fbpixel

Search icon
Search
Oscars 2022: Τα φετινά φαβορί αλλά κι όσα έγιναν γνωστά για την παρουσίαση
PEOPLE & MOMENTS

Oscars 2022: Τα φετινά φαβορί αλλά κι όσα έγιναν γνωστά για την παρουσίαση

Όλες οι λεπτομέρειες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής


Και κάπως έτσι, η αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά βραβεία Oscar έχει ξεκινήσει, με όλους εμάς να ανυπομονούμε για τη μεγάλη βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθούν οι μεγαλύτερες παραγωγές του 2021. Οι υποψηφιότητες έχουν ήδη βρει το φως της δημοσιότητας, δίνοντάς μας έτσι μια πρώτη γεύση για τι πρόκειται να συμβεί στις 28 Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή που θα διεξαχθούν τα βραβεία.

Μέρα με τη μέρα, νέες πληροφορίες έχουν τον τρόπο να μας απασχολούν, αυξάνοντας την αγωνία μας για τον μεγαλύτερο κινηματογραφικό θεσμό!

«Άρωμα» γυναίκας & diversity

befunky-collage-1fQkU.jpg
Amy Schumer, Wanda Syke, Regina Hall

Μετά από τρία χρόνια χωρίς οικοδεσπότη στο τιμόνι των βραβείων, η Ακαδημία ανακοίνωσε πως τα φετινά Oscar έρχονται στο ABC με πολλές εκπλήξεις που πρόκειται να ενθουσιάσουν τους λάτρεις τους. Ο Craig Erwich, πρόεδρος της Hulu Originals & ABC Entertainment, προχώρησε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για τον παρουσιαστή.

Ή μάλλον για τις παρουσιάστριες, μιας και πρόσφατα αποκαλύφθηκαν τα ονόματα αυτών που θα δούμε σε αυτόν τον ρόλο. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες και η επιλογή αυτών επιβεβαιώνει το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο κινηματογραφικός θεσμός τάσσεται υπέρ του diversity. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να αναδείξει νέα ταλέντα που μέχρι πρότινος δε βρίσκονταν στο προσκήνιο, τα καθένα από διαφορετικούς χώρους, που αξίζει να ακουστούν και να τους μάθει ο κόσμος. 

Σε ό,τι αφορά στις φετινές οικοδέσποινες, αυτές θα είναι οι Amy Schumer, Wanda Syke, Regina Hall. Αρχικά, η Ακαδημία φέρεται να είχε προσεγγίσει τον Βρετανό ηθοποιό και πρωταγωνιστή του franchise SpiderMan, Tom Holland. Ωστόσο, η τελική απόφαση πάρθηκε και την τελετή θα παρουσιάσουν οι τρεις γυναίκες. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 94η τελετή απονομής των βραβείων θα έχει διαφορετική οικοδέσποινα κάθε μια ώρα.

Πιο αναλυτικά, οι Schumer, Syke, Hall εκτός από το γεγονός ότι είναι τρία από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στη βιομηχανία του θεάματος, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην παρουσίαση. Τόσο η όσο και η Hall ήταν οικοδέσποινες σε βραδιές μεγάλων βραβείων, ενώ η Syke ήταν οικοδέσποινα του δικού της talk show για το Fox το 2009.

Τα φαβορί

house-of-gucci-lady-gaga-1.jpg

Οι υποψηφιότητες πολλές και η μία πιο πολλά υποσχόμενη από την άλλη. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν παραγωγές που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν περισσότερο από άλλες, «φλερτάροντας» κατ' αυτόν τον τρόπο με ένα Oscar. Από αυτές δε θα μπορούσε να απουσιάζει το "House of Gucci" σε σκηνοθεσία του Ridley Scott -παρόλο την ηχηρή απουσία της Lady Gaga από τα ονόματα των υποψηφίων. Ακόμα, γι' άλλη μια φορά το "The Power of the Dog" βρίσκεται στο επίκεντρο -το δραματικό western με το φοβερό πρωταγωνιστικό τρίο -Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst και Jesse Plemons, όπως και το "Licorice Pizza" με πρωταγωνίστρια την Alana Haim, μια ταινία για την οποία όλοι μιλούν τελευταία.

Η ψήφος του κοινού

shutterstock-675634330.jpg

Κάθε χρόνο, τα πράγματα ανατρέπονται. Φέτος, για πρώτη φορά το κοινό έχει δικαίωμα ψήφου μέσω Twitter, με τους χρήστες να μπορούν να ψηφίζουν τις αγαπημένες τους ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2021, ανεξαρτήτως εάν αυτές είναι υποψήφιες ή όχι, χρησιμοποιώντας το hashtag #OscarsFanFavorite. Η ταινία που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους έως τις 3 Μαρτίου θα αναγνωριστεί κατά τη διάρκεια των βραβείων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter και βοηθάμε να χτιστεί αυτή η σχέση με το κοινό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, χρήστες των social media από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι της απονομής των βραβείων σε πραγματικό χρόνο και να συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική εμπειρία», τόνισε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη επικοινωνίας Meryl Johnson.

Info: Τα Oscars φέτος θα μεταδοθούν ζωντανά από το ABC σε περισσότερες από 200 περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η τελετή επιστρέφει στο συνηθισμένο της σημείο στο Dolby Theatre στο Hollywood & Highland Centre, καθώς πέρσι μεταδόθηκαν από το Union Station στο κέντρο του Los Angeles κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες δεδομένη της κατάστασης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να καθιερώσει άλλες τακτικές που στόχο έχουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις ετήσιες λαμπερές βραδιές.