fbpixel

Search icon
Search
Oscars 2022: Θα έχουν παρουσιαστή για 1η φορά μετά από τρία χρόνια
PEOPLE & MOMENTS

Oscars 2022: Θα έχουν παρουσιαστή για 1η φορά μετά από τρία χρόνια

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον τεράστιο κινηματογραφικό θεσμό


Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC για τα φετινά βραβεία Oscar κατέφθασαν, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για τον μεγάλο θεσμό. Όπως ήδη γνωρίζουμε εδώ και καιρό, η απονομή των φετινών βραβείων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 27 Μαρτίου, ενώ ένα πολύ σημαντικό νέο για το οποίο πριν από λίγες ώρες ενημερωθήκαμε αποτελεί το γεγονός πως θα δούμε, έπειτα από τρία χρόνια, κεντρικό παρουσιαστή.

Ας δούμε μία προς μία όλες τις λεπτομέρειες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής!

Οι μεγάλες αλλαγές

shutterstock-1326029888.jpg

Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς οικοδεσπότη στο τιμόνι των βραβείων, η Ακαδημία ανακοίνωσε πως τα φετινά Oscar έρχονται στο ABC με πολλές εκπλήξεις που πρόκειται να ενθουσιάσουν τους λάτρεις τους. Ο Craig Erwich, πρόεδρος της Hulu Originals & ABC Entertainment, προχώρησε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για τον παρουσιαστή, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ποιος ή ποια πρόκειται να είναι.

«Μπορεί να είμαι εγώ», είπε αστειευόμενος ο Erwich, προτού εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον εκτελεστικό παραγωγό των Oscar, Will Packer. «Ο Will έχει πραγματικά τον παλμό του στη λαϊκή κουλτούρα και την ψυχαγωγία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ξέρω ότι έχει πολλά στο μυαλό του και θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες να μοιραστούμε σύντομα μαζί σας», συνέχισε.

Στο σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως παρουσιαστής το 2017 και το 2018 ήταν ο Jimmy Kimmel, ο οποίος απέσπασε θετικές κριτικές τις δύο χρονιές που ανέλαβε αυτόν τον ρόλο. Άλλοι οικοδεσπότες την τελευταία αυτή δεκαετία ήταν οι: Chris Rock (2016), Neil Patrick Harris (2015), Ellen DeGeneres (2014), Seth MacFarlane (2013), Billy Crystal (2012) και James Franco/Anne Hathaway (2011). Οι θητείες των MacFarlane και Franco/Hathaway θεωρήθηκαν ως μια προσπάθεια από το ABC και την Ακαδημία να προσελκύσουν ένα νεότερο κοινό, αλλά οι κριτικοί δεν είδαν με θετικό πρόσημο αυτή την προσπάθεια.

Όσο οι λεπτομέρειες σχετικά με τον μεγάλο θεσμό που έρχεται, υπάρχει ένα άγχος μήπως τα δεδομένα ανατραπούν, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το ABC καθησυχάζει το κοινό πως επίσης, πως η τελετή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θέτοντας στο επίκεντρο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Ο Tom Holland στα επικρατέστερα ονόματα

tom-holland-spider-man-3-rodaje.jpg

Δεν είναι λίγες οι συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το ποιος θα είναι αυτός που θα δούμε ως παρουσιαστή. Το όνομα του Tom Holland φιγουράρει στη λίστα με τα επικρατέστερα, μιας και ο ίδιος αποτελεί μια super hot προσωπικότητα, που ακόμα έχει πολλά να δώσει στον χώρο της υποκριτικής. Εδώ και λίγο καιρό ακούγεται πως ο νεαρός ηθοποιός ενδέχεται να είναι ο οικοδεσπότης της φετινής απονομής, κάτι που και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν αρνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά «Φυσικά και θα ήθελα να παρουσιάσω τα βραβεία! Ναι, αν μου το ζητούσαν, θα το έκανα και θα ήταν πολύ διασκεδαστικό. Θα το απολάμβανα πραγματικά».

Τα Oscars φέτος θα μεταδοθούν ζωντανά από το ABC σε περισσότερες από 200 περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η τελετή επιστρέφει στο συνηθισμένο της σημείο στο Dolby Theatre στο Hollywood & Highland Centre, καθώς πέρσι μεταδόθηκαν από το Union Station στο κέντρο του Los Angeles κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες δεδομένη της κατάστασης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να καθιερώσει άλλες τακτικές που στόχο έχουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις ετήσιες λαμπερές βραδιές. Συγκεκριμένα, πέρσι η Ακαδημία έδωσε στο φως της δημοσιότητας το γεγονός πως προσκάλεσε 819 νέα μέλη στο διοικητικό του συμβούλιο, προσπαθώντας κατ' αυτόν τον τρόπο να διαφοροποιηθεί στο κομμάτι της ψηφοφορίας και της όλης διοργάνωσης γενικότερα.

Με αυτές τις προσπάθειες, ο θεσμός προσπαθεί να διαφοροποιηθεί είτε αναγκαστικά είτε με σκοπό να αναδείξει πιο ευαίσθητες πτυχές του, κατανοούμε έντονα τον τρόπο, με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι καιροί που διανύουμε και πόσο επιτακτική είναι η παρατήρηση και η κατανόηση των νέων «κανόνων» ακόμα και για τα standards ενός τόσο συγκεκριμένου event. Ίσως αυτή να είναι η αρχή του τέλους για την πληθώρα κάποιων προτάσεων θεάματος που έχουν τον τρόπο να ντροπιάζουν καθετί το διαφορετικό, καθώς και η αφορμή για να δώσουμε περισσότερη σημασία στην τέχνη που «βομβαρδίζεται» διαρκώς.

Stay tuned!