fbpixel

Search icon
Search
Paris Guide: 7 must-try αρτοποιεία για να επισκεφτείτε στην Πόλη του Φωτός
ESCAPE

Paris Guide: 7 must-try αρτοποιεία για να επισκεφτείτε στην Πόλη του Φωτός

Τα γαλλικά αρτοσκευάσματα αποτελούν μία από τις finest απολαύσεις στο Παρίσι και αξίζει να τα δοκιμάσετε


Στην ονειρεμένη πόλη του Παρισιού οι φούρνοι και τα αρτοσκευάσματα είναι κάτι περισσότερο από μία απλή γαστρονομική απόλαυση. Αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Το άρωμα της φρεσκοψημένης μπαγκέτας και η θέα των περίτεχνα φτιαγμένων αρτοσκευασμάτων στις βιτρίνες των καταστημάτων είναι εμβληματικές παριζιάνικες εμπειρίες. Αυτά τα γαλλικά αρτοποιεία, επίσης γνωστά ως "boulangeries" και "pâtisseries", είναι συνυφασμένα με την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Παρισιού, λειτουργώντας ως κομβικά σημεία, όπου οι ντόπιοι συγκεντρώνονται για τα πρωινά κρουασάν και τα απογευματινά eclere.

img-5146.jpg
Image source: @pierrehermeofficial

Κάθε αρτοποιείο αφηγείται μια ιστορία παράδοσης και δεξιοτεχνίας για την τέχνη της αρτοποιίας. Είτε πρόκειται για την αφράτη υφή ενός τέλεια φτιαγμένου κρουασάν, είτε για τις λεπτές στρώσεις ενός mille-feuille, τα παριζιάνικα αρτοσκευάσματα ενσαρκώνουν την αφοσίωση της πόλης στο γαστρονομικό ταλέντο της, μετατρέποντας τις καθημερινές στιγμές σε εξαιρετικές εμπειρίες.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο απόλυτος οδηγός με τα 7 αρτοποιεία του Παρισιού που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας στην Πόλη του Φωτός!

Pierre Hermé

img-5144.jpg
Image source: @pierrehermeofficial

Με πολλές τοποθεσίες στο Παρίσι, είναι γνωστό ότι το Pierre Hermé είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για μοναδικές γεύσεις macaroon! Αυτοί οι πρωτοποριακοί συνδυασμοί γεύσεων, όπως λευκή τρούφα και φουντούκια, σοκολάτα και foie gras, η χαρακτηριστική του δημιουργία Ispahan, τα εμβληματικά macaroons και γλυκά του Hermé αναδεικνύουν την απαράμιλλη δημιουργικότητα και τεχνογνωσία του.

Chambelland Boulangerie

chambelland-lieu-boutique-bruxelles-2.jpg
Image source: @chambellandluxembourg
Το αρτοποιείο Chambelland γεννήθηκε στο Παρίσι από το όραμα δύο δημιουργικών ανθρώπων. Ο Thomas Teffri-Chambelland, αρχικά εκπαιδευμένος βιολόγος, μεταπήδησε σε μια καριέρα στην αρτοποιία, εστιάζοντας στο βιολογικό ψωμί με προζύμι. Ο Nathaniel Doboin, ένας επιχειρηματίας που ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιούνταν στη διαφήμιση, εγκατέλειψε την εταιρική καριέρα του για να ακολουθήσει ένα ουσιαστικό εγχείρημα στη βιομηχανία τροφίμων. Με μια ποικιλία από φρέσκα ψωμιά και αρτοσκευάσματα, δεν μπορείτε να το παραλείψετε. 

