fbpixel

Search icon
Search
Paradise on Earth: 5+1 χρωματιστές παραλίες στην Ελλάδα που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά
TRAVEL

Paradise on Earth: 5+1 χρωματιστές παραλίες στην Ελλάδα που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά

Πρέπει να μπουν στην must-visit list σας


Βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού κι η αλήθεια είναι πως το μυαλό όλων μας ταξιδεύει σε μαγικούς προορισμούς, σε χρυσαφένιες αμμουδιές κι ειδυλλιακά τοπία. Φέτος, η τάση επιτάσσει ξεκούραση, αναζωογόνηση, ταξίδια σε μέρη που δεν είχατε καν φανταστεί ποτέ κι ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης. Με τις διακοπές να πλησιάζουν, εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο εντυπωσιακές και πολύχρωμες παραλίες της Ελλάδας και σας τις παρουσιάζουμε. Η τελική απόφαση ανήκει σε εσάς και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel bag σας και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό break από την καθημερινότητα.

Μαγικοί προορισμοί που σας μείνουν αξέχαστοι!

Μαύρα Βόλια, Χίος

0d34dc36-aef2-44e0-9ea4-f99cded89f01.webp

Η Χίος αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα κι ιδιαίτερα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Βρίσκεται νότια της Λέσβου και βόρεια της Ικαρίας, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και συνδυάζει τον σύγχρονο, με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής με τον καλύτερο τρόπο. Φημίζεται για τη μαστίχα, τα μεσαιωνικά χωριά και τις πανέμορφες παραλίες, αλλά και την άγρια ομορφιά της και τα εντυπωσιακά τοπία. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν την εξερεύνηση και θέλουν να δοκιμάσουν διάφορες δραστηριότητες, ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών τους, τότε ίσως είναι μία πολύ καλή επιλογή για εσάς. Σήμα κατατεθέν της, είναι τα Μαύρα Βόλια, μία πανέμορφη κι ιδιαίτερη παραλία, που βρίσκεται στα νότια του νησιού κι αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο. Τα σκουρόχρωμα νερά, οι ψηλοί βράχοι και κυρίως τα μεγάλα μαύρα βότσαλα, που προέκυψαν από την έκρηξη ενός ηφαιστείου κατά την προϊστορική περιοχή, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο και την κατατάσσουν στα πιο hot σημεία του τόπου.

Ελαφονήσι, Κρήτη

a72177ad-0bbc-4372-a591-e8be920641d8.jpeg

Στη νότια πλευρά του Αιγαίου, βρίσκεται ένα νησί που σαγηνεύει τον κάθε επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Ένας τόπος μαγικός, που έχει τη δική του ιστορία και διατηρεί αναλλοίωτο τον δικό του, μοναδικό χαρακτήρα. Η Κρήτη αποτελεί παραδοσιακά πόλο έλξης για τουρίστες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Πρόκειται για ένα νησί γεμάτο πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς, εντυπωσιακά τοπία και μαγευτικές παραλίες. Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος που αν δεν το επισκεφτεί κανείς, δύσκολα μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει στην πραγματικότητα. Η Ελαφόνησος, με την υπέροχη ροζ παραλία αποτελεί must-visit προορισμό για όσους βρίσκονται στην Κρήτη, καθώς σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόλις επτά αντίστοιχες παραλίες και βρίσκεται περίπου 76 χλμ νοτιοδυτικά των Χανίων, στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης. Κολυμπήστε στα τιρκουάζ νερά κι απολαύστε το τοπίο, που κόβει την ανάσα. Extra info: Ο ροζ “παράδεισος” του νησιού ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές “Natura”, ενώ εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς χελώνες careta careta κι άλλα πολλά σπάνια είδη ζώων.

Μπάλος, Κρήτη

0a95a913-727a-422c-8086-1f7aa9daec3f.jpeg

Εκτός από το Ελαφονήσι, η Κρήτη διαθέτει ένα ακόμη μοναδικό μέρος, που ξεχωρίζει για την σπάνια ομορφιά του. Ο Μπάλος, βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού κι αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές στην Κρήτη φέτος, τότε πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην λίστα σας. Η γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα φιγουράρει ανάμεσα στα βραχώδη τμήματα με την απαλή ροζ άμμο και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό! Υπεύθυνα για το ιδιαίτερο χρώμα της παραλίας, είναι κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους, αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, χαρίζοντάς της μία μοναδική, ροζ απόχρωση. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με καραβάκι από τον Κίσσαμο, είτε με αυτοκίνητο, ακολουθώντας μία δύσκολη διαδρομή, ωστόσο το σίγουρο είναι πως φτάνοντας στον τελικό σας προορισμό, η εικόνα που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει. 

Αγιοφίλι, Λευκάδα

7829d913-afba-4eaa-b6d2-94cde65bd2be.jpeg

Η Λευκάδα θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Ιουνίου, καθώς η πρόσβαση σε αυτήν είναι πολύ εύκολη και διαθέτει πολλά εντυπωσιακά τοπία αλλά και παραμυθένιες παραλίες. Μπορεί το νησί να έχει συνδυαστεί τα τελευταία χρόνια με το Πόρτο Κατσίκι, μία πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά κι αμέτρητα βότσαλα, ωστόσο ήρθε η ώρα να πάρει τα credits που του αξίζουν ένα λιγότερο γνωστό, αλλά εξίσου εντυπωσιακό μέρος του νησιού. Το Αγιοφίλι, η “λευκή” παραλία της Λευκάδας, βρίσκεται σε έναν γραφικό κολπίσκο και θυμίζει εξωτικό προορισμό. Τα βότσαλα, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα επιβλητικά βράχια συνθέτουν ένα μεθυστικό τοπίο, που προσφέρεται για εξερεύνηση κι ατελείωτες βουτιές. Ιδανικό μέρος για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, μακριά από την πολυκοσμία.

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

2ce0347d-accc-4439-bf38-819883843976.jpeg

Είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων κι ένας από τους πιο δημοφιλείς summer προορισμούς. Η Σαντορίνη είναι γνωστή μεταξύ άλλων για το ηφαίστειό της και τις εντυπωσιακές παραλίες, ενώ φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα. Η Οία, το Ημεροβίγλι και τα Φηρά είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά σημεία του νησιού και συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο υπάρχει ένα μέρος που ξεχωρίζει και πραγματικά αξίζει να βρεθεί κανείς σε αυτό. Η Κόκκινη παραλία, είναι μια από τις πιο γνωστές στον κόσμο κι από τις πιο εντυπωσιακές ολόκληρης της Σαντορίνης. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και πήρε το όνομα της από τα κατακόκκινα ηφαιστειογενή βράχια, που δεσπόζουν περιμετρικά, ενώ τα μαύρα βότσαλα και τα γαλάζια νερά συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό. Extra info: Η επίσκεψη στη συγκεκριμένη παραλία, μπορεί να συνδυαστεί με μία περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου ανακαλύφθηκε ο διάσημος αρχαίος οικισμός θαμμένος κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα.

Ξι, Κεφαλονιά

33df6e8a-b068-49ab-b2b3-5d930d98300d.jpeg

Αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και ξεχωρίζει για την αρχοντική της ομορφιά. Η Κεφαλονιά μαγνητίζει τα βλέμματα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όσοι την επισκέπτονται, έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ονειρικές ακρογιαλιές και παραλίες, αλλά υπάρχει ένα μέρος που ξεχωρίζει για τη μοναδική του ομορφιά. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το Ληξούρι, συναντά κανείς την παραλία, Ξι, που χωρίς δεύτερη σκέψη κερδίζει τις εντυπώσεις, με το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της αμμουδιάς της. Τα πεντακάθαρα, ρηχά νερά την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά κι η αργιλώδης λάσπη του εδάφους προσφέρει υπηρεσίες... spa σε όσους βρίσκονται σε αυτήν. Extra info: Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων sport, τότε έχετε έναν επιπλέον καλό λόγο να την επισκεφθείτε!

Enjoy!