fbpixel

Search icon
Search
Open House 2024: Η Communication Manager, Ρενάτα Δούμα προτείνει τα 10 highlights που αξίζουν την επίσκεψη σας
CITY VIBES

Open House 2024: Η Communication Manager, Ρενάτα Δούμα προτείνει τα 10 highlights που αξίζουν την επίσκεψη σας

Ο καθιερωμένος θεσμός ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σαββατοκύριακο


Η καθιερωμένη αρχιτεκτονική εκδήλωση OPEN HOUSE Thessaloniki είναι προ των πυλών. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 23&24 Νοεμβρίου, πλήθος κόσμου από τη Θεσσαλονίκη - κι όχι μόνο - θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε 70 αρχιτεκτονικά «διαμάντια» της πόλης, να εξερευνήσει τους χώρους τους αλλά και να γνωρίσει την ιστορία τους. Εμείς, συνομιλήσαμε με την Communication Manager αυτού του θεσμού, Ρενάτα Δούμα, η οποία μας προτείνει τα 10 δικά της highlights που δεν πρέπει να χάσετε.

Ας τα γνωρίσουμε παρέα!

1. Hub 26

2024-hub26-01.jpg

Το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδας βρίσκεται στη Δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από την ιστορική πρώην ζυθοποιία ΦΙΞ. Το νέο αυτό hub αποτελεί έναν καινοτόμο χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για εθνικές, πολυεθνικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου συγκροτήματος γραφείων, σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 7.704 τ.μ., αποτελούμενο από τέσσερα κτίρια, με δύο επίπεδα 230 υπόγειων χώρων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων με το συνολικό εμβαδό ανωδομής και υπογείων να αγγίζει τα 31.000 τ.μ. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Gold.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

2. Γραφείο Beetroot - Χάνι Ισμαήλ Πασά 

chani-ismail-pasa-grafeio-beetroot-02.jpg

Διατηρητέο μνημείο και ιστορικό χάνι στην καρδιά της πόλης, σχεδιασμένο το 1926 από τον αρχιτέκτονα Leonardo Gennari. Από το 2018 και έπειτα από την πλήρη ανακαίνιση του, αποτελεί το νέο «σπίτι» της Beetroot Studio.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

3. Ξενοδοχείο Hipsters

2024-hipsters-02.jpg

Επανάχρηση και αποκατάσταση ενός από τα πιο σπουδαία διατηρητέα κτίρια της πόλης και ταυτόχρονα ένα πρότυπο project αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, που ακολουθεί υψηλές αισθητικές και αρχιτεκτονικές αξίες. Ένα κτίριο γραφείων και καταστημάτων του 1925 συνομιλεί με την αρχιτεκτονική του σήμερα και ξαναβρίσκει την θέση του στην σημερινή Θεσσαλονίκη ως ξενοδοχείο και χώρος εστίασης προσκαλώντας κόσμο να το επισκεφτεί και να το γνωρίσει εκ νέου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

4. Γραφεία Αγίας Σοφίας

campeon-1.jpg

Τα γραφεία της Campeon Gaming στη Θεσσαλονίκη, σχεδιασμένα με μια σύγχρονη αντίληψη, ως δυναμικά σκηνικά που προσκαλούν την αλληλεπίδραση και τη συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

5. Ξενοδοχείο Teight 

2024-teight-01.jpg

Η μετατροπή ενός υφιστάμενου κτιρίου γραφείων της δεκαετίας του 70’ σε μία Smart σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία έπρεπε να εμπεριέχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αστικής ζωής. Η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει 42 δωμάτια και 3 σουίτες σε συνολική επιφάνεια 2300 τ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

6. Τεκτονικό Μέγαρο 

2019-tektoniko-megaro-800x534.jpg

Μεγαλοπρεπές κτίριο εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής, χτισμένο το 1932. Ανακαινίστηκε μετά το 1978 και πλέον στεγάζει την τεκτονική Στοά της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

7. Διπλοκατοικία στην Σπετσών 

2024-spetswn-01.jpg

Διαμέρισμα δύο ορόφων που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, εντός νεόδμητης πολυκατοικίας (2024), σε έναν κατάφυτο δρόμο στην Καλαμαριά. Το επάνω επίπεδο φιλοξενεί ένα σύγχρονο roof garden με πισίνα, που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη στον πυκνό αστικό ιστό. Την επίπλωση και τον φωτισμό έχει επιμεληθεί η εταιρεία Area Domus.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

8. Πολυκατοικία έναντι Ουζιέλ 

2024-polykatoikia-enanti-ouziel-01.jpg

Σε μια νεόδμητη πολυκατοικία, κατασκευής του 2024, θα είναι επισκέψιμα ένα ορθοπαιδικό ιατρείο κι ένα διαμέρισμα. Το ιατρείο αποτελεί ένα compact έργο με σύγχρονα υλικά, λειτουργική κάτοψη και αισθητική. Μέσα σε μια περιορισμένη κάτοψη χωροθετήθηκαν με τον πιο εργονομικό τρόπο 4 χρήσεις (γραφείο, εξεταστήριο, αναμονή, wc) τηρώντας παράλληλα τις τεχνικές προδιαγραφές του ιατρικού συλλόγου. Το διαμέρισμα (χωρίς επίπλωση) εντυπωσιάζει με την τυπολογία του, καθότι αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Το τρίτο του επίπεδο φιλοξενεί ένα roof garden με μοναδική θέα στον οικισμό Ουζιέλ.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

9. Δημοτικό σχολείο Anatolia 

anatolia-elementary-01.jpg

Κτίριο υποψήφιο για τα EUmies Awards 2024 & Piranesi Awards 2023. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός προσέγγισε τους παιδαγωγικούς στόχους του σχολείου σαν μια σύνθεση συνεχούς ροής εναλλασσόμενων χωρικών εμπειριών. Επιλέχθηκε το κύτταρο – τάξη, ενώ η σύνθεση των όγκων προέκυψε διπλώνοντας ή ξεδιπλώνοντας τα απλά γεωμετρικά σχήματα, δημιουργώντας διδακτικές ενότητες με στρέψεις και αλληλοτομίες με γνώμονα την απλότητα. Ο κλειστός και ο υπαίθριος χώρος προσεγγίστηκε ως σύνολο του ενιαίου σχολικού μικρόκοσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

10. Hub lighting & innovation by Kafkas

2024-hub-kafkas-02.jpg

Το πέμπτο μέλος της οικογένειας των HUB (est. 2024, 800τ.μ.), άνοιξε τις πόρτες του και πλέον αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για αρχιτέκτονες, lighting designers, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, μελετητές, και τεχνικές εταιρείες που αναζητούν εξειδικευμένη υποστήριξη και ενδιαφέρονται για κορυφαίες λύσεις φωτισμού και αυτοματισμού. Ως επισκέπτες θα μπορέσετε να αλληλεπιδράσετε σε ειδικά διαμορφωμένα experience rooms, καθώς ο χώρος διαθέτει τη φιλοσοφία βιωματικής αντίληψης του φωτισμού και της τεχνολογίας. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται μέσα από ένα ισχυρό αρχιτεκτονικό στοιχείο, το «Tούνελ»…

Για περισσότερες πληροφορίες και ωράρια πατήστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα κτίρια που συμμετέχουν φέτος θα βρείτε εδώ.

Τo OPEN HOUSE Thessaloniki 2024 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κεντρική φωτογραφία: Γραφεία Beetroot | Credits: Χριστίνα Δημητριάδου