Stohrer

img-5148.jpg
Image source: @stohrer

Το Stohrer ιδρύθηκε το 1730 από τον ζαχαροπλάστη του βασιλιά Λουδοβίκου XV, Nicolas Stohrer, και είναι το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι και ακρογωνιαίος λίθος της γαστρονομικής ιστορίας της πόλης. Βρίσκεται στην οδό Montorgueil και αποπνέει διαχρονική γοητεία και κομψότητα. Η πλούσια διακόσμησή του φιλοτεχνήθηκε από έναν μαθητή του Paul Baudry, του καλλιτέχνη πίσω από τους εσωτερικούς χώρους της Opéra Garnier, γεγονός που προσθέτει στην ιστορική γοητεία του. Σήμερα το Stohrer είναι διατηρητέο ιστορικό μνημείο, συνεχίζει να μαγεύει τους επισκέπτες με την πλούσια κληρονομιά του και τα εξαίσια γλυκά του και αποτελεί ένα απαραίτητο σημείο επίσκεψης στο Παρίσι για κάθε food lover.

Du Pain et des Idées

img-8918.jpg
Image source: @dupainetdesidees

Φτιάχνοντας προϊόντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, αυτό το αρτοποιείο δίνει προτεραιότητα στις μικρές αλυσίδες εφοδιασμού, προμηθεύοντας τα συστατικά απευθείας από τους παραγωγούς της περιοχής. Δεσμευμένοι στην ποιότητα, χρησιμοποιούν 100% βιολογικό αλεύρι, γάλα, αυγά, σπόρους, αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα. Αυτό το αρτοποιείο του Παρισιού προσφέρει μια σειρά από αρτοσκευάσματα, όπως νόστιμες τάρτες με φρέσκα φρούτα εποχής, σοκολατάκια με λιωμένο κακάο, ζουμερά και τραγανά φρέσκα τουρνέ με μήλα και χρυσά κρουασάν που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τις γευστικές σας απαιτήσεις.

Tapisserie

img-5150.jpg
Image source: @tapisserie_patisserie
Το Tapisserie προσφέρει χειροποίητα, εποχιακά γλυκά που παρασκευάζονται επιτόπου. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιούν βιολογικά αλεύρια που αλέθονται με πέτρα και προμηθεύονται προϊόντα, όπως αυγά και φρούτα, από μικρές φάρμες. Το Tapisserie λειτουργεί επίσης ως καφετέρια, προσφέροντας επιλογές για in house ή για take away. Ξεκινώντας από νωρίς το πρωί, η ημέρα γεμίζει με αρκετό καφέ και γλυκίσματα, εξασφαλίζοντας μια απολαυστική εμπειρία για όλους.

Eric Kayser

img-5151.jpg
Image source: @maisonkayser
Ο Eric Kayser είναι ένας διάσημος αρτοποιός στο Παρίσι, γεννημένος σε οικογένεια αρτοποιών. Άνοιξε τον πρώτο του παριζιάνικο φούρνο το 1996 και από τότε τα αρτοποιεία του έχουν γίνει ένα διάσημο εμπορικό σήμα, με τοποθεσίες σε όλη την πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Προσφέροντας μια ποικιλία από ψωμιά, αρτοσκευάσματα, αλμυρά πιάτα και επιλογές χωρίς γλουτένη, υπάρχει κάτι για να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη. Σήμα κατατεθέν της επιτυχίας του είναι η χαρακτηριστική «Μπαγκέτα Monge», που πρέπει να δοκιμάσει όποιος επισκέπτεται τα αρτοποιεία του.

Bontemps Pâtisserie

gallery-4.jpg
Image source: @bontempsparis
Αυτό το οικογενειακό ζαχαροπλαστείο, με επικεφαλής τη σεφ ζαχαροπλαστικής Fiona Leluc, ξεκίνησε από το πάθος της για τα sablés (μπισκότα με ψωμί). Τα sablé χρησιμεύουν ως βάση για τις δημιουργίες τους, με μπισκότα σε σχήμα καρδιάς ή mini «σάντουιτς» με εποχιακές γεμίσεις, όπως αγριοφράουλα, φρούτα του πάθους και blood orange. Οι τάρτες που μπορούν να μοιραστούν ανά δύο, αναδεικνύουν τα καλύτερα φρούτα και γεύσεις της εποχής που προσφέρει το Παρίσι.