγάλα καρό μοτίβα σε συνδυασμό χρωμάτων είναι μερικά από αυτά που το αποδεικνύουν. Τα παπούτσια που επιλέχθηκαν δεν θυμίζουν σε τίποτα τα high heeled pumps που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις Couture συλλογές. Η άνεση αποτέλεσε βασικό στοιχείο κι αυτό αποδείχθηκε από τα ballet flats αλλά και τα ψηλοτάκουνα μποτάκια που μας ταξίδεψαν σε μία άλλη εποχή. 

Για ακόμα μία φορά, οι επινοημένες μορφές λαογραφικού στολισμού της συλλογής τιμούν τη συλλογική δουλειά, τη χειροτεχνία που υπάρχει πέρα ​​από τα σύνορα, με τη συμμετοχή παριζιάνικων και διεθνών ατελιέ. Αυτή είναι ούτως ή άλλως η Maria Grazia Chiuri!

Ανακαλύψτε στην gallery όλα τα looks της συλλογής!

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το video του show.