Στην ονειρεμένη πόλη του Παρισιού οι φούρνοι και τα αρτοσκευάσματα είναι κάτι περισσότερο από μία απλή γαστρονομική απόλαυση. Αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Το άρωμα της φρεσκοψημένης μπαγκέτας και η θέα των περίτεχνα φτιαγμένων αρτοσκευασμάτων στις βιτρίνες των καταστημάτων είναι εμβληματικές παριζιάνικες εμπειρίες. Αυτά τα γαλλικά αρτοποιεία, επίσης γνωστά ως "boulangeries" και "pâtisseries", είναι συνυφασμένα με την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Παρισιού, λειτουργώντας ως κομβικά σημεία, όπου οι ντόπιοι συγκεντρώνονται για τα πρωινά κρουασάν και τα απογευματινά eclere.
Κάθε αρτοποιείο αφηγείται μια ιστορία παράδοσης και δεξιοτεχνίας για την τέχνη της αρτοποιίας. Είτε πρόκειται για την αφράτη υφή ενός τέλεια φτιαγμένου κρουασάν, είτε για τις λεπτές στρώσεις ενός mille-feuille, τα παριζιάνικα αρτοσκευάσματα ενσαρκώνουν την αφοσίωση της πόλης στο γαστρονομικό ταλέντο της, μετατρέποντας τις καθημερινές στιγμές σε εξαιρετικές εμπειρίες.
Αυτός, λοιπόν, είναι ο απόλυτος οδηγός με τα 7 αρτοποιεία του Παρισιού που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας στην Πόλη του Φωτός!
Pierre Hermé
Με πολλές τοποθεσίες στο Παρίσι, είναι γνωστό ότι το Pierre Hermé είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για μοναδικές γεύσεις macaroon! Αυτοί οι πρωτοποριακοί συνδυασμοί γεύσεων, όπως λευκή τρούφα και φουντούκια, σοκολάτα και foie gras, η χαρακτηριστική του δημιουργία Ispahan, τα εμβληματικά macaroons και γλυκά του Hermé αναδεικνύουν την απαράμιλλη δημιουργικότητα και τεχνογνωσία του.
Chambelland Boulangerie
Stohrer
Το Stohrer ιδρύθηκε το 1730 από τον ζαχαροπλάστη του βασιλιά Λουδοβίκου XV, Nicolas Stohrer, και είναι το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι και ακρογωνιαίος λίθος της γαστρονομικής ιστορίας της πόλης. Βρίσκεται στην οδό Montorgueil και αποπνέει διαχρονική γοητεία και κομψότητα. Η πλούσια διακόσμησή του φιλοτεχνήθηκε από έναν μαθητή του Paul Baudry, του καλλιτέχνη πίσω από τους εσωτερικούς χώρους της Opéra Garnier, γεγονός που προσθέτει στην ιστορική γοητεία του. Σήμερα το Stohrer είναι διατηρητέο ιστορικό μνημείο, συνεχίζει να μαγεύει τους επισκέπτες με την πλούσια κληρονομιά του και τα εξαίσια γλυκά του και αποτελεί ένα απαραίτητο σημείο επίσκεψης στο Παρίσι για κάθε food lover.
Du Pain et des Idées
Φτιάχνοντας προϊόντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, αυτό το αρτοποιείο δίνει προτεραιότητα στις μικρές αλυσίδες εφοδιασμού, προμηθεύοντας τα συστατικά απευθείας από τους παραγωγούς της περιοχής. Δεσμευμένοι στην ποιότητα, χρησιμοποιούν 100% βιολογικό αλεύρι, γάλα, αυγά, σπόρους, αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα. Αυτό το αρτοποιείο του Παρισιού προσφέρει μια σειρά από αρτοσκευάσματα, όπως νόστιμες τάρτες με φρέσκα φρούτα εποχής, σοκολατάκια με λιωμένο κακάο, ζουμερά και τραγανά φρέσκα τουρνέ με μήλα και χρυσά κρουασάν που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τις γευστικές σας απαιτήσεις.