fbpixel

Search icon
Search
HEALTH

Παιδιά και προβλήματα όρασης: Όλοι οι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε

Μαζί με τα καταστήματα οπτικών Lenshop σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Παιδιά και προβλήματα όρασης: Όλοι οι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και τα παιδιά βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς δεν είναι άλλο από την όραση των μικρών τους αγαπημένων. Γνωρίζοντας πως τα παιδιά είναι ένα ιδιόμορφο κοινό, το οποίο έχει πολλές και ιδιαίτερες ανάγκες, τόσο οι γονείς, όσο και οι θεράποντες ιατροί θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πολλές από τις παθήσεις αν διαγνωστούν σε πρώιμη παιδική ηλικία μπορούν επίσης να είναι αναστρέψιμες. 

Με τη βοήθεια των οπτικών καταστημάτων Lenshop σας παρουσιάζουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιο παιδί να εμφανίσει προβλήματα όρασης, αλλά και όλους τους τρόπους που μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια. 

The reasons

Είναι γνωστό πως τα μάτια των παιδιών αλλά και των εφήβων έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με πολλές προκλήσεις. Οι ώρες στο σχολείο, η τηλεόραση, το διάβασμα αλλά και η ενασχόληση με το κινητό και τα social media, οδηγούν σε υψηλής μορφή οπτική κόπωση. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής εκτίθενται καθημερινά σε διαφορετικές πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία δρα συσσωρευτικά και μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ακόμα και στο εσωτερικό το οφθαλμού, όπου βρίσκεται ο ευαίσθητος χιτώνας του ματιού, ο αμφιβληστροειδής. Επομένως, οι οφθαλμικοί φακοί που θα επιλέξετε,εκτός από τη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος, θα πρέπει να παρέχουν στα μάτια των παιδιών σας και πλήρη προστασία από τη UV ακτινοβολίας. 

The glasses 

Τα γυαλιά οράσεως που θα επιλεγούν είναι υψίστης σημασίας. Η καλή όραση βοηθάει το παιδί στην κοινωνική του ανάπτυξη και την καλύτερη ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, του δίνει κίνητρα για διάβασμα, παρακολούθηση στα μαθήματα και συμμετοχή σε δραστηριότητες. Αυτό που εμείς καλούμαστε να κάνουμε ως μεγαλύτεροι είναι να αναζητούμε την καθοδήγηση του οπτικού-οπτομέτρη, ώστε να επιλέγουμε πάντα τα σωστά γυαλιά οράσεως με ποιοτικούς φακούς και τα κατάλληλα αντιθαμβωτικά και αντιχαρακτικά φίλτρα που θα παρέχουν τη διαύγεια που χρειάζεται το παιδί στις καθημερινές δραστηριότητες της σύγχρονης ζωής.

titlo-i6Bne.jpg


Ακόμη μια επιβλαβής συνθήκη, από την οποία οφείλει να προστατευτεί η όραση ενός παιδιού είναι το μπλε φως. Αυτό προέρχεται κυρίως από τον ήλιο και τις τεχνητές πηγές φωτός, όπως ψηφιακές οθόνες, φώτα LED και τα φώτα φθορισμού. Η συνεχής χρήση της οθόνης είτε του υπολογιστή είτε του tablet κάνει τη νέα γενιά να χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη και μακροπρόθεσμη προστασία. 

Μία σωστή επιλογή είναι οι "έξυπνοι" φωτοχρωμικοί φακοί, οι οποίοι παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και μειωμένη έκθεση στο επιβλαβές μπλε φως. Η λύση αυτή θα δώσει στο παιδί τη δυνατότητα να φοράει 100% λευκό φακό μέσα στην αίθουσα του σχολείου, αλλά και στο σπίτι. Επίσης, θα έχει απόλυτη προστασία σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο από την UV ακτινοβολία UV400, μείωση του οπτικού θάμβους-αντηλιάς, διαύγεια όρασης σε εσωτερικούς χώρους. Μέσα από το αυξημένο contrast που φέρει στο φακό η τεχνολογία Transitions, με όφελος την ξεκούραστη όραση στην πολύωρη χρήση του Η/Υ και της τηλεόρασης, ενώ η τεχνολογία αυτόματης ρύθμισης φωτισμού θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της οπτικής κόπωσης-ενόχλησης καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

The solution

Το Myopia Control Management χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει την εξέλιξη της μυωπίας σε παιδιά και εφήβους μεταξύ των ηλικιών 6-18, των οποίων η μυωπία επιδεινώνεται γρήγορα. Η τυπική ηλικία όταν η όραση επιδεινώνεται γρήγορα είναι μεταξύ 8-12 ετών, επομένως η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική όταν επιβραδύνεται κατά τα πρώτα αυτά χρόνια ή νωρίτερα όταν η μυωπία μόλις αρχίζει.

Ορθοκερατολογία (ortho-k)- ειδικοί φακοί φοριούνται όλη τη νύχτα και διορθώνουν απαλά την καμπυλότητα του κερατοειδούς του παιδιού σας, ενώ κοιμάται.

Eyezen γυαλιά. Μέσα από το πάνω μέρος του φακού γυαλιών επιτρέπουν στα παιδιά να βλέπουν καθαρά τα αντικείμενα μακριά. Το κάτω μέρος του φακού παρέχει την ικανότητα ανάγνωσης, η οποία μπορεί να ελέγξει την εξέλιξη της μυωπίας μειώνοντας ή εξαλείφοντας την προσαρμοστική προσπάθεια του ματιού ή το σφάλμα που σχετίζεται με τη μυωπία. Επειδή η μυωπία συνήθως επιδεινώνεται στα παιδιά, μπορεί να χρειάζονται ισχυρότερα γυαλιά με δυνατότερους σε διάθλαση φακούς χρόνο με το χρόνο.

Τα καταστήματα Lenshop διαθέτουν εξειδίκευση στο Vision Training για τους μικρούς μας φίλους. Κλείστε τώρα ραντεβού και προετοιμαστείτε για τη σχολική χρονιά.

1

Navonista Sleek Crew

Lenshop BUY HERE

2

Navonina Mimi

Lenshop BUY HERE

3

Stella McCartney Kids

Lenshop BUY HERE

4

Stella McCartney Kids

Lenshop BUY HERE

5

Stella McCartney Kids

Lenshop BUY HERE

6

Titanflex

Lenshop BUY HERE

Info

Lenshop.gr, FB: Lenshop, Instagram: @lenshop.gr, Διευθύνσεις: 

AΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ

Ακαδημίας 34, Κέντρο,Τ. 210 2208622

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΟ

Τσιμισκή 99, Κέντρο,Τ. 231 0266412

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Βενιζέλου 85, Αμπελόκηποι,Τ 231 0734984

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΟΥΜΠΑ

Γρηγορίου Λαμπράκη 169, Τούμπα, Τ. 2310909599

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πλατεία Ελευθερίας 4,Τ 235 1023395

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μεγάλου Αλεξάνδρου 20,Τ 235 1035